The Last of Us: Part II - ezért mérges annyira Ellie?

  • Írta: fojesz
  • 2016. december 6.
  • Hír
Link másolása
Miután alig kezdődtek el a The Last of Us második részének munkálatai, nagyon sok mindent nem tudunk még a játékról, ez viszont nem tartja vissza a rajongókat a találgatásban. A legnépszerűbb teóriát foglaljuk most össze - spoilerveszély!

A hétvége egyik legnagyobb meglepetése a The Last of Us: Part II bemutatkozása volt, és bár egyelőre csak egy megindító trailert és egy kevés infómorzsát kaptunk a játékhoz, a rajongók már most elkezdték gyártani a teóriákat a történet kapcsán. Az itt leírtak persze nem vehetők készpénznek, mivel pusztán találgatásról van szó, viszont akár be is igazolódhatnak, ezért muszáj felhívnunk a figyelmet a spoilerveszélyre.

Azt már az első előzetesből is megtudtuk, hogy a játék főszereplője, az immár 19 éves Ellie nagyon haragszik valakikre, és bosszút is esküszik, megfogadja, hogy kiirtja mindannyiukat. Később a Naughty Dog megerősítette, hogy az első résszel ellentétben a folytatás a gyűlöletről szól, mindebből pedig a következőre jutottak a legnépszerűbb rajongói teória kiötlői: Ellie azért haragszik ennyire, mert valakik valamikor megölték Joelt.

A találgatások szerint erre utal az is, hogy Joel csak viszonylag későn bukkan fel az előzetesben, és nem is látjuk elölről. Ellie-vel miatta indulunk bosszúhadjáratra - lássuk be, ez elég nyomós ok lenne -, egykori mentora pedig csak a hallucinációiban tér vissza, vagyis a Naughty Dog korábbi bejelentésének megfelelően Joel valóban szerepel a játékban, csak nem úgy, mint eddig.

Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy mi igaz mindebből, izgalmas húzás lenne ez attól a fejlesztőcsapattól, amely tökélyre fejlesztette a videojátékos karakterek közötti párbeszédeket!

A The Last of Us: Part II egyébként még nem rendelkezik megjelenési dátummal. Azt is megtudtuk, hogy az előző rész direktorai közül csak Neil Druckmann tér vissza, Bruce Straley ugyanis úgy döntött, kiadós szabadságra megy inkább. Druckmann viszont nem akármilyen társat kapott ezúttal: az írásban Halley Gross segít neki, aki már a Westworld néhány epizódján is dolgozott.

31.
31.
qwaeszrdxt
Szerintem megtudja, hogy a firefly miatt történt a fertőzés. ;)
30.
30.
Balazska4
#28: Nem értetted direkt egy vicces példát hoztam mert kb olyan a többi teória is.:D
29.
29.
Mujdrica
várjátok ki ikább mi lesz ....;) ez a terhes dolog meg a nem tudom mik elég gyengék... bosszu nem biztos hogy valaki halála miatt lesz az erőszakolós témát is lelőtték már :)
28.
28.
Mujdrica
#1: és akkor ha nem esik teherbe az masok hibája? azert öl meg mindenkit? meg joel hangjavolt Joel szólitotta kölyöknek mindig
27.
27.
Mujdrica
még jo hogy nem raktatok mul a sztori mar neharagudjon némelyikőtök....Joel él elmondta a Nd is hogy megprobálták masokkal bevonni a szerepet de nem ment ők illenek bele akkor mi a szarért halna meg joel !???? Ennyi tellene az ironőtől komolyan??? Meg h megerőszakolják Elliet? gondolom az első részben véletlenülse akarták lelövik mégegyszer a poént hátha üt nem?.. gondolkodjatok
26.
26.
Mujdrica
még jo hogy nem raktatok mul a sztori mar neharagudjon némelyikőtök....Joel él elmondta a Nd is hogy megprobálták masokkal bevonni a szerepet de nem ment ők illenek bele akkor mi a szarért halna meg joel !???? Ennyi tellene az ironőtől komolyan??? Meg h megerőszakolják Elliet? gondolom az első részben véletlenülse akarták lelövik mégegyszer a poént hátha üt nem?.. gondolkodjatok
25.
25.
lacinho01
Az is lehet hogy a pasiját ölték meg , találgatni felesleges messze még a megjelenés addig van mivel foglalkozni
23.
23.
ilovenancythompson
#14: Nem mit csináltál hanem 'mit csinálsz , kölyök'? 'tényleg végig fogod csinálni?'
ezt kérdezi joel.

