Így fejlődik tovább a HTC Vive: új kiegészítők jönnek

Link másolása
Most zajlik az idei CES Las Vegasban, ahol a HTC bemutatta a VR-szemüvegéhez készített újdonságait. Érkezett egy beépített fejhallgatóval ellátott audiopánt, valamint bemutatkozott az ambiciózus Vive Tracker is.

Javában zajlik Las Vegasban a CES 2017, ahol természetesen idén sem csillapodott a VR-láz. A HTC például új kiegészítőkkel lepte meg a Vive tulajdonosait, melyek elmondása szerint a felhasználói visszajelzések alapján készültek.

Vive Deluxe Audio Strap

A HTC Vive-hoz az Oculus Rifttel ellentétben nem járt beépített fejhallgató, melyet a most bemutatott Deluxe Audio Strappel próbálnak pótolni. A szíj segítségével a fejhallgató kényelmesen a fejünkhöz simul, így egyáltalán nem lesz kényelmetlen a használata. A HTC 360 fokos "VR-audio" hangzást ígér, de egyelőre még nem osztottak meg pontos specifikációkat. Az árról szintén nem tudunk semmit, a megjelenés pedig állítólag a második negyedévben várható.

Vive Tracker

A második kiegészítő egy sokkal érdekesebb találmány, mely segítségével valós tárgyakat "vihetünk be" magunkkal a VR-világba. A pici, mindössze pár grammos eszközt bármilyen tárgyra ráerősíthetjük, melyek mozgása ezután a virtuális valóságban is regisztrálva lesz. Ez sportjátékok esetében kitűnő segítség lehet, hiszen egy teniszütőre erősítve azonnal kontrollert csinálunk az eszközből, de rárakhatjuk kesztyűre vagy akár játékfegyverekre is.

A HTC tájékoztatása szerint több mint ezer darab Vive Trackert osztottak szét a fejlesztők között, így teret engedve az új ötleteknek. Árat ennek az eszköznek az esetében sem árultak el, a megjelenés pedig szintén az év második negyedében várható.

Wireless VR

Az új kiegészítők mellett a HTC szót ejtett a wireless virtual realityről is, azaz hamarosan megszabadulhatunk a mindenbe beleakadó kábelektől. Ez nem közvetlenül a vállalattól érkezik, így támogatnak mindenféle megoldást és külsős ötletet.

A show-n nem mutattak még be vezeték nélküli VR-szemüveget, de egy wireless adapterrel már előálltak, a TPCasttel. A cucc szintén 2017 második negyedében érkezik, az ára pedig 250 dollár lesz. Az eszköz másfél órás kábelmentes szórakozást ígér 2K-s felbontás és 90 Hz-es késés mellett - az ígéretek szerint később egy ötórás akkumulátor is érkezik majd.

Viveport-újdonságok

A Vive saját applikációit tartalmazó boltja egyre nagyobbra nő, a kínálatban pedig nehéz lehet megtalálni a legjobb alkalmazásokat. Erre jelenthet majd megoldást az új előfizetéses szolgáltatás, mely segít majd eligazodni a programok között.

A HTC emellett készül egy Netflixhez hasonló szolgáltatással is, mely azonban a kínai piacon kívül nem fog tartalmazni játékokat. Rikard Steiber, a Viveport elnöke szerint teljes mértékben meg vannak elégedve a steames partnerségükkel, így nincs értelme leváltani.

4.
4.
csongor1996
Előfizetés, hogy átláthatóbb legyen a bolt? Wtf
3.
3.
shatterhand
Nem adjak fel. A hardver draga, de el lehet adni. A szoftveres reszebol viszont messze nem lehet annyit nyerni.
2.
2.
koviprog
Az igazi szép lehúzás taktikája még 30-40db kiegészítő és használható is, ami már persze startkor kész volt, de szépen adagolva 6-700.000-ből meg is épül egy rendes VR :D Csak szánni tudom aki most száll fel erre a VR vonatra 2-3 év múlva szerintem mindennel elkészülnek, addig meg nyomják fel az ánuszukba az egészet. Megyek Forzázni.
1.
1.
strike19
Kedves Vr, Gamerek!

Mehettek bankot rabolni,
Ezek nem két filléres dolgok lesznek.

Üdv: HTC Vive csapat

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...