Rekordrajtot vett a Mafia III

Még egy 2K-játék sem produkált olyan jó rajtot, mint a Mafia harmadik része. Habár a GTA trónja nincs veszélyben, a Rockstar-függőség ellen küzdő anyavállalat számára ez mindenképpen jó hír.

Azt persze a Take-Two sem bánja, hogy a Rockstar képtelen mellélőni, hosszú távon azonban egészségesebb több lábon állni, és jó, ha a GTA-k és Red Dead Redemptonök mellett a 2K divízió is erősödni tud.

A jó hír az, hogy a jövő abszolút biztató. A Take-Two sikeres negyedéven van túl, a szeptember 30-án véget ért három hónapos időszak után 420,2 millió dollár bevételt könyvelhetett el, amely 21 százalékos javulást jelentett éves szinten. A digitális csatornákon lebonyolított forgalom 230,8 millió dollár volt, ennek az 56 százalékát tették ki a különböző mikrotranzakciók és DLC-k. Habár a cég nyeresége csökkent, így is 50,7 millió dollár profitról adhatott számot.

A GTA V továbbra is gőzerővel húz, több mint 70 (!) millió példányt szállítottak ki belőle a boltoknak a megjelenése óta, de remekül ment az XCOM 2-nek, a BioShock: The Collectionnek és az új NBA-nek is. Utóbbi a sorozat legjobb nyitányát hozta össze, 4,5 millió kiszállított példányt ért el a játék a premier óta.

Habár a Mafia III csak októberben jelent meg, a játék rendkívül sikeres, a 2K-nek még egyetlen címe sem rajtolt ilyen jól. Pontos eladási adatokat ez esetben sem kaptunk, de az első héten kiszállított 4,5 millió példány jól jelzi, milyen igényekre számított a vállalat.

Az persze megint más kérdés, hogy a tényleges számokra milyen hatással voltak a kritikák.

21 komment - szólj hozzá!