Ingyenes a Mass Effect 2

Újabb ingyenes játékra csaphatunk le az Originen - ezúttal a BioWare által fejlesztett Mass Effect második részét tölthetjük le teljesen ingyen. Sokak szerint a sorozat legjobb epizódja trilógia középső része.

Kommentek

#37
#31: mert egy jó játék? és mert anno nem két fillérből fejlesztették? mert reggel keleten kel a Nap? :O)
#36
#34: szerintem pihenj egy kicsit mer' ordenáré baromságokat irogatsz xd
#35
#34: Oké, mert a Skyrim hogy teljesít ezeken a területeken?

- A világ nyitott, cserébe a dungeon-ök teljességgel felcserélhetők, ugyanazokat a logikai feladványokat oldod meg újra és újra, aminek megoldásával körbe van tapétázva a fal és egy fantáziátlan boss harccal végződik, ami semmi kihívást nem nyújt lvl20 felett.

- az NPC-k ingáznak a kijelölt kijelölt alvóhelyük és kijelölt munkahelyük között, ahol munkát imitálnak vagy csak céltalanul bóklásznak

- 100%-ig vezetett párbeszédek, amiben a döntés illúziója sem adott.

- Nem mond semmit, az NPC olyan dolgokra reagál, amit a pár szavas válaszopció nem is tartalmaz.

- Szó szerint az egyetlen módja, hogy egy csoport viszonyát megváltoztasd hozzád, ha valamelyik oldalon megnyered a polgárháborút, de utána meg már mindegy, és ez is csak a táborokban szétszórt bakákra érvényes, questet és jutalmat az ellenséges (kimerül beszólogatásban) NPC-k ugyanúgy adnak.

- Még csak annyi sincs, hogy hízelgés vagy fenyegetés. Van pontosan egy kijelölt medre a questek teljesítésének, amitől nem tudsz eltérni.

- Nincs még látszólag ellentétes válasz sem, semmilyen formában nem tudsz állást foglalni.

- Minden fehér. Vagy fekete. Ízlés kérdése. Még fekete-fehér választási opciód sincs, minden egyszínű és legfeljebb egy jarl cseréjén kívül semmi hatása a játékra.

- A látszólagos szabadság ellenére minden úgy történik, ahogy azt előre megírták

- Nincs a döntéseknek semmilyen következménye.

- Nincs mentés importálási opció, a következő rész lore-jának semmilyen mértékben nem lesz része az elző játék.

- deus ex machina szuper shout vagy fegyver... ami még csak nem is szuper, mert a questen kívül teljesen használhatatlan vagy nem jobb, mint amit bármelyik útszéli banditától vagy draugr-tól összeszedsz. Egy trófea, nem több.

Ezt a játékot úgy adták el, hogy RPG. Több tucat év játéka és év RPG-je díjat nyert. Na most akkor nem is lehet őket egy mondatban emlegetni?
#34
Igazán tovább láthatnátok az orrotoknál... :) Nem csoda, hogy ennyi példányban és ilyen sikeresen lett eladva a No Man's Sky! :(((

Az egyetlen dolog amiben a ME zseniális a történet és történet vezérlés, a hangulat keltés és ezt remekül csinálja, mert erre emlékszik mindenki. Az, hogy maga a JÁTÉK milyen volt, már senki ( nagyon felszínesen osztogatnak egyesek érdemeket ):

- A statikus 10 elemből ismétlődő cső egyirányú pályák,
- éjjel-nappal egy helyben ácsorgó NPC-k,
- bármikor bármelyik karakterrel felcserélhető jelentéktelen párbeszédek,
- nem azt mondja amit felajánl a párbeszéd ablakban,
- paragon vs renegate státusztól függetlenül mindenki ugyanúgy viszonyul hozzánk
- paragon vs renegate lényeges különbsége, hogy hizelgéssel vagy ijesztgetéssel érjük el ugyanazt...
- amikor a látszólag két ellentétes válasz végeredménye ugyanaz,
- hogy minden vagy fekete vagy fehér,
- látszólagos szabadság hiedelme ellenére minden úgy történik, ahogy azt előre megírták,
- nincs érdemi következménye a döntéseinknek,
- a kinyírt karakter az importált mentés ellenére is megjelenik a következő részen! :)))
- deus ex machina ABC superbutton :)))

