Már a BioShock-trilógia is visszafelé kompatibilis

Most már Xbox One-on is játszhatsz a BioShock-játékok Xbox 360-változataival, ezzel háromszázra nőtt a visszafelé kompatibilis címek száma a platformon. Ha pont ezért maradt ki a szeptemberi BioShock-kollekció, örülni fogsz!
  • Írta: fojesz

Kommentek

#20
#7: Ps1 jatekot melyik ps nem jatsza le?
#18
#15: Szerintem itt neked nincs lövésed az egészről. :D
Egyrészt a PS4 AMD processzort használ, másrészt az MS ugyanúgy architektúrát váltott mint a Sony, csak ők nem Cell-ről hanem PowerPC-ről tértek át x86-ra.
A Sony-nak is pont annyit kellene tennie mint az MS-nek, azaz írnia egy emulátort és lehetne ott is visszafelé kompatibilitás.
Lehet csűrni csavarni, de a szomorú igazság az az, hogy a Sony leginkább azért nem csinálja meg a visszafelé kompatibilitást mert akkor nem tudnák eladni a remasterjeiket meg a PSNow-t.
#17
#15: A PS4-ben (ahogy az XBOX ONE-ban is) nem Intel, hanem AMD van.
#15
#10: "Kivették"? Akkor ezek szerint lövésed sincs arról, hogy a PS3 még a saját Cell processzoron futott, a PS4 meg Intel-en.
A MS előnye, hogy nem váltott architektúrát, és némi library updattel jó eséllyel képes akár az összes 360-as játékot idővel XB1-on is futtatni.
A Sony-nak meg mindössze újra kellene írnia és fordítania a régi PS < 4 játékokkat, hogy fussanan az új konzolon...
#13
#4: Nem csak az msen mulik elvileg a visszafelekomp mert a fejlesztok kell enek hozza.
#11
#10: Jaja anno nekem is a 60gbos ps3mam volt es 99%ban gond nelkul vitte a jatekokat.

Emlekszem egyedul az a pokemberes verekedis jatek nem ment vmi rise of the imperfects es baromi merges voltam mert az nagyon kellett volna.
#10
#9: 60 gigás ps3-mam van. Tökéletesen futnak rajta a ps1-2 játékok. Szerencsém van, hogy sikerült rátalálnom egy ilyenre. A dolog, pedig, hogy a késöbbi ps-ekből kivették a visszafele kompatibilitást, az szerintem megbocsáthatatlan.
#8
#7: Szívemből szóltál. Ezért is vonz engem egy kicsit jobban az xbox, mint a ps.
#7
#6: Nem a fenéket. Amikor nézegetem PS3-on a ps1 és ps2 címeket, amiknek a lejátszását megtiltotta a SONY de persze a PSN-ről újra megvehetem (hiába) itt van vagy 40-40 eredeti PS1 és PS2 játék a polcon, akkor igencsak eszembe jut a nemi aktus a cég vezetőinek édesanyjával, pedig ritkán szokott.
Az MS divatfikázását megértem, mert sok dologban gané egy cég, de a SONY egy fokkal nem különb. Sőt, talán hatványozottan sokkal rosszabb....
#3
#2: Az tényleg, de azrét a biztonság kedvéért beleugrattak egy vásárlásba néhány millió játékost.
#2
#1: Szerintem ez egy franko dolog, hogy nem eroltetik a remastert.
#1
YanezModerátor
Micsoda "véletlen", hogy nem a felújított trilógia előtt jött ez a dolog! De ne legyünk negatívak, elvégre ez egy pozitív hír!