Újabb kooperatív FPS-en dolgozik a Turtle Rock

  • Írta: fojesz
  • 2016. december 13.
  • Bejelentés
Link másolása
A Left 4 Deadet és az Evolve-ot jegyző Turtle Rock marad a kaptafánál, újabb kooperatív FPS-en dolgoznak a srácok a free-to-play játékokra szakosodott Perfect World Entertainment közreműködésével.

A Left 4 Dead és az Evolve mögött álló Turtle Rock a GamesIndustry.biznek árulta el, hogy a VR-játékaik mellett ismét kooperatív FPS-t fejlesztenek. A játékról egyelőre csak nagyon kevés információt osztottak meg, így például a nevét sem tudjuk, az viszont már kiderült, hogy dark fantasy körítésre számíthatunk.

Az Unreal Engine által hajtott cím 2018 tájékán jelenik majd meg, és mivel a kiadója a free-to-play játékokra szakosodott Perfect World Entertainment, az üzleti modellt illetően is tudunk találgatni. A free-to-play irányt támasztja alá az is, hogy a csapat vezetője, Steve Goldstein nem győzte méltatni a modell előnyeit az interjúban, többek között azt is kiemelte, hogy az eddigi gyakorlatukkal (értsd: a 60 dolláros dobozos játékokkal) ellentétben a free-to-play modell valódi párbeszédet tesz lehetővé a játékosok és a fejlesztők között, és folyamatosan tudják alakítani a játékukat azok igényeinek megfelelően.

A Turtle Rock egy 70 főt számláló független fejlesztőcsapat, legutóbbi projektjük, az Evolve csúfos kudarcot vallott. A játék egyik fő tanulsága az volt a srácok számára, hogy egy független fejlesztőcsapatnak nem igazán éri meg AAA-fronton küzdenie: Goldstein szerint ezen a területen, ahol a kiadók óriási pénzeket fektetnek egy-egy fejlesztésbe, óriási a kockázatkerülés. Mint mondta, az új címekre vagy nem kapnak megfelelő méretű büdzsét, vagy ha mégis, akkor a jogdíjaikról mondhatnak le.

"A legjobb forgatókönyv az, hogy egy olyan címet teszel le az asztalra, amiből fogy elég példány ahhoz, hogy zöld utat kaphasson a folytatása. Utána végigcsinálod ezt még egyszer, még nagyobb büdzsé mellett, és addig ismételgeted, ameddig az egyik játékod veszteséges nem lesz" - zárta a mondandóját az úriember.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...