Unity: 2020-ra lesz mainstream a VR

  • Írta: fojesz
  • 2016. december 22.
  • Biznisz
Link másolása
A népszerű játékmotor vezérigazgatója szerint jövőre növekedés várható ugyan a VR-piacon, de az korántsem lesz még olyan látványos. Szerinte 2020 tájékán válik mainstreammé a technológia.

A minap a Unity (és az Electronic Arts egykori) vezérigazgatója, John Riccitiello tartott kérdezz-feleleket a Redditen, itt jósolgatott egy kicsit a virtuális valóság jövője kapcsán. Amint azt a mellékelt ábra mutatja, a VR-szemüvegek nem robbantak akkorát az idén, mint arra sokan számítottak, Riccitiello azonban hosszú távon sikert jósol a technológiának - csak éppen időt kell neki adni.

"Szerintem el fog tartani néhány évig, míg ezek a platformok tíz- vagy akár százmilliós közönséget érnek el, mint a konzolok, vagy milliárdosat, mint a mobilok. 2017-ben növekedés várható, de nem annyira látványos, a nagyobb játékokra három-öt éven belül lehet számítani" - mondta. Riccitiello úgy számol, hogy 2020 körül válik mainstreammé a VR.

A Unity természetesen maga is támogatja a virtuális valóság terjedését, az engine valamennyi VR-szemüveggel kompatibilis, ezenkívül a cég 181 millió dollárt költött az idén a különböző VR-, illetve AR-kezdeményezések támogatására.

36.
36.
Falcon
Mig 40 perces indi demok lesznek kihagyom amugyis az árábol lassan 127 cm 4k tévét veszek
31.
31.
Freed
Konzolos vagyok.Mindig is xbox és ps párti voltam.Nekem a PC nem jött be nem kell beleképjelni semmi extrat csak suta vagyok a fejlesztgetéséhez és ennyi.Pont.
De a PSVR valóban eléggé életlen a htc masinahoz képest.Ez így van.De ettől még tetszhet jobban valakinek a PS sisak.Ez most kicsit agysebész dolog,hogy a nyilván valóról vitázik egy két ember.
26.
26.
Freed
Ok ok.Végül is a Wii U-t is sok ember szereti mert akinek az kell az azt veszi.Én csak arra értem ezt az egész dolgot hogy egy páran már szinte elengedhetetlen eszközként akarják beállítani ez a VR szemcsit.
25.
25.
Freed
24.
24.
delphijos
#22: "annyit latok én ebbe a VR lazba mint anno a Kinectbe meg a hangvezérlesbe.Klassz dolog de ennyi.Nem több."

Azért ezt még ne temessük. Ma még drága, és a minőség se tökéletes, a technológia még kiforrhatja magát. Persze nem való mindenre és mindenkinek, ez a lényeg. Aztán akár visszafelé is elsülhet a dolog, hogy hiába lesz jobb, olcsóbb az emberek kiábrándulnak belőle.....
23.
23.
crytek
#22: Pedig a VR-be elég sok van.....Pl aki otthonülő típus lazán elviszik az otthonába egy 10 euros játék kereteim belül xy múzeumot... pl most is jön majd egy jurassic parkos ilyen cucc. Az ,hogy most nem szép még na bumm fejlődik jobb/szebb/gyorsabb/olcsóbb lesz. Meglesz a felhasználóbázisa az 100%.
19.
19.
Freed
Rémálom ez a VR!Tök mindegy hogy PC vagy PS. Nekem hányingerem volt és rohadtul b@szta a szemem kb 10 perc után.
Nagyon rá voltam izgulva és hogy majd veszek egy ilyen PSVR-t de gazdagabb maradok 120ezerrel :-)
18.
18.
delphijos
Én csak azt nem értem, minek fogyton ez a hasonlítgatás. A PS fix hardver, és nem is valami brutál vas. A psvr is gyengébb hardver ( cserébe olcsóbb ) szerintem tök természetes hogy ha VR-ezni akar valaki akkor megteheti PC-n jobb minőségben, drágábban, vagy PS-en, gyengébb minőségben ocsóbban. Nem olyan bonyolult ez.
14.
14.
bcrics
Nem robbantak?
Megis mire robbantak volna?

Horror aron forgalmazott technika, de legalabb tartalom sincs ra.
Ami meg megis van, az langyos kozepszer.

Egy oculus vagy ps vr majd erdekelni fog.
Maximum a gear vr araban.
11.
11.
user101
Hát ha azt értjük a mainstream alatt, hogy lesz egy réteg aki nem akar vagy csak részben rendes játékokkal játszani és elég neki a "gaming light" akkor egyetértek ( még inkább elmegy a piac a casual irányba ). Attól tartok a vr a gamer társadalom harmadik legnagyobb rákja ami belülről rothassza szét az egészet ( a COD jelenség és a seasonpass/dlccunami mellett ).

Eddig is probléma volt, hogy egyre jobban a külcsín számít csak és a vr is pont ez az irány, minden tovább fog butulni, főleg játékmechanika téren. Fel lesz áldozva a látvány oltárán. Sokkal inkább jól járnánk, ha egy opcionális kiegészítő lenne amit ha akarok használok, ha nem hát nem. De ha már ez határoz meg valamit az indulásnál, akkor régen rossz. Függetlemül bármijen platformtól.
9.
9.
markoci555
#2: pont az ilyen dolgok miatt egyáltalán nem akarok beruházni semmilyen drága vr cuccba, lehet jó lenne, de ki tudja nekem majd i bajom lesz vele és akkor b*szhatom. 2020? Hagyjuk már, addigra veszek egy xbox one-t, vagy új gépet...
5.
5.
crytek
Az a baj ,hogy nem egységes az egész :(

Ha élvezni akarsz minden game-et vegyél min 5 féle cuccot ami nem 50 ft.... A játékok is azt támogatják akik "támogatja" őket ... szomorú.
4.
4.
aordog
A technológia jó, de drága....illetve a tartalom nem ér fel egyenlôre az árszabáshoz.
Ha rendes játékok is jönnek majd rá, amik nincsenek butítva, akkor majd igaz lesz, amit Unity mondott.
A Tomb Raider-ben is csak séta van a Croft Manor-ban...látszik, hogy vannak kompromiszumok (és ezek elég nagyok)
Nekem volt Kinect-em ès hatalmasat csalódtam. Nem a mozgásérzékelô miatt, hanem a tartalom miatt.
Egyenlôre a Robinson tûnik csak ki a tömegbôl, de már jövôre az sem lesz exluzive.
Persze, ha valakinek megéri, akkor jó játékot...Én várok!
3.
3.
Chrysh
#2: Nyugi én is maradi vagyok e téren, nekem is elég a gép nézése közben nyújtott ingermennyiség
2.
2.
dcba
Lehet akarmilyen meno, engem nem fognak meggyozni arrol, h az elmet es a szemet nem rongalja totalra az, h akar 6-8 oran keresztul el vagy szeparalva a vilagtol es egy 12 cm-es (vagy 2-t) nezel 5 cm-rol.

En kiprobaltam a PSVR-t de 10 masodperc utan ugy folyt rolam a viz, h nem lattam semmit mert folyton beparasodott a lencse, igy attol a 10 perctol nem kaptam semmi elmenyt, mert egyfolytaban a lencset torolgettem le.

Nekem megfelel a nagy TV kanape combo
1.
1.
kamgecam
Azért az nincs olyan messze.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...