mivan ha elliet megharapták?
ő immunis ugye?
21.
21.
ilovenancythompson
Ellie arcán friss a seb és anyakán is annak tűnik. lehetséges hogya Tűzlegyek valóban megpróbálták megerőszakolni mikor Joel távol volt. Ellie meg szimplán hazabaszta azt a párat. Alig várom ezta gamet az elsőnek az első 60 százaléka életem egyik legjobb játéka.
20.
20.
Zoli0507
#19: Habàr egy ilyen vilàgban( a jàtèk vilàgàròl beszèlek) igazàbòl adja magàt ès/vagy teljesen "èrthető" lenne èn sem igazàn hiszem. A ruhàja "èrintetlen" amit igazàbòl 1000fèle kèppen meg lehet magyaràzni deeeeee hogy Ellie mièrt mondta azt amit annak is lehet 1000fèle oka.
19.
19.
Mortis
#14: igen, mert ha nőről van szó, akkor mindenképpen a szexualitás kell legyen a fő mozgatórugó, igaz?
18.
18.
ADMlN
#14: Már a cikkben szereplő teória is elég klisés, de ez már egyenesen szappanopera kategória.
17.
17.
Balazska4
#14: nem tudom hogy ezt most viccből írtad-e de akkor már legyen inkább a Joel halála miatti bosszú mert azért szerintem ilyen hülyeséget nem találna ki az nd amit most írtál.Ilyen komoly címet amiatt futtatni mert erőszakos nemi közösülés történt és Ellie azért vág disznófejet és ezért akar gyilkolni hát ki se adják akkor.Persze ha viccből írtad akkor nem szóltam.:D
15.
15.
Yanez
#14: Na baszki, PONT erre gondoltam én is!!!
14.
14.
dante92
Szerintem hülyeség ez a szellemes teória. Elmondom az én gondolatomat:
Egy csoporthoz tartoznak. Joel elmegy, Elie pedig ott marad, mert megbíznak bennük. Igen ám, de azok megerőszakolják, majd a csoport fele elmegy. A másik fele pedig Elievel marad. Ekkor öli meg őket. Joel visszajön, és akkor kérdezi "mit csináltál kölyök?" Erre Elie: "Az összeset megölöm!".
13.
13.
Ecneb
Jah és minden hallucinációnak kell fegyver...
12.
12.
DON GONDOCS
http://www.imdb.com/title/tt0424136/?ref_=nm_knf_i4

A Pedofilok miatt ideges :D
11.
11.
Őrnagy
Nyilvánvaló, hogy Ellie a manikűrösére dühös.
10.
10.
Yanez
#7: Na persze! Ha már úgy képzeli Joel-t, hogy élő emberként látja, akkor az csak természetes, hogy a többi interakciót is valósnak tudja be az agya.

Amúgy meg Ellie eléggé megviseltnek látszik, mintha megkínozták volna, vagy ilyesmi. Még ha Joel csak a képzeletében is létezik, ebből tuti nem fognak rejtélyt csinálni. Lehet a bosszú lesz a cél, csavarok nélkül, ám a ND szeret egy kis meglepit tenni történeteinek végére.
8.
8.
Balazska4
#7: ezen jót nevettem.:D
7.
7.
Radian
Ha jól megnézitek, látható, hogy amikor Joel bemegy a házba megmozdul a fű amihez hozzáért. Ha csak Ellie képzeletében létezne akkor ez nem így lenne.
6.
6.
molsz187
Szerintem a fireflyra haragszik ugye de az miatt amit joel mondott neki amikor a végén hazudott ... de ugye a firefly vakcinát akar igazából ők a jók !! Szerintem ellie kideríti az igazságot és Megöli joelt
5.
5.
Cell4
Én viszont esélyesnek tartom teljes mértékben.

