Erősen visszaestek a Call of Duty eladásai

  • Írta: zoenn
  • 2016. december 12.
  • Biznisz
Link másolása
Az NPD elemzőcég legfrissebb jelentése szerint feleannyi Call of Duty: Infinite Warfare talált gazdára novemberben, mint amennyi a Black Ops III-ból tavaly ugyanebben az időszakban. Még az Activision sem számított erre.

Noha az Acitvision-Blizzard sem közölt még adatokat, az NPD Group elemzőcég szerint a Call of Duty: Infinite Warfare dobozos példányaiból novemberben 5 százalékkal kevesebb fogyott, mint a tavalyi év hasonló időszakában a Black Ops III-ból.

A Cowen elemzője szerint az új rész eladásai 17 százalékkal múlták alul a kiadó elvárásait, és egy harmadik vélemény szerint is kevesebb mint feleannyi fogyott az Infinite Warfare-ből, mint a tavalyi részből. A brit eladási toplistákat felállító Gfk Chart-Track 45 százalékos visszaesésről beszél - egyik becslés sem kedvező a sorozat számára.

Érdemes megjegyezni, hogy NPD a saját elemzőire hagyatkozik, míg a Gfk Chart-Track a fizikai példányok eladásait vizsgálja, amibe nem tartoznak bele a digitális kópiák. Ráadásul az ünnepi vásárlási szezon még csak most kezdődött, így még több példány találhat gazdára az Infinity Ward alkotásából.

31.
31.
Beniciodeltoro
#18: Képes vagy órákig tolni azt a fostenger COD-ot ? :)))))
BF1 a legjobban sikerült multis játék, közelében nincs hangulatban az a szánalom kalloftrutyi, komolyan már hányingerem van a cod-tól, örülnék ha az életben nem adnának ki több játékot, ne is próbálják a VH-s témát mert az is egy ilyen pörgős xar lesz, semmit se fognak változtatni a játékmeneten, új motort se kap, bullshit az egész.
30.
30.
delphijos
Kicsit tényleg vicces olvasni a hírt, amikor meg a másik hírnél vezeti az eladásokat.
Tisztára mint az hogy "nagy bajban az Apple, mert az Iphone 7-ből csak 46 millió fogyott, miközben az Iphone 6-ból 47 millió ment el" :D
29.
29.
user101
Ugyan már, a cod szar, mert csak a bf meg tuti, mert másodhegedűs és mindig az "elnyomottal" szimpatizálunk. Viva la rezistance! :DDD
27.
27.
Falcon
#25: kimoderált üzenet
26.
26.
#18: +1

Már a könyökömön jön ki, hogy a CoD fos, bezzeg a BF így meg úgy, holott az is teljesen ugyanaz évek óta
25.
25.
kopic
#24: kimoderált üzenet
24.
24.
Falcon
Tul kicsik és egszerüek a mulltis pályák régi mw2 ben sok ablak nagy pályák ott figyelni kellet most meg csak elémugranak
21.
21.
DON GONDOCS
#20: Ha szigorúan a kampányt nézem messze jobb mint társai.
20.
20.
DON GONDOCS
#19: +1 Ráadásul a nehézségi fokozat nem annyiban merül ki hogy könnyebben meghalsz, bizonyos helyeken sisakot kell cserélni vannak találati zónák, ami kihatással van a karakterre. Van Medpack! Nem nagy dolgok, de hiányoznak a mai fpsekből.

Np health regeneration. Healing from Nano Shots only.
Helmets take permanent damage and need to be replaced.
Nano Shots and helmets take up equipment slots.
Movement impacted by receiving leg shots.
Aim down sights and equipment use affected by receiving arm shots.
Enemies can shoot weapons out of your hands.
19.
19.
shatterhand
#17: Pontosan. Semmi uj nincs abvan hogy igy indult.
Kov hir, hogy ismet top1 angliaban. Van egy olyan erzesem hogy egy ev mulva ez is ott lesz a top5ben (cod listan) es messze lesz a cod buktatol.
18.
18.
shatterhand
#14: Nem megbukott, hanem Elbukott! Tavasz ota mas sincs mint "bf szarra veri a codot iden".
Azt mi lett? Sikeres bf egy , gyenge cod eladas. Es szamokban? Bf szepen fogy par millioval, mig a cod buktaval tulszarnyalja. Most is vezeti a toplistat.
Mondom, nem kell szeretni, de basszus ezt meg igy is tobben veszik ,ami teny. Bukta a sorozaton belul van max. Hova ujitsanak durva valtassal ha még igy is jol fogy? Majd ha kiatkoztatok az activisiont, kiad egy ww-t azt vigan veszik meg tobben ujra.
Bo3 legalabb ekkora utalattal indult, azt a 3. Legtobbet eladott resz lett.

