2016 legolvasottabb cikkei a Gamekapcson

  • Írta: fojesz
  • 2016. december 30.
  • Toplista
Link másolása
A legolvasottabb hírek után nézzük a legnépszerűbb cikkeket! A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is a tesztek dominálnak, azonban így is akad egy-két meglepetés a listában.

A legolvasottabb híreket összegyűjtő toplistánknál alkalmazott szabályok játszottak most is: a felsorolás a Gamekapocs látogatottsági adatai alapján készült, tehát teljesen objektív a sorrend, és alulról haladunk a legjobbak felé, hogy nagyobb legyen a katarzis.

10. XCOM 2 teszt

A tizedik helyezést az év egyik legjobb stratégiai játéka csípte meg, az XCOM második része minden várakozásunkat felülmúlta. Nem hibátlan, ráadásul néhány bosszantó dolgot is megörökölt az elődjétől, de a játékmenetet és a történetet nem érheti panasz, és még a modolhatóságot is bevezették a fejlesztők. 9.1 pont lett a jutalma.

9. Mafia III teszt

Mi már a Mafia második részével sem voltunk kibékülve, és sajnos a folytatásban is csalódnunk kellett. A Mafia III elsőrangú körítést kapott ugyan, de nagyon hamar ráuntunk, a feladatok önismétlődőek, a harcrendszer nem túl mély, a technikai hiányosságokról pedig ne is beszéljünk: mémgyanús bugokkal tudott meglepni minket a játék. 6.5 pont.

8. Samsung Gear VR a Google Cardboard ellen

A változatosság kedvéért következzen egy olyan cikk, ahol nem játékot teszteltünk! Idén igyekeztünk a lehető legtöbb VR-szemüveghez hozzáférni egy próbakörre, az év elején például a Samsung Gear VR-t kértük kölcsön, hogy megnézzük magunknak és összehasonlítsuk néhány konkurens termékkel.

7. Uncharted 4: A Thief's End teszt

Az idei évre több komoly exkluzív címet is bezsákolhattak a PlayStation 4-tulajok, köztük az első olyan Unchartedet, amelyet már kifejezetten a Sony új konzoljára tervezett a Naughty Dog. Nem kellett csalódnunk, a játék döbbenetes prezentáció mellett kínál hihetetlenül intenzív élményt, egy perc üresjárattal sem találkozni a végigjátszás során. Letettük a hajunkat, aztán 9.5 pontot adtunk rá.

6. Pokémon Go teszt

Játéknak egyáltalán nem tökéletes a Pokémon Go, a kezdeti szerverproblémák még most is könnyeket csalnak a szemünkbe, de jelenségnek bátran nevezhetjük - leginkább ennek szólt a 8 pontos értékelése is. Jó ideje nem kaptunk olyan mobiljátékot, amely tömegeket tudott megmozgatni, és ami még fontosabb, ezt szó szerint tette; a Pokémon Go még az ingresses alapok ellenére is innovatív próbálkozás.

5. Quantum Break teszt

Habár kapott hideget és meleget is, a Gamekapocs több szerkesztője is az év egyik legkellemesebb élményeként emlegeti fel a Remedy legújabb játékát. A finnek ezúttal sem bízták a véletlenre a dolgokat, a kötelező akciórész mellett szintet léptek a történetmesélés terén, és élőszereplős sorozatepizódokkal dúsították a Quantum Breaket. Megvettük, 9 pont.

4. Battlefield 1 teszt

A Battlefield 1 olyan menetelést hajtott végre idén, hogy csak kamilláztunk. Az első világháborús FPS-t már a bemutatkozó előzetese óta óriási rajongás övezte, és szerencsére nem is kellett csalódnunk benne: a multiplayer az eredeti alapokra támaszkodva, de megerősödve tért vissza, és ilyen jó Battlefield-kampányt még nem láttunk. 9 pont ez is.

3. DOOM teszt

A Bethesda megint megcsinálta, a Wolfenstein után a DOOM-ot is sikerrel támasztotta fel. A recept hasonló volt most is, a játékmenet számos ponton idézi a klasszikus FPS-eket, azonban minden porcikájában modern a végeredmény - nyilvánvaló az is, hogy elképesztően néz ki. A tesztünkben 8.8 pontra értékeltük.

2. Far Cry Primal teszt

A Far Cry Primal kőkorszaki körítése telitalálat volt, leginkább azt sajnáltuk, hogy a játék le sem tagadhatná a gyökereit: a játékmenet egy dekával sem lett több, a fejlesztők konkrétan a Far Cry 4 térképét hasznosították újra a Primal tervezésekor. Ennek ellenére nagyon szerettük a kicsikét, 8 pontot adtunk rá.

1. Tom Clancy's The Division teszt

Az aranyérmesünk a Tom Clancy's The Division tesztje lett. Habár a Ubisoft játékában sokan csalódtak valószínűleg, az egyáltalán nem sikerült rosszul, ráadásul mióta a kiadó nekifeküdt a támogatásnak, a játékostábor is egyre lelkesebb. Nálunk 8 pontot ért márciusban a The Division, nem álltunk fel mellőle, amíg össze nem szedtük az utolsó gyűjtögetnivalót is.

2.
2.
Yanez
Tetszik a lista, látszik mennyire változatos, és hogy minden érdekli a GK olvasókat. Hiszen bekerültek multiplatformok, egy-egy Xbox és PS exclusive, de még mobiljáték is! Sőt még VR teszt is talált helyet itt magának! Ami viszont meglepő, méghozzá NAGYON meglepő... nincs CoD. Pedig volt teszt is róla.
1.
1.
zozo76hun
azert a NO MAN'S SKY sem volt semmi. na meg a komment aradat ra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...