Ilyen lett volna a Sleeping Dogs 2

Kiderült, hogy miként képzelték el a fejlesztők a Sleeping Dogs folytatását. A probléma csak az, hogy a pitchen nem jutottak túl a srácok, a tényleges munka sosem kezdődött el.

Nem sokkal azután, hogy a Sleeping Dogs boltokba került, a játékot fejlesztő United Front Games szerette volna elkészíteni a folytatást. A projektnek végül sosem adott zöld utat a Square Enix, a Waypoint viszont megszerezte azokat a dokumentumokat, amelyek azt a célt szolgálták, hogy meggyőzzék a kiadót.

Elég sok minden kiderült a készítők elképzeléseiről, és ezek alapján meglehetősen ambiciózus vállalkozás lett volna a Sleeping Dogs 2. Kezdjük például azzal, hogy a továbbra is nyitott világot használó akciójáték története két szálon futott volna, két különböző főszereplővel. Wei Shent és korrupt társát, Henry Fanget irányíthattuk, így két különböző szemszögből élhettük volna át a különböző eseményeket. Ez valószínűleg az újrajátszhatóságon is segített volna, ugyanis szó sincs arról, hogy a váltások lineárisan követték egymást, a jelenetek egy részéről lemaradtunk volna az első végigjátszás során.

A játékba ráadásul kooperatív módot is terveztek, ennek részeként pedig procedurális küldetések is tervben voltak, amelyeket a host játékos kampányállása alapján generált volna le a program. Valahol a kooperáció címszó alá pattintható be a "masszívan single player" koncepció is: eszerint a játékostábor felhőbe töltött mentései alapvetően befolyásolták volna a játék világát, így például azt, hogy az egyes kerületekben mennyire terjedt el a bűnözés.

2013 elején még menőnek számított a mobilos integrálás, úgyhogy aligha meglepő, hogy ilyen irányú tervei is voltak a csapatnak: az önállóan is futtatható, free-to-play társalkalmazásban a helyi rendőrséget irányíthattuk volna, ha pedig összekapcsoljuk azt a játékkal, aktívan is segíthettük volna a rendőrség munkáját például rendőrségi helikopterek behívásával.

A projekt fejlesztésébe végül sosem vághatott bele ténylegesen az azóta bezárt fejlesztőcsapat, ami nem meglepő, a Sleeping Dogs eladásai nem feleltek meg a Square Enix eladásainak. A játék egyébként hamarosan ingyenesen tölthető az Xbox One-tulajok számára.

13 komment - szólj hozzá!