Nem a cod szanalmas hanem az hogy veszettul megy a hanyas a cod irant, erre csak nem akar bukni. Jo a bf, nekem is tetszik, de azt megunom egy egy menet utan. Mig a codot 1-2ora utan. Es a bf pint ugyanazt adja mar 3resz ota csak mas skinnel. Csak a codnal ez pfff, itt meg a ww1 tema eltakarja.
17.
17.
Yanez
Most lássuk be - miután prezentálták a BF1-et, ami rendesen odapörkölt az első vh-s témával, jött az IW és szinte semmi újat nem mutatott, sőt tovább ment a modern létrán, plusz az a temérdek trailer dislike - így ez a hír kb annyira meglepő, mint amikor január közepén azzal áll elő az időjárás jelentés, hogy holnap havazni fog.
16.
16.
shatterhand
#15: A ket extrafokozat. Nezz utana mit takar azon kivul hogy nehezebb persze. Ezt kene minden sztoris jatekba (plusz lehetoseg, extra nehezseg).
15.
15.
Gykrizsi
#12: Miért mi van benne, ami akkora plusz?
14.
14.
Gykrizsi
#13: Ez a szánalom, amit művelsz. Milyen bf1 bukás, ezt ismételgeted folyton, de milyen alapon. És az lenne a forradalom netovábbja, ha jönne egy mw2 remake. Az ilyenek miatt él még ez a sorozat.
13.
13.
shatterhand
Scifi,falonfutas ,grafika elfogadasan kivul a jatekkal semmi gond nincs. Aki ezen leragad az ugyse gyozi meg a tartalom es a jatszhatosag.
Az eladas meg ugye codhoz viszonyitva gyenge. A brutalis bf1 gyak siman elbukott meg igy is ehhez kepest. Ezek utan mar tenyleg csak akkor tud a bf nyerni ha nem jelenik meg a cod.
De ha jon a waw2 es az mw2 remake jovore az meg akkor brutal lesz. Visszajon a sok finnyas:)
10.
10.
crytek
Amíg nem veszteségesek úgysem lesz kőkemény változtatás semmiben sem.
9.
9.
#6: "volt" - jó sokat játszhattál vele akkor :)
8.
8.
user101
.... és mindezt alapozzák az angliai CD eladásokra, 2016-ban... Mindent értek... :)

Másfelől, még ha kevesebb is megy el, ami egy ilyen sorozatnál ami folyamatosan fárad ki: természetes, akkor is az egyik legnagyobb bevételt fogja produkálni. :) Pech!
7.
7.
maktub
Pár napja játszom vele és idáig teljesen rendben van a játék - mind a kampány, mind a multi. Csak a szerverkereső rondít bele az élvezetbe, ami sokkal nehézkesebben végzi a dolgát, mint a BO3 esetében.
6.
6.
Glorious PC Master
Szerintem pedig tök jó volt ez az új infinite Warfare.
5.
5.
anarchoid
Remelem a kovetkezo cod 300000. evben fog jatszani es csapos ur bigyok lesznek a fegyverek meg telekinetikus ereje lessz a jatekosoknak ;)
4.
4.
ilovenancythompson
mert egy okádás az egész sorozat és 10 éves sikerjátokakat akarnak meglovagolni gusztustalan marketinngel?
3.
3.
anarchoid
Vegre egy CoD ami tetszik az elso Blackops utan erre viszaesnek az eladasok.. holvannak a fanboyok ? :)
2.
2.
Slik
nem tudom mire szamitottak... a modern warfare elso resze ota nem jatszottam jo coddal
ez a jovobeli tema szerintem ugy elrontja a szeriat ahogy van... es kezd nagyon unalmassa valni
minel tavolabb jatszodik a jatek a jovoben annal rosszabb, hanyingerem van a sok urkutyu meg lezerfegyvertol
remelem eszreveszik egyszer h nagyon rossz iranyba mennek
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...