Egy korszak vége: szakít a Porsche és az EA

Lapértesülések szerint az idei évvel véget ér a Porsche és az Electronic Arts megállapodása, amely alapján a kiadó kizárólagos jogokat élvezett a virtuális Porschék felett.

Az Electronic Arts és a Porsche 2000-ben, a Need for Speed: Porsche 2000 évében állapodott meg először az exkluzivitásról, amely azt eredményezte, hogy a legtöbb autóversenyből hiányoztak, illetve máig hiányoznak a német márka modelljei.

Aki mindenképpen szeretett volna Porschét a játékába, az EA-vel volt kénytelen egyezkedni, a licencdíjat azonban nem meglepő módon csak a legnagyobbak vállalták be. A Microsoft például több Forzájához is kiadott egy fizetős Porsche-csomagot, a Forza Motorsport 6-hoz is készült ilyen.

A változás szeléről több dolog is árulkodott, nemrég az Assetto Corsa készítői bejelentették, hogy jönnek a Porschék a játékba, és a Forza Horizon 3, illetve a Project CARS kapcsán is lehetett hasonló híreket hallani - nem véletlenül.

Ahogy azt a német Speed Maniacs kiderítette, a Porsche és az Electronic Arts szerződése az idei évvel lejár, előbbi pedig úgy döntött, hogy nem újítja meg azt, mert egész egyszerűen nem éri meg neki.

7 komment - szólj hozzá!