Hivatalos: ingyenes lesz a PC-s Assassin's Creed III

  • Írta: zoenn
  • 2016. november 30.
  • Akció
Link másolása
Mint ismert, decemberben minden napra jut némi ajándék a Ubisoft jóvoltából. Számunkra a legérdekesebb az e havi ingyenes játék, amely a korábbi pletykáknak megfelelően tényleg az Assassin's Creed III lesz.

A Ubisoft harmincadik születésnapja alkalmából nyár óta minden hónapban kaptunk ingyenesen tölthető játékot, ám decemberben mindezt egy adventi naptárral fejelte meg a francia kiadó, így minden napra jut valami finomság.

Leleményes Reddit-felhasználók már korábban kiszivárogtatták, hogy ebben a hónapban az Assassin's Creed III PC-s változata lesz ingyenesen tölthető.

Nos, a hír igaz, a Ubisoft a Twitteren erősítette meg, hogy a 18. század Amerikájában játszódó címet december 7-től zsákolhatjuk be a Uplayen.

Novemberben a Far Cry 3: Blood Dragon tölthető, még egy hétig lecsaphatsz a kiváló spin-offra.

28.
28.
Cell4
Akkor lassan fejezzük is be, úgy nagyjából körbejártuk a témát, amennyire lehetett.

Akkor egyszerre:

#25: figyelembe véve, hogy sajnos nem egy játéknál botrányosan optimalizálatlanra sikerül a PC-s port, így abban van igazság, hogy valószínűleg ennek a tábornak egy erősebb rétege jobban hangoztatja a véleményét, mint a konzolosok. Utóbbiaknál most lesz érdekesebb a menet, hogy bejön a képbe a PS4 Pro és majd a Project Scorpio és hogy ezen erősebb gépek miatt mennyire lesznek vissza fogva/lebutítva a régiek és fordítva.
Azt meg, hogy most egy adott platformon hány %-ot tesz ki a hardcore és hányat a csendben, alkalmanként játszó casual réteg, azt nem hiszem, hogy pontosan meg lehet mondani. Talán a Steam statisztikája ilyen szempontból a legobjektívebb és az egyik legpontosabb, de hogy a konzoloknál hogyan vannak ezek az arányok, azt max. a gyártók és a kiadók tudják. Legalábbis én nem tudok ilyen weblapról, ahol ezt lehetne figyelni.

#26: na és mi a helyzet az account eladással/cserével? Nem ismerem annyira a Steam-et, de annyit tudok, hogy egy kicsit macerás dolog, mert vevőként úgy tudom megvan a lehetősége annak, hogy az eladó bemószerol (eladja jó pénzért neked az acc-ját, aztán nem sokkal rá bejelenti a Steam-nek, hogy valaki feltörte, ő így visszakapja a cuccait és még mellette a pénzedet is), de ha megbízható embertől vásárol az ember, nem lehet egy annyira kriminális dolog.
A PSN bár ilyen szempontból nem ilyen szigorú, de én is nem egyszer csináltam azt, hogy többen összeállva közösen vásároltunk meg egy játékot és/vagy eladtam a feleslegessé vált account-jaimat.
26.
26.
Machiavelli
#25: Szerintem ezzel ő csak arra akart célozni, hogy általánosságban elmondható, hogy aki PC-n játszik kicsit kritikusabb a játékokkal és hamarabb felválalja a véleményét az interneten, míg a konzolosok nem túl aktívak ilyen szempontból.A másik dolog az, hogy konzolon szerintem azért jóvalta nagyobb a casual réteg.
25.
25.
Cell4
#24: Igen, lehet elég naiv vagyok, de egyelőre így gondolom.

Ha annyira a PC-sek számára akarnak pedálozni és a Steam-nek úgymond bemutatni, ezt a promóciót már egy ideje el kellett volna kezdeni, elvégre volt nem egy olyan játék megjelenésük, ami nem hozta PC-n a várt eredményeket és effekteket (Division, AC Unity a nagyobb botrányt kavaró játékok pl.).
A Steam ellen ez a kezdeményezés nem rossz, de jelenleg kevés. Meg akkor a későbbiek során is számítani kell valamilyen ehhez hasonló promócióra, mondjuk egy Ubisoft Access-re vagy valami hasonlóra, ezt meg majd meglátjuk, mennyire lesz igaz. Azzal, hogy 3-4-5 éves játékokat, melyeket aki nagyon akart, már úgy is kipróbált, most korlátozott ideig ingyen adnak, az lehet, hogy picit javít a cég megítélésén, de szvsz ha mondjuk a For Honor-t olyan optimalizálatlan beállításokkal és irreálisan magas gépigénnyel hozzák ki, mint anno az AC Unity-t, akkor annyira sokra nem mennek ezzel a kezdeményezéssel. Szerintem. Az évforduló ünneplésére viszont elég korrekt.

