Bulletstorm - nem lehet majd frissíteni az eredetit

Randy Pitchford, a Gearbox vezetője a Twitteren megerősítette, az eredeti Bulletstorm tulajdonosai sajnos jogi problémák miatt biztosan nem tudják majd frissíteni példányukat a Full Clip Editionre.

Múlt héten mutatkozott be a korábban már sokat pletykált Bulletstorm-remaster, amiben a grafikai finomhangolások mellett egy vendégszereplő, maga Duke Nukem is felbukkan majd. A Full Clip Edition 2017. április 7-én jelenik meg, PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. A csomag természetesen igazodik a mai igényekhez, így kapunk majd PS4 Pro-támogatást, 60 fps-t, kicsinosított látványt és friss tartalmakat a Score Challenge módhoz.

Aki viszont abban reménykedett, hogy az eredeti változat birtokosaként biztosan megkapja majd az új kiadást egy frissítés formájában, azt sajnos el kell, hogy keserítsük. A Gearbox CEO-ja, Randy Pitchford ugyanis egy Twitteren feltett rajongói kérdésre adott válaszában elárulta, ez sajnos nem fog bekövetkezni. A Gearbox hiába segít be a People Can Flynak a next-gen változat készítésében, valójában nem rendelkeznek az eredeti játék jogaival, vagyis jogilag csak a Full Clip Edition tartozik hozzájuk. Ez pedig azt a fura helyzetet eredményezi, hogy az eredeti változat már 20 dollárért megvehető a Steamen, a felújított verzió viszont 50 dollár ellenében szerezhető csak be. A Twitteren zajló párbeszéd szerint a korlátozás csak a PC-s verziót érinti, de azért erre ne vegyetek mérget.

5 komment - szólj hozzá!