Molyneux szívesen megcsinálná a Fable 4-et

A Fable alkotója egy interjúban árulta el, szívesen részt venne a Fable 4 fejlesztésében, ha a Microsoft úgy döntene, feltámasztja a szériát. Emellett regélt arról is, hogy a kiadó gyomra nem mindig vette be a brit humort.

Peter Molyneux nemrégiben interjút adott az OXM-nek, melyben arról beszélt, szívesen megcsinálná a Fable 4-et, ha a sorozat kiadója, a Microsoft is nyitott lenne rá. Erre ugyan nem sok esély van, de jó tudni, hogy az eredeti alkotónak vannak még ötletei a folytatásra.

"Őrület, hogy nincs szó a Fable 4-ről!" - bosszankodott egy sort a designer, aki csak az eredeti lionheades fejlesztőgárdával tudná elképzelni a negyedik részt. Emellett elárulta, hogy a Microsoft nem volt mindig vevő a játékaik brit humorára.

Politikailag kissé inkorrekt légkör lengte be a Fable-t, melyben prostituáltak is feltűntek, továbbá az azonos neműek is házasodhattak. A kiadó többször megrémült, buzgón próbálta eltussolni a kidudorodó mellbimbókat a női karaktermodellekről, nehogy a játék megsértse az embereket. Továbbá, a Lionhead egyszer össze is különbözött a Microsofftal, mivel a csapat egy fekete nőt szeretett volna a Fable III dobozára, de a cég ezt sem engedte.

Molyneux ezúttal sem okozott csalódást a kijelentéseivel. Az interjúban felhívta a figyelmet arra, hogy a Black & White-ban található összes totem egyfajta fallikus szimbólum, "péniszek vannak mindenhol". Erre már mi sem tudunk mit mondani.

Sajnos a Fable 4-ből belátható időn belül nem lesz semmi. A Legends mellékág soha nem lépett ki a bétafázisból, hiszen a Lionhead 2016 elején lehúzta a rolót. Pedig a stúdió nagyon is szeretett volna egy komorabb folytatást. Molyneux jelenleg a 22 Cans csapatánál húzza az igát: legutóbbi játékuk egy mobilos cím, a The Trail volt.

14 komment - szólj hozzá!