Abban még úgy igazat is adok, hogy szerintem is egy adott Ubi vagy akármilyen játékról alkotott véleménynek szerves részé képezi a PC-s közösség által alkotott nézet, ez rendben is van, elvégre ha konzolra lenne full optimalizálatlanul összeállítva, akkor ott is elég nagy népharag törne ki. (Bár azért itt is volt 1-2 "Ubisoft downgrade" videó és jó pár első napos patch-ek.) Azt tartottam nevetségesnek valamilyen szinten, hogy StevenSan írásából nekem az jött le, hogy a konzolosok véleménye kvázi egyáltalán nem számít, mivel ők úgy is megveszik "hatvanhatszor, nyolcvannyolc remastered formában kilencvenkilenc évig." a játékot, miközben a PC-sek meg élet és halál urai.
24.
24.
ZsoXa
#22: "De a Ubi nem a Steam-nek akar konkurenciát állítani, hanem ünnepelni a 30. évfordulóját."
Kedves Cell4! Nem bántásból, de te ezt komolyan elhiszed?

Szerintem nyilvánvaló, hogy a steam az oka ennek a pc-s akciónak. Ha az évforduló számítana, akkor konzolra is lenne ilyesmi.

StevenSan csupán arra utalt kisebb regényében, hogy a pc-sek mivel eleve egész nap a gép előtt ülnek, általában nagyobb részét teszik ki az "internetes véleménynek". Ez nem azt jelenti, hogy aki konzolos netezik, de konzolról általában nem szoktak gamekapocsra sem kommentelni --> a konzolosok nagy része csak akkor ír véleményt, mikor gép előtt ül. Viszont mivel általában konzolon egyes kiadók játékai igényesebbek mint pc-n (tisztelet a kivételnek pl:cd projekt), ezért a konzolos és a pcs felhasználók véleménye gyakran nem egyezik az adott témában, és már kezdődik is a harc.

tldr: szerinte azért vannak ezek az akciók pc-seknek és nem konzolosoknak, mert összességében nagyobb hatással van az internetes véleményre.

De ha annyira a vélemény lenne a lényeg, akkor konzolra is tolnák ezt a dolgot, hiszen az egész community még mindig több mint a "nagyobb része". Mellesleg őszintén kétlem, hogy pc-n arányaiban kevesebb régebbi cím fogyna mint konzolon.
23.
23.
Cell4
És végül: a 7-es és 10-es kommentelőktől is köszönöm az AC ajánlást. Tartom magam az eredeti tervhez és amint lesz egy PS4, biztos, hogy berakom a Unity-t! :)
22.
22.
Cell4
#6: De a Ubi nem a Steam-nek akar konkurenciát állítani, hanem ünnepelni a 30. évfordulóját.

Lejjebb linkelték a cég aktuális pénzügyi jelentését. A PC az eladások 23 %-át teszik ki. Ez egy szép eredmény, én, őszintén, azt hittem, hogy olyan 10-15 % körül van. De még mindig ott van a 62 %-os konzolos arány vagy a 38 %-os PS4 + Xbox One arány. Ezzel a kezdeményezéssel, amivel a Ubi fennállásának 30. évfordulóját ünnepli, kvázi pont azokat hagyja ki, akik a cég bevételének döntő részét adja.

