Nyomul a Vivendi, már övé a Ubisoft negyede

  • Írta: fojesz
  • 2016. december 10.
  • Biznisz
Link másolása
Újra bevásárolt a Ubisoft részvényeiből a Vivendi, már a kiadó negyedét tudhatja magáénak. Továbbra is állítja, hogy a vezetők félelmeivel ellentétben nem szeretné átvenni az irányítást a cég felett.

A VentureBeat jelentése szerint ismét Ubisoft-részvényeket vásárolt a Vivendi, a francia vállalat most már a kiadó papírjainak 25,15 százalékát tudhatja magáénak, és a szavazati jogok 22,92 százalékát birtokolja. A francia törvények szerint 30 százalékos tulajdonrésznél a Vivendinek ajánlatot kell tennie a Ubisoft kivásárlására, pont úgy, ahogy az a Gameloftnál történt.

A Vivendi komoly tempót diktál, hiszen tavaly még csak 10 százalékos tulajdonrésze volt a Ubisoftban, a tőzsdefelügyeletnek küldött levelében azonban azt írja, tartani szeretné a korábbi elhatározását, és visszavesz a nyomulásból. Továbbra is szeretne Ubisoft-részvényeket vásárolni, illetve az igazgatótanácsban is befolyást szerezne, viszont nem szeretné bekebelezni a céget.

A Ubisoft vezetősége egyébként pont a kiadó függetlenségét félti, Yves Guillemot vezérigazgató már több alkalommal is harcias nyilatkozattal hívta fel a figyelmet a Vivendi előretörésével járó veszélyekre.

Megbüntették a Ubisoft vezetőit

Eközben más fronton is kapott rossz híreket a cég, öt vezetőjét összesen 1,2 millió pénzbírsággal büntette meg a francia tőzsdefelügyelet. A hatóság bennfentes kereskedelemmel vádolta a fejeseket, köztük a Ubisoft Montreal vezérigazgatóját is: állítása szerint a vezetők a Watch Dogs és a The Crew csúszásának bejelentése előtt szabadultak meg egy adag részvénytől, hogy kevesebbet bukjanak a rossz hírből fakadó árfolyam-ingadozáson.
2.
2.
Glorious PC Master
Én drukkolok a Vivendinek!
Ubi kiérdemli a változásokat.
1.
1.
mestermagyar
"hogy a vezetők félelmeivel ellentétben nem szeretné átvenni az irányítást a cég felett."
Nincs ok rá hogy miért ne akarná, de ezer ok van rá hogy miért akarná.

"Yves Guillemot vezérigazgató már több alkalommal is harcias nyilatkozattal hívta fel a figyelmet a Vivendi előretörésével járó veszélyekre."
Hogy egy pszichopatikusan működő cég helyett egy másik pszcihopatikusan működő cég fogja vezérelni a céget?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...