Gyorsan elkapkodták a NES Classic Editiont

  • Írta: zoenn
  • 2016. november 12.
  • Hír
Link másolása
Tegnap jelent meg a 60 dolláros NES Classic Edition, ami 30 előretelepített klasszikus játékot tartalmaz. A konzol gyorsan hiánycikké vált, ráadásul a keresletet meglovagolva néhányan piszok drágán adnák tovább a masinát.

Ha arra készülsz, hogy a premier hetén beruházol egy NES Classic Editionbe, el kell, hogy keserítsünk. A boltok készleteit gyorsan elkapkodták az első napon, mára a legtöbb helyen már üresen tátongó polcok fogadnak.

A masina 60 dolláros áron került forgalomba és 30 klasszikus NES-címet telepítettek rá. Sajnos nem köthetjük az internetre, és a kontroller kábele sem a leghosszabb, igaz, ezt a third-party gyártók megoldásai orvosolják.

A kereslet hihetetlenül magas, és könnyen előfordulhat, hogy az ünnepi időszak legkelendőbb konzoljává válik a NES Classic Edition. A Nintendo tisztában van a problémával és keményen dolgozik azon, hogy lépést tartson az igényekkel. Folyamatosan érkeznek új készletek a boltokba a következő hetekben és az újévben is.

Leleményes vásárlók az Amazonon és az Ebayen pofátlanul drágán kínálják eladásra a konzolt. Sokan 200 dollárért válnának meg a frissen szerzett gépüktől, de találunk olyan emberkét is, aki kereken 1000 dollárt kér érte.

35.
35.
Rezsidémon
Profitorientált cégnél miért kell feltenni a kérdést, hogy "mé nem adta oda az összes játékot a gépen ennyi pénzért vagy mé nem bővíthető a cucc?" Mondjuk azért, mert ha az első gép eladásai jók voltak, akkor jöhet majd a második, harmadik stb.
Sima üzleti megfontolás áll a háttérben és ha a számok a Nintendót igazolják majd, akkor az ő szempontjukból ez siker természetesen. Ha nem tetszik az üzletpolitikájuk, nem náluk vásárolsz, csá.
33.
33.
Tidus
Szerintem 19 900 forintért teljesen megéri egy olyan konzol,amin 30 olyan játék van amit legálisan darabonként 3.99 fontért árulnak e.shop-n.
Nem értem sokaknak miért felhábóritó ennek a gépnek a sikere,szerintem ez egy remek kis konzol ,ami dísznek is remek.Retrozásra ezerszer hangulatosabb mint egy emulátorral(plusz ez legális).
Vicc amúgy hogy olyan emberek vannak felháborodva egy retro konzol 19 900 forintos árazásán,akik az első nap megveszik 17 990 -ért azt aktuális COD epizodót..! :)
32.
32.
aordog
Nem èrtem, hogy mièrt gond az hogy egy- két ember azon az âllásponton van..hogy ez a gép a szarnak egy pofon.
35 èv alatt rengeteg konzolom volt és a NES volt az 1-ik legjobb. Volt itt a közelben egy kölcsönzö. Pénteken mentem a kazettáèrt...délután 4-kor és hétfô délután 5-ig nálam volt. 140 forintomba kerûl ;)
Super 50 in 1, Super 28 in 1...és hasonlô kazetták!
Volt olyan, amin csak 4db Mario volt és volt olyan is amin a Cirkus az Olimpia és az E.bike volt.....Na az akkor megérte, de azóta eltelt egy pàr év! Értem ès imádom a retrot, de ez nem az. 30játèk? Ok, legyen! De akkor annak lett volna értelme, ha a vásárlô kiválaszthatna 30-at egy listából..majd az kerûl a gépre, esetleg további jâtékokat meg vásárolhatna. Az a baj, hogy mindenki mással szeret játszani, így ez a lista megoszló figyelmet kap. Nekem nem is tetszik! Kb. 25 címet lecserèlnék a saját izlésemre. Pl.: Jackal, Batman, TMNT Manhattan, Double Dragon 3, Contra Force, MC Mario stb-re.
30.
30.
godach
Én most teljesen egyet értek Yanezzal.
Ennek a konzolnak csak annyi értelme van, hogy.... hát hogy van :/
Ez nem retró. Ha kiadták volna az eredeti konzolt, egy hdmi kimenettel és egy wireless kontrollerrel, akkor azt mondom oké. Tudja a gyűjtő használni a régi kazettáit.
De itt viszont van (30?) előre telepített program, amit még csak nem is te választhatsz ki. A gép, pedig tényleg csak dísz. Persze, tudom, tudom nem muszáj megvenni, nem tart senki pisztolyt a fejemhez blablabla de tényleg, van értelme?
Dehogy van.
27.
27.
Yanez
#24: 1. Az ilyen emulátor használata tudtommal nem bűncselekmény.

