Így teljesít a Dishonored 2 PC-n és konzolokon

Link másolása
Nemrég jelent meg a Dishonored 2, melyet a Digital Foundry emberei leteszteltek mind konzolokon, mind pedig PC-n. A játék nem csak PC-n, de konzolokon sem teljesít valami jól.

Az utóbbi hónapok egyik legrosszabb PC-s startját produkálta a Dishonored 2, ugyanis a játék optimalizálatlanul jelent meg számítógépekre. Egy javítás már érkezett, azonban a teljesítmény továbbra sem javult.

No, de mi a helyzet a konzolos változatokkal? A Digital Foundry az Arkane Studios produktumát is bevitte a laborjába, hogy letesztelje az összes platformon. Látvány terén a játék természetesen PC-n teljesít a legjobban, a konzolos változatok között pedig csak apró különbségek vannak - PlayStation 4-en a felbontás maximum 1080p lehet, míg Xbox One-on 900p.

PlayStation 4 Prón az az érdekes helyzet állt elő, hogy egy full HD-s kijelzőhöz csatlakoztatott konzol esetében a játék semmivel sem nyújt többet, mint az alapgép, egy 4K-s monitorral összekapcsolva pedig szimplán felskálázzák a játékot 1440p-be.

A PC-s port optimalizálatlanságát a Digital Foundry tesztje is kimutatta, hiszen egy Titan X Pascal és egy Core i7 4790K társaságában próbálták ki a játékot. A Dishonored 2 még egy ilyen konfiguráción sem volt képes stabil 60 fps-sel futni 1080p-ben Ultra beállítások mellett, pedig ezt a kártyát 4K-s kijelzőkre találták ki.

Konzolok esetében a fejlesztők célja a 30 fps elérése volt, ezt azonban nem mindig sikerül teljesíteni - vannak pontok, ahol akár 20 fps környékére is visszaeshet a sebesség. A konzolos házi versenyben a PlayStation 4 Pro a nyertes, mögötte pedig kistestvére és az Xbox One kullog.

38.
38.
ollie92
Ti aztán fura arcok vagytok :D Nekem nincs stílusom, mert a fallout, meg a dishonored nem szép. De bammeg...hát nem szép....

Inside ne keverd ide, az teljesen más kategória. De ha konzolon játszotok, akkor nem mondok semmit, ott minden ugyanolyan szarul fest, mindezek mellett 30 fps-el.
37.
37.
AfterLife
#34: Az meg a másik vicc kategória, ha nem veszed figyelembe, hogy nemcsak grafikai részletesség létezik a világon, hanem képi stílus is. Csakhogy egy mostani játékot mondjak, az Inside részletességben erősen elmarad egy BF1, vagy Witcher 3-tól, mégis jól fest. Egyedi képi világa van. Ha nekem mondjuk tetszik, akkor ízlésficamom lenne?
36.
36.
Ruvik
#34: Tudod mi a vicc? Hogy képes vagy dobálni a mocskot mindenkire aki nem ért veled egyet.
33.
33.
delphijos
Tényleg imádnivaló az amikor az emberek képesek valami mumusnak kikiáltani cégeket, és hirdetni hogy ők az okozói mindennek ami rossz. Olyat is olvastam már hogy az MS hatalmas összegeket költ a Linux ellehetetlenítésére. :) De ez a "Sony pénzeli a fejlesztőket hogy direk ronda, szarul optimalizált játékokat csináljanak", kimaxolt mindent. Sőt, a játékosokat is pénzeli, hogy csak könnyű játékokat akarjanak. :)

Amúgy meg nem a konzolok a "felelősek", hanem idézőjelben felhígult a játékos társadalom, ma már "mindenki" játszik, és szerintem ma már többen vannak azok a játékosok, akik egy "könnyed szórakozásként" tekintenek a játékra, és nem akarnak 3000 órát ölni egy végigjátszásba. Ez van. És azt vettem észre, hogy sok "régivágású" játékos ( köztük én ) se tud / akar már ennyire keményen belemerülni egy-egy játékba. Nem egy DS nehézségre gondolok itt, hanem mondjuk olyanra mint anno mondjuk a Magic Candle-ben egy fontos tárgyat ami kellett a továbblépéshez, simán oda lehetett adni valakinek, aki el is fogadta..... Imádtam akkor. Ma már én se vágnék bele egy ilyen kalandba.
18.
18.
lacinho01
Portoktól függetlenül : elmehetnek a jo @#$va anyjukba amikor cseszik megcsinálni rendesen inkább kèssen a játèk de ne kelljen a játèkosnak avval bajlodnia hogy akadozik a játèk
14.
14.
dcba
#13: Sajnos en is total elkezdtem ugy gondolkodni mint te, h lassan faj barmi penzt is adnom 5 mt felett egy jatekert, mert egyszeruen annyira elcsovesedett az osszes jatek, pedig en vagyok az aki barmennyit kepes kifizetni egy jatekert ami valoban jo.
9.
9.
ollie92
NA a Bethesda is kezd lemaradni. Már a fallout 4 sem volt valami szem kápráztató, de ez még ahhoz viszonyítva is RONDA.
6.
6.
Derivel
#2: Öhm, No Man's Sky? Ha például a repetitív játékmenet a gond, akkor az 2 óra alatt nem jön elő.
4.
4.
gildesh
Csak nem a Bethesda is kezd nagyon ellustulni? :( Utóbbi időben már nem vettem meg a játékaikat, egyre kevesebb tartalmat látok bennük és egyre kevesebb odafigyelést, úgy tűnik, úgy vannak vele, hogy majd a modder közösség úgyis megoldja.
2.
2.
crytek
#1: Minek? Ott a refund. Ami 2 óra alatt nem derül ki az a hiba nem is létezik.
1.
1.
Gamer70
Na pont ezért kell a torrent!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...