Ezt a játékot úgy adták el, hogy RPG. Év játéka díjat nyert ebben a kategóriában úgy, hogy az 5 dolláros Super Panda Andventure ( ami paintban lett rajzolva a fejlesztő 1 ember 7 éves kishúga által :) mélyebb és komolyabb a kategóriáját tekintve... ( Igen, ez irónia volt... :)

Értem én, hogy ha valaki nem szereti az openworld rpg-ket, ne adj isten az általam említett címeket, de nem én tettem ezekkel egy kategóriába a ME-t, eszembe sem jutna, de ha már így alakult, akkor ne mondja nekem senki, hogy egy szinten van velük, mert nagyon nem... Ez egy jól sikerült Gears of War és nem pedig egy rosszul sikerült Elder Scrolls ... :) Nagy különbség!
#33
#14: Nem egészen értem, miért ne lehetne egy napon említeni a Mass Effectet például a Skyrimmal. A Skyrim egy jó open world felfedezős akciójáték (bár a harcrendszeren volna mit javítani), szeretem, évezem, több száz órát beleraktam, de ettől még szar RPG. Nincs döntési szabadság, nincs a tetteknek következménye, nincs specializáció, a játék ezüst tálcán nyújt mindent, sokszor nem hű a saját lorejához. Ha a ME-nek nagyobb a hypeja, mint amennyit megérdemel, a Skyrim ugyanez a négyzeten. A Fallout 4 egy Skyrim 2, a Doom egy kultusz shoot-em-up, de mindenek felett csak egy shoot-em-up, nem is értem, hogy jön ide.
#32
#31: Én a DLC-ket tekintve annó azon voltam kiakadva, hogy a pár éve kiadott Trilogy Collectionba csak az alapjátékokat rakták bele, és kihagyták a DLC-ket. Nem is értem, hogy adhatnak ki úgy egy Collectiont, hogy nem raknak bele mindent az alapjátékon kívül, legyen az fegyver, páncél és sztori DLC. Vicc. Nekem, akinek mind a három rész megvan eredetiben első napos vétel lett volna ez a pakk, ha benne lett volna az összes DLC.
#30
Azért remélem nem veszik el a játékát annak aki megvette,mint az AC-nál. Ha nem néz rá és figyelmen kívül hagyja az akciót veheti meg újra.
#29
#27: abszolút igaz.
#28
#26: pontosan erről van szó. számomra egy legendás játék a ME2 és az is marad. jobb mint a 3 és jobb mint az egy.
#27
#26: +1
Kár, hogy a 3. részben megint belenyúltak a harcrendszerbe. Pedig a másodiké veszettül élvezetes. Különösen, ha mellé elkezded kombinálni a társak képességeit.
#25
Nagyon jó játék, egyik kedvencem volt anno.

De az alap verzióval kitörölhetitek a seggeteket. Semmit sem ér. Ez arra volt jó, hogy aki már fél éve nem nyitotta meg az Origint, ezért belogolt.

Ez igy nokedli.
#24
Akinek nincs meg, az csapjon le rá mert a legjobb Mass Effect. Onnantól kezdve már csak a sorozat hanyatlása zajlik.
#23
Én vagy 3 éve vettem meg eredetiben valami kemény 2000 ft-ért, persze ahhoz se járt egy komolyabb dlc sem, asszem Zaeedhoz meg a nevéreseemlékszem tolvajnőhoz kaptam kódot.
#22
#21
#19: +1
#20
#4: jesszusom de buta vagy :D