2. Mi köze ennek a moderátori munkámhoz?

3. Hol néztem hülyének azokat, akik megveszik?

4. Hogyan lehet ilyen szempontból egy könyvet a videójátékokhoz hasonlítani?

Mondhatni szép...
26.
26.
daenath
#24: Azert mert modi meg lehet velemenye! Vagy netalan mindenhol odakat zengjen mert ezt varjak el tole? Akkor javaslom nez at a gamestar-ra, ott minden gamer termeket istenitenek, elvegre ezert vannak fizetve!
25.
25.
Angelwing
ha lemegy 15ezerre az ára veszek egyet. csak a Dr mario miatt megéri :)
24.
24.
myrte
#20: Szóval egy konzolos oldal moderátora előnyben részesíti az emulátort, mint a tiszta utat és hülyének nézi azokat, akik szeretnék megvenni. Mondhatni szép... Egy 20-30 éves könyvet is megveszünk, ha nyomtatott, ha digitális.
23.
23.
crashpipi
Én is kivárom, mert kell egy. Pedig csak azért kapcsolnám be, hogy megbizonyosodjak, h működik és mehet a polcra.
Retro emlék, majd sok év múlva megmutatom a fiamnak, ha lesz. :)
A közelmúltban vettem egy szinte újszerű, makulátlan Sony walkmant is dobozzal cakk-pakk majdnem 30-ért emlékbe.
Miután egy kollégám mesèlte, h el kellett magyarázni az alsós fiának, hogy mi is az, a kissrác meg kiröhögte, h mekkora táska az ipodjához képest. :/
22.
22.
DON GONDOCS
#21: Nincs itt gond a konzollal, de valljuk be ez ilyen minőségben nem ér ennyit. Se egy usb csatlakozó vagy valami lehetőség hogy több játékkal játssz? Ennél azért már jobb módosított Nes-eket találsz.
21.
21.
joeperry
#20: Vagyis ha szinte az eredeti konzolon, az eredeti kontrollerrel játszhatsz mai minőségben korabeli játékokat minimális pénzért, az lopás, de ha letöltöd ugyanezeket az internetről ingyen és emulátorral futtatod, az máris rendben van. Meglopva akkor lennél, ha ezért egy mai konzol árát kérné el a Nintendo, szerintem ennyiért baráti a dolog. De te nyugodtan töltsd le mind a 30 játékot, aztán túl van tárgyalva.
20.
20.
Yanez
#19: Lopás az, amit a Nintendo művel, mert a zsebedből emeli ki a lét. Amit viszont letöltesz, az 20-30 éves játékoknak a 100 billiomodik digitális kópiája. Akkor most ki érezze magát meglopva? :)
19.
19.
joeperry
#17: Nyilván a kézikönyvet is el lehet lopni.
18.
18.
aordog
Sokan nem ismerik az emulátorokat! Most Õk vették meg ezt a valamit! Akinek van valami a fejében...az ezt tuti kihagyja.
20 ezer ezért a kamuért? Akkor PS2 vagy Xbox vagy egy luxuskurva..esetleg ebéd a családdal egy csodás helyen! Vannak opcionális megoldások! Valakinek ez....gratula!
17.
17.
Yanez
#16: Igen, pont mint az emulátorral, leszámítva a kézikönyvet, bár gondolom az is elintézhető.
16.
16.
joeperry
Szerintem rohadt jól lett beárazva, a kábelhosszt leszámítva eddig csak pozitív tesztet olvastam róla. Nyilván az emulátor is egy opció, de ezt csak rádugod a tévére USB-n és stabil 60 fps-sel játszhatsz, mentési lehetőséggel plusz ingyen elérhető online kézikönnyvel. Én erősen gondolkodom, hogy jövőre meglepem magam vele.
15.
15.
DarkLord
Ez a régi fanboy-oknak lett csinálva, akik meg is vették. Tetszik meg minden, de tuti ezért nem adtam volna ennyi pénzt. Csak az igazi gyűjtőknek kizárólag a cucc. Nem tudom elképzelni, hogy más megvette volna csak azért, mert "jó."..
14.
14.
Yanez
Ez a konzol akkora vicc, hogy már küldöm is be egy humorlapba. Azért érdekelne melyik korosztály kapkodta el. :) Sokan nem is tudják milyen kényelmesen játszhatnák a tévéjükön, Nintendo kontrollerrel a kezükben, az összes NES, SNES és Sega játékot, max pár dollárért (kontroller+kábel, ha nincs).
6.
6.
daenath
Ezert 60 dodot? 30 NES jatekert? Hihetetlenul naivak neha az emberek...
5.
5.
zozo76hun
akar az osszes nes jatekot bele tehettek volna. nem 30-at, 60 dolcsiert.
4.
4.
Norbiii
Én ezeket a játékokat nagyon szeretem, és örülök, hogy a Nintendonak és a Wii U-nak köszönhetően még 2016-ban is játszhatok Donkey Kong-al, Mario-val stb....és most itt ez a NES, amely elhozza gyermekkorom kedvenc játékait!. :) (emulátoron is szoktam játszani)

SNES verziót kiadhatnának, vagy egy NES+SNES kombót!
3.
3.
Csoki80
100 mb az összes rommal együtt az emu! Azért 60$ lehetne benne több játék is :-(
2.
2.
Norbiii
"A kereslet hihetetlenül magas, és könnyen előfordulhat, hogy az ünnepi időszak legkelendőbb konzoljává válik a NES Classic Edition"

Ez az év mondata, mekkora lenne már! XD

Én számítottam rá, hogy népszerű lesz, valamikor majd lehet én is beruházok rá!
1.
1.
Cellator
Hiába rendeltem elő, talán januárra lesz belőle valami, pedig a gyerekeknek karácsonyra szántam... A Nintendo magyarországi képviselete nagyon benézett valamit, több száz lett csak az 576-nál előrendelve, és kaptak összesen boltonként 1-et.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...