Nagyon-nagyon jó játékokat készít az ND, de történet szempontjából sohasem mertek a kötelező klisé kategóriából kilépni (Uncharted-ek is teljes mértékben kiszámíthatóak voltak, bár a 4. résszel még nem játszottam és a Last of Us-nál is volt végig egy olyan érzésem, hogy egyik fő karakter sem fog meghalni a történet végén és hát úgy is lett).
Szerintem most sem fognak, ettől függetlenül engem baromira érdekelne, ha tényleg így lenne. Ez tényleg egy olyan fajta merészebb ötlet, amiről Durckmann is beszélt és érdekes fordulatot hozna és akkor tényleg igaz lenne az, hogy a Last of Us 1-et és a 2-t együtt érdemes és kell nézni, kvázi egy játékként kell tekinteni rájuk. Hogy sokkal szorosabban kapcsolódnak össze, nem úgy, mint mondjuk az Uncharted 2 és a 3.

Meg ha abból indulok ki, amit még mondott: a játék úgymond fő témája a gyűlölet lesz és a trailer alapján a "mind egy szálig kiírtom őket"-féle bosszú. Mégis mi az, ami ennyire fel tudná bőszíteni Ellie-t (mint a játék fő szereplőjét, Joel elvileg most csak másodhegedűs lesz) az 1-ben történtek után, ha nem az, hogy egy számára nagyon fontos karaktert veszít el? Mert az, hogy most mondjuk elrabolják és megszökik vagy valaki csúnyán átkeni, nem biztos, hogy annyira feltüzelné, hogy még gitározás közben is azt énekelje, hogy megöli az ellenségeit, ha meglátja őket...

Ez a forgatókönyv viszont reális, hogy (és most SPOILER-ezek az 1-ből) a Fireflies újra megpróbálja megkaparintani Ellie-t, de Joel az élete árán megmenti és Ellie ezért bosszút fogad ellenük. A trailer elején is ott van a Fireflies logó, szóval Ellie valószínűleg egy ilyen kisebb bandát irtott ki, mielőtt gitározni kezdett. (SPOILER VÉGE!)

Csak akkor nehogy átmenjünk egy totál sablonos bosszúsztoriba és hentelésbe, hanem maradjon meg továbbra is az a hihetetlenül részletesen kidolgozott világ és karakterek, illetve a közöttük lévő kémia és a narratíva, amelyek az első részben is meg voltak.

Nyilván nem csak ebből a 2 személyből fog állni a Last of Us 2, szóval kíváncsian várom, hogy még kiket jelentenek be, hogy szerepelni fognak a játékban Troy-on és Ashley-n kívül. Valamint, ha ez a feltételezés tényleg igaz, akkor miként fognak majd trailer-eket és/vagy gameplay anyagokat közölni a játékról úgy, hogy azért továbbra is megmaradjon ez a nagy ? Joel körül.

Szóval várom nagyon a további infókat, addig is természetesen minden eddigi, beleértve ezt a kommentet és a hírt is, csak találgatás. Ha bejön, akkor bejön és a Last of Us Part II egy szerves részét már most tudjuk, ha nem, akkor meg nem és várom, hogy akkor mi az a merész ötlet és mi az, ami köré a gyűlöletet akarják felhúzni a folytatásban.
4.
4.
Cipo3
Nem lehet, hogy a meghalt barátnője miatt morci?
3.
3.
Balazska4
#2: erre gondoltam én is hogy ez oltári nagy klisé lenne amit megéltünk már ki tudja hány műben már unalmas de nem akartam ezt írni hiszen ezek csak pletykák de ki tudja.Viszont a cikkben lévő találgatások Joel halálára teljesen viccesek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...