Frissítve: A Deep Silver cáfolja az új Metro-részt

Egyre inkább úgy fest, hogy a 4A Games még be nem jelentett projektje az új Metro-játékot takarja, és ha hihetünk a regények hivatalos weboldalának, már jövőre lecsaphatunk rá.

Az már eddig is gyanús volt, hogy a 4A Games folytatni fogja a Metro-szériát, legalábbis elég árulkodónak tűnt, hogy a VR-exkluzív Arktika 1 bejelentése után egy másik, PC-re és konzolokra is megjelenő játék ígéretével igyekezett lecsillapítani a felháborodott rajongókat.

Ezúttal a Metro-regények hivatalos weboldala szolgál biztató információmorzsával, a sorozat megjelenéseit sorra vevő idővonalon ugyanis különösebb konkrétumok nélkül, de az új Metro-játék is felbukkant. Ha nem tévedésből került ki a bejegyzés, akkor az ukránok új fejlesztésére 2017-ben számíthatunk, és a kiírás alapján nagyon úgy fest, hogy a története a Metro 2035 című regény cselekményei után veszi kezdetét.

Update! Időközben közleményt adott ki a Deep Silver, amiben ugyan elismerik, hogy komoly terveik vannak a sorozattal, de a Metro-széria új felvonása biztosan nem jövőre fog megjelenni. A kiadó emellett időközben módosította a fentebb említett honlapon található idővonalat. Így már nem azt írják, hogy 2017-ben a következő Metro-játék érkezik, hanem azt, hogy egy cím nélküli Metro-projekten dolgoznak. Ráadásul a korábbi évszám is eltűnt.

11 komment - szólj hozzá!