HWSW: Zsákban hozza a virtuális valóságot az MSI

  • Írta: fojesz
  • 2016. november 24.
  • Hardver
Link másolása
Hátizsákként akasztaná ránk az MSI a VR-t. A tajvani vállalat legújabb termékével kötöttségek nélkül mozoghatunk a virtuális térben, már amennyiben előbb kifizetjük a termék igencsak borsos árát - írja a HWSW.

Kifejezetten virtuális valósághoz készített mobil, hátizsák kivitelű komplett rendszert az MSI. A két konfigurációban piacra kerülő VR One specifikációja megfelel a jelenleg piacon lévő szemüvegek követelményeinek, a gépbe ugyanis négymagos processzor, illetve erős közép-felsőkategóriás videokártya került. Mindezért cserébe persze most is alaposan zsebbe kell nyúlni, a legolcsóbb kiadásért ugyanis nem kevesebb mint nettó 2000 dollárt, azaz nagyjából bruttó 740 ezer forintot kér az MSI.

A VR One egy potenciális felhasználási lehetősége.

Mindkét konfiguráció alapját a négymagos Intel Core i7-6820HK processzor adja, melynek alapórajele 2,7 GHz, ezt turbóval ideiglenesen 3,6 GHz-ig tudja fellőni a rendszer. A két, VR One 6RD és 6RE jelölésű rendszer közötti egyik különbséget a videokártya típusa jelenti, míg a 6RD-be GeForce GTX 1060 került, addig a 6RE az annál lényegesen erősebb GeForce GTX 1070-et tartalmazza, mely a legtöbb játékkal már 4K felbontásban is elboldogul.

A további specifikációkért irány a HWSW!

6.
6.
Matt8888
Most ezek tényleg megvárták, hogy a sárány leokádja őket?
5.
5.
Yanez
#4: Én nem saját szubjektív tapasztalatokról beszélek, hanem a vr játékok jelenlegi helyzetéről, ami eléggé népszerűtlen a videojátékok világának a többi részéhez képest, attól függetlenül, hogy most Pityukának pl rohadtul bejön.

Előbb egy sorba kéne állítani őket a nagyokkal és utána gyúrni a hardverre. Képzeld akkor mi lesz, amikor az érdeklődés eléri a pc még a konzol gaming szintet! Persze értem én, most még gyerekcipőben jár a dolog, de pont erről beszélek: előbb fel kéne nőni, és utána cserélni cipőt, nem pedig ellenkezőleg.
4.
4.
hedzsooo
#1: Azért annyit megkérdeznék, hogy mégis hány VR címet próbáltál eddig ki és milyen VR eszközö(kö)n? A VR szerintem tipikusan 1 olyan dolog amit érdemes előbb megtapasztalni, majd aztán elkezdeni véleményt formálni a VR-os témákkal kapcsban.
3.
3.
piskóta
Bizony, bizony. A VR, játék iparban betöltött szerepe háttérbe fog szorulni, vagy legalábbis nem lesz olyan jelentős mértékű, mint a tudomány egyéb ágain belül. Én így gondolom.
2.
2.
MrLentoFan
#1: jajj hát hogy képzeled TE, hogy NEM ÉRTED a TRENDet! Nem is értem MIRE FEL!

De gondolt egy picit bele a VR nem feltétlenül játékra jó csak és kizárólag!
Lásd pl az érintős TV-t! Most otthon nem sok haszna van, mégis gyártják és van célközönség! Vagy például eléggé növekvő kezd lenni a drónok piaca is!.....
1.
1.
Yanez
Úgy adják ki ezeket az erősebb és drágább VR kütyüket, mintha valami hihetetlen videójátékos tartalom jelenne meg ezekre a cuccokra. Mintha csak úgy ömlenének az AAA odabaszós címek. Azt megértem amikor egy drágább konzolt dobnak ki, meg újabb videókártyákat pc-re, hiszen azokra rengeteg játék jön, s köztük sok-sok komoly tartalommal meg látvánnyal bír, legyen szó multiplatform, ex, single vagy multisról. No de a VR-t minek húzni az egekbe, pokoli árcédulával? Mely címek miatt? Netán lemaradtam valamiről?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...