Másrészről, az objektív tájékozódás érdekében jó lenne egy olyat is látni, hogy mondjuk egy frissen megjelenő játék esetén, a megjelenést követő 1 hónap alatt hogyan oszlanak meg a platformok közötti arányok.
Említetted, hogy az árbevétel alapján a PC volt a 2. platform a Ubisoft listáján. Amit én láttam, az viszont az eladásokról beszélt, nem a bevételből. A kettő nem ugyanaz. (Egyébként ez a 23 % elég erős javulás az azelőtti 14 %-hoz. Ilyen emelkedés talán egyik platformnál sem volt, de vajon kérdés, hogy jövőre vagy azután nem zuhan-e vissza újabb 14 % körülire, pláne, hogy addigra már itt lesz a PS4 Pro és az Xbox Scorpio, ami, arányokat tekintve továbbra is PS4-nek és Xbox One-nak számít, elvégre hivatalosan nem adhatnak ki exkluzív címeket az erősebb konzolvariánsokra.)
18.
18.
hedzsooo
Na, úgy fest mások is vannak akik tájékozottak is vmennyire a PC-játékok eladásának a témájában és nem csak bekommenteltek ide gyorsan vmit, aminek közben egyébként a valósághoz már réges-régen köze sincsen persze.
17.
17.
CitromH
#16: Annyit tennék hozzá, hogy 2010ig a PC eladások folyamatosan zsugorodtak, azóta pedig erőteljes fellendülést mutattak. Ebben biztos, hogy szerepet játszott a konzolok egyhelybe topogása, ami miatt a Gamer PC-k egyre kevesebb frissítést igényeltek, valamint a PC játékok lényegesen kedvezőbb árai. Van még egyéb ok is, de az már picit szubjektív, és ezen az oldalon egyből elindítja a flamet. :)
16.
16.
CitromH
#15: Itthon valahogy mindig azt hiszi mindenki, hogy körülötte forog a föld... Kicsit objektívebb hozzáállás sokat segítene.

#14 és ezt meg is támogatom hivatalos UBI forrással is:
https://www.ubisoftgroup.com/comsite_common/en-US/images/pressrelease_downloadablemm_20150709_040318_ubisoftq1fy16englishfinaltcm99211260.pdf
15.
15.
KőbányaKispest
#9: De ez nem meglepetés. Mivel az emberek nagy részének nincs 18-20 ezre egy szaros játékra. Megvár egy akciót, leárazást, mert van esze, vagy nincs más lehetősége.

Vagyis van más soultion. Letölti. Mig ez konzolon már neccesebb.
14.
14.
makkandis
#9: Nem akarlak kiábrándítani, de az ubisoft tavalyi árbevétele alapján a pc a második legnagyobb platformja, amit csak 4%-al előz meg a ps4.
13.
13.
CitromH
#9: Szép kijelentés. Forrás?
12.
12.
hedzsooo
#9: Vannak kivételek, ld.: a WITCHER 3 PC-n. Nagyon jók voltak az eladások a kezdetektől, elővételben is ( pl. az összes limitált gyűjtői közül is a PC-s darabok fogytak ki leghamarabb, vitték, mint a cukrot az Egyesült Királysában és az USA-ban is), meg a megjelenés után is teljes áron vitte / megvette szépen mindenki.

Csak ehhez persze le is kell tenni valami korrektet a PC játékopsok elé is és akkor nem is akarnak már lekalózkodni mindent, ha pl. a játék nincsen 15 db-ra szaggatva, hogy 14 DLC-t kelljen megvenned a teljes játékélményért.

