Felemás féléven van túl a Ubisoft

  • Írta: zoenn
  • 2016. november 4.
  • Biznisz
Link másolása
Hiába növekedtek a bevételei az aktuális üzleti év első felében, még mindig veszteséges a Ubisoft. Emellett a vezérigazgató elárult pár érdekességet az új Assassin's Creedről is, illetve már tudjuk, bétázhatunk az új Ghost Reconnal.

A szeptember 30-án véget ért hat hónapos időszak során a Ubisoft 284,1 millió euró bevételre tett szert, ami 35,7 százalékkal több a tavalyi év hasonló időszakában elért 207,3 milliónál. A digitális forrásokból származó bevétel 102,6 százalékkal 202,6 millió euróra nőtt, amely a teljes forgalom 72 százalékát teszi ki - ez a szám tavaly még csak 48 százalék volt.

A kiadó korábbi játékai iránt is nagy volt a kereslet, innen 256,4 millió euró folyt be, 45,5 százalékkal több pénz, mint egy éve.

Ennek ellenére a Ubisoft 66,1 millió eurós veszteséget könyvelt el, de már nem annyit, mint tavaly, amikor is 75,2 millió volt a mínusz.

Ami a jövőt illeti, a kiadó a teljes pénzügyi évre 1,6 milliárd eurós bevételre számít, tehát kevesebbre, mint ahogy azt korábban jósolták - az eredeti előrejelzésekben 1,7 milliárd euró szerepelt.

Mi a helyzet a játékokkal?

Sajnos a franciák továbbra sem dobálóznak konkrét eladási adatokkal, egyedül annyit tudni, hogy a The Division és a Rainbow Six: Siege egyenként több mint 10 millió regisztrált felhasználóval bír. Természetesen nem ennyien vették meg a játékokat. A Siege napi aktív felhasználóinak száma 40 százalékkal növekedett a Skull Rain DLC augusztusi premierje óta.

A taktikai FPS rajongói örülhetnek, elvégre jön az Operation Red Cross kiegészítő, amit november 12-én lepleznek le - benne a japán pályával.

Hasonló mértékű növekedésről számoltak be a Ubisoft más játékai esetében is. A havi aktív felhasználók száma 43,9 százalékkal nőtt az előző évhez képest.

A cég vezérigazgatója, Yves Guillemot elismerte, hogy a Watch Dogs 2 előrendeléseinek száma a vártnál alacsonyabb lett, de megígérte, "rendkívül jó" lesz a játék.

Ami az új Assassin's Creed-játékot illeti, sokat még nem árulhatnak el róla, de keményen dolgoznak rajta, és "akkor fog megjelenni, amikor kész lesz". A pletykák szerint az új rész Egyiptomban játszódik majd, és még a 2017-es premier sem biztos.

Végül a kiadó megerősítette, hogy a Ghost Recon: Wildlands nyílt bétatesztje 2017 első negyedévében indul.

13.
13.
shooter1234
#7: Napi küldetéseknél max fél percet kell várni és meglesz mind a 4 ember. (ezt úgy mondom hogy hétköznap délelőtt van ilyen helyzet) A darkzone meg level 30 fölött tele szokott lenni játékosokkal. A játék nincs halálra ítélve, most kött ki az 1.4 amiben a nulláról írták újra a játék sebzésrendszerét, és nem sokára itt az 1.5 amiben a pvp -t balanszolják. A steames statisztika meg azért szar, mert attól hogy megvan steamen a játék, még kötelező uplayhez is hozzáadni, és ha steamen indítod el a játékot, akkor is kötelezően be kell lépned uplaybe, tehát érdemesebb egyenesen uplayből indítani, így egyel kevesebb szemét eszi a ramot. Ezért estek vissza a steames statisztikák, mert akinek van esze, az nem onnan indítja a játékot.
9.
9.
felegyi
#7: Én PS4-en játszok vele kisebb nagyobb szünettel... valamikor fél éve kezdtem neki, masszívan lenyomtam 1.5-2 hetet, még 2 hetet több kihagyással. Most vettem elő újra, lvl 20 körül hagytam ott anno. Még van mit maxolni rajta de már érzem hogy DLC nélkül ez kevés lesz...
3.
3.
Neo1989
Pedig a Denuvo óta egy darab címüket nem törték fel és ezt más nem mondhatja csak ők.
2.
2.
Szerintem is a Siege nagyon jól sikerült, meg persze bővült is kellően. A Watch Dogs 2-t én személy szerint nem erőltetném, ez a divathackerkedős design borzasztó gáz. Division-ről szerintem nem érdemes sokat beszélni, van akinek nagyon bejött és elvan órákig hogy lootol ilyen semmitmondó dolgokat, tegye nyugodtan, de szerintem nem ilyenre kellett volna megcsinálniuk. A Ghost Recon ötlete tetszik, az más kérdés hogy a kivitelezés hogy fog sikerülni.
1.
1.
GODL1KE
szerintem a legjobb játékuk a r6 siege. Kis odafigyeléssel kurvasokan játszanának vele.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...