Mint már említettem egyébként, a PC-s játékok piacán ott a STEAM, a konzolosoknál meg nincsen. Aki a Steam-et megkerülve akar labdába rúgni, annak bizony nagyon nagyon el kell kezdenie kampányolnia, hogy a PC játékos vásárlók felfigyeljenek rá, nagyobb körben komolyan vegyék. Egyenlőre ez még mindig nem megy sem az EA-nak, sem az Uborkának. Bár, ígérgetésekből már egyre jobbak..., majd meglátjuk mi sül ki belőlük a végén. Az MS is elmehetne a búsba a saját boltjával, persze ez csak az én véleményem. Csinálják, ha akarják, van már elég játékom Steamen, meg ezután is fog bőven elég jó játék ott is megjelenni. A GOG-ról már nem is beszélve, ahol rengeteg régi kedvencem be lett szerezve Win10-re, ill. új címekből is már egyre több jelenik meg ott is.
11.
11.
Red-E-Kamp Van
#10: Nekem is Ezio kalandjai után a Unity tetszik a legjobban.Csak sajnos amikor Párizsban jártam, a nagy erőforrásigény megölte a videokártyámat és nem tudtam befejezni, bár nem is próbálkoztam azóta.
10.
10.
Machiavelli
#5: Nem tudok, olyan okot mondani, ami miatt ne vedd meg. Szerintem egy nagyon jó játék lett. Igazából, ha neked bejön ez az Ubi-s toronyról szinkronizálós, gyüjtögetős, lopakodós, öldökléses játékmenet. Akkor tetszeni fog. Igazából (sajna, vagy nem sajna) ugyanolyan mint a többi Assassin's Creed játék, párizsi köntösben, B kategóriás forgatókönyv írással, és eszméletlen látvánnyal. Számomra, tökéletesen elég, hogy naponta, 1-2 órára lezsibbasszam az agyamat kicsit.
Röviden, igen szerintem nem lett olyan szar, mint ahogyan azt sokan beállították. Sőt, szerintem, kifejezetten egy jó játék.
9.
9.
shatterhand
#6: Csak mig konzolon magasabb aron adnak el tobbmilliot egy jatekbol es aztan egyre olcsobban a tobbit, addig pcn a filleres learazasokkal erik el a magas eladast.
8.
8.
KőbányaKispest
Bezsákoljuk Vinetut, de tényleg egy gyenge eresztés volt.
7.
7.
Firsttime
#5: Nekem nem volt vele bajom. Semmivel sem roszabb mint egy három vagy bármelyik másik. Technikai gondok voltak Induláskor. Állitólag, mert nekem pl semilyen gondom nem akadt. Mellesleg nagyon pofás látványa van. Párizs utcáin élvezet volt mászkálni.
6.
6.
hedzsooo
#5: A PC-s tábor jóval nagyobb üzlet, mint azt sokan gondolják + híresztelni szeretnék.
Az Uborka (is) sokáig sz@rt a PC-s táborra de most igyekszik gyorsan ismét behízelegni magát, látván, hogy az eddig sem túlzottan jó PC-s eladásuk méginkább visszaesőben... Még ha a számok azt is mutatják hogy nincsen visszaesésük, v. akárt nőttek is valamennyire a PC-s eladásaik, ez sem tekinthető sikernek, mikor a konkurenciájuk mondjuk 500%-al jobban teljesít a PC-játékosok piacán... Manapság már van egy nagyon széles kör, egy teljes generáció akik felnőttek a PC-s játékok alatt és már saját fizetéssel rendelkeznek, szóval még nagyobbak az eladási lehetőségek napjainkban a videójátékok terén, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt.

A másik dolog meg pl. hogy a konzolokon nincsen ott a STEAM. Aki PC-re szeretné terjeszteni a játékait, úgy hogy közben a Stemet szeretné megkerülni és közben még sikeres eladásokat is szeretne produkálni... Nos, annál az ilyen kis akciók szerintem tökre alap dolognak számítanak. ;)
5.
5.
Cell4
Ne már, tényleg ennyire sz.r játék lett a Unity?
(Nem játszottam (még) vele, de azt hallottam, hogy nem egy Black Flag vagy AC2, de azt nem gondoltam, hogy ennyire rossz.)

Amúgy meg egy kicsikét hadd irigykedjek: tök jó, hogy a Ubi-ék ennyire semmibe veszik a konzolos tábort, pedig szerintem nem kevés eladást köszönhetnek nekik! (Értsd: sokkal többet, mint PC-n.)
Nem az AC3-ról van szó, már kétszer kivittem, hanem hogy havonta kapják a Rayman Origins-Legends, Far Cry Blood Dragon, The Crew, Splinter Cell, Beyond Good and Evil és társai féle címeket, ráadásul decemberben meg naponta jönnek apróbb meglepetések (GIF-ek, üdvözlőkártyák, háttérképek stb.), míg a konzolos ebből egy peták darabot se lát. (Még egy szimpla Ubisoft-os PS4 theme-t vagy valami ilyesmit.) Nem is azt mondom, hogy akkor most ingyen Watch Dogs 2-t PS4-re, de ne ám már, hogy 1-2 régebbi klasszikust ne tudtak odaadni legalább PS4/Xbox One-ra...
Na mindegy, nem akarok nagyon irigykedni, mert nyilván nem pótolhatatlan PC-exkluzív címek ezek, csak nem igazán értem ezt az üzletpolitikát.
3.
3.
RangerFox
2. kedvenc ac, az elődeihez képest óriási újításokat hozott, én már mai szemmel nem tudok ennél régebbi Ac-hoz hozzányúlni, hiába volt jó sztorija az ezio trilógiának.
2.
2.
DarkLord
Sokáig azt hittem ennél rosszabb AC nem lesz és bizonyították, hogy a Unity-vel még azt is felül tudják írni :D Ahhoz képest az AC3 egy mestermű!
1.
1.
Machiavelli
Nagyon-nagyon helyes! Ez egy szép gesztus. Ezzel valamennyit javítanak a renomén. Persze ez nem azt jelenti, hogy megbocsájtják a Unity és sok más játék döccenös indulását, de ez egy lépés a jó irányba. Ügyes Ubi!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...