A Microsoft törölte a Scaleboundot

  • Írta: Shifty
  • 2017. január 9.
  • Gyászhír
Link másolása
A felröppent pletykák után a Microsoft egy nemrég kiadott közleményben megerősítette, törölték a Platinum Games 2014-es E3-on bejelentett exkluzív címét, a Scaleboundot.

A napot egy szomorú hírrel zárjuk, a Microsoft ugyanis hivatalosan is megerősítette, hogy a 2014-es E3-on bemutatott Scalebound munkálatait sajnos lelőtték. Az indoklás szerint üzleti megfontolásból hozta meg a Microsoft Studios ezt a nehéz döntést, de a redmondiak úgy vélik, így is elég erős év vár ránk 2017-ben, hiszen jön a State of Decay 2, a Sea of Thieves, a Crackdown 3, a Halo Wars 2 és egy sor még be nem jelentett exkluzív is.

A Scalebound kapcsán az elmúlt éveket jellemző nagy csend miatt már sejteni lehetett, hogy nincs minden rendben a fejlesztéssel. Először a Kotaku írta meg, hogy komoly gondokkal küzd a Platinum Games és valószínűleg már tavaly év végén törölték a játékot.

Később más források is hasonló hírekről számoltak be, annyi kiegészítéssel, hogy akkora volt a hajtás a játék fejlesztésekor, hogy több kulcspozícióban lévő fejlesztőt is kényszerpihenőre kellett küldeni, ami viszont csak fokozta a játék körül kialakult, nem éppen rózsás helyzetet. Állítólag a feszített tempóhoz a szűkös határidőknek is köze volt, de a játék grafikus motorjával is komoly gondok akadtak.

108.
108.
PaprikaJancsi
#103: Igen meg kell hagyni szerintem is rétegjáték lesz, amely rétegben én tuti ott leszek :)
106.
106.
delphijos
#96: Van céges laptopon , játékra alkalmatlan. Ez az ok , amiért meg egy PC-t viszont már nem akarok összerakni....
105.
105.
kamgecam
#103: +1 Cupheadnek szerintem is zseniális a dizájnja.
104.
104.
kamgecam
#102: Elpityeregtem...? Hmm.Bárcsak ilyen gondjaim lennének Adminom,hogy ilyeneken pityerghetnék! :)
103.
103.
kopic
#100: Cuphead nekem nem bejövős, meg tuti hogy keményen retegjatek lesz.
102.
102.
ADMlN
#101: Én nem aggódom, csak a jó múltkor is majdnem elpityeredtél mikor megköpködték a Sony-t a PS4K miatt. ^^
Azt meg nem tudom hol olvastad, hogy védem az Asseto Corsa-t. Nem cáfoltam amit írtál, csak mondtam, hogy megértem, hogy neked nem tetszik.
Tudod ha nem magadból indulnál ki, akkor rájönnél, hogy vannak olyan emberek akik képesek elismerni az általuk kedvelt dolgok hibát. :)
101.
101.
kamgecam
#90: Az én kicsi lelkem ne aggódj drága adminkám nem sérti, ne magadból indulj ki.;) Hiába véded az asseto corsat attól sajnos nem lesz jobb.:(
100.
100.
PaprikaJancsi
#87: Elvileg még jön be nem jelentet cím is.

+State of Decay 2, Cuphead,
99.
99.
kamgecam
#89: Ebben igazad van sajnos, ezt nem vitatom.
96.
96.
Yanez
#95: "Ma már alig van időm játszani sajnos, ezért is elég most a konzol."

Ezt a logikát soha sem értettem. Elvégre teljesen mindegy, hogy konzolod van, vagy pc-d, vagy mindkettő - ha van időd játszani, bármelyiken lehet, ha nincs, egyiken sem lesz. Max a választék lehet több/kevesebb, de tartalom mindenen van már, még mobilon is. Én utálok mobilon játszani, de ha leülök valami egygombos szarral játszani, napokat/heteket/hónapokat képes felzabálni.
95.
95.
delphijos
#90: Régen nagy Flight Simulator rajongó voltam, akkor volt hozza gép is, Saitek "kütyükkel", két monitor, marha nagy élmény volt. Pedig nem volt sztori, "csak" repülni lehetett, de imádtam. Ma már alig van időm játszani sajnos, ezért is elég most a konzol. ( Meg akármennyire is változott a PC gaming, azért a gyerekeknek még mindig könnyebb konzolon tolni, tekintve hogy nem nagyok)
90.
90.
ADMlN
#65: Hirtelen kellene leszállnod ama magas lóról, mert nemhogy tisztességes kormánnyal nem játszottal de még a PS4 mellől sem tekintettél ki soha.
Nem kell tetszenie az AC-nak, sőt te vagy a legutulsó akiből kinézném, hogy tudna értékelni egy ilyen játékot, de azért annak akinek a DriveClub az etalon, szerintem nem kellene ilyen fellengzősen osztania az észt.
Persze értem, hogy sérti a kicsi a lelked, hogy azt merem mondani, hogy a konzol nem a legtöbb amit meg lehet élni az életben, de kérlek moderáld magad. ;)

#66: Az igaz, hogy mondjuk 15 exclusiveból 5 jó, multiplatformból meg mondjuk 50-ből ha 10, de ha belegondolsz ez a kijelentésem szempontjából irreleváns.
89.
89.
kopic
#86: A diszkurzussal kapcsolatban igazad van, de akkor is a konzolhaboru megy ismet...
87.
87.
kopic
Crackdown 3, HW 2, Sea of thieves, Forza 147.
MS elbújhat szégyenében, annyira gyenge ez a felhozatal.
86.
86.
kamgecam
#83: Szerintem elég normális mederben folyik a diszkurzus és a vita.Nem sértegette még senki a másikat habzó szájjal, lehet kissé érzékeny vagy.
85.
85.
kopic
#53: SO 2, Recore 2
Lol !
Hat ezekből soha nem lesz folytatas. Recore oltári nagy bukás lett (szerintem jo ha vagy 3-400e dbt eladtak belole. SO bar kritikusoknal jol teljesített, de abbol is sajnos csak 1 milla ment el, pedig nagyon tudnek örülni ha folytatnak.:/
83.
83.
kopic
Szegyen ez az oldal tovabbra is. Csak a szokásos konzolflame megy ismet legnagyobb reszben.
Akit érdekel, hogy miert is torolhette MS a játékot vagy csak normalis diszkurzusra kivancsi az menjen a gamer365-re, kb 480 komment született.
72.
72.
Norbiii
Én túlzottan nem nagyon foglalkoztam külön exkluzív játékokkal, mert nem az a lényeg, hogy honnan jön, hanem, hogy legyen jó az adott játék, és sok multis játékkal toltam GTA, FIFA stb...persze biztos voltak exek is.
DE: észrevettem, hogy a Sony mekkora minőségi címeket ad ki, ugye már a Ps1, de főleg a Ps2 óta. A Ps2-es érában sok fejlesztő beállt mögé, és sorba jöttek a jó játékok.
Minden tiszteletem az Xboxé, mert REMEK játékkonzol, megérdemli a sikert,és tisztelem a játékosokat, de úgy gondolom, hogy az exkluzív címekben a Sony, az évek alatt, többet tett le az asztalra.
66.
66.
Yanez
#63: Az egész exclusive Istenítés onnan indult, hogy a többségük mindig kiemelkedő volt. Pl PS1, vagy SNES - sokkal több a klassz exclusive játék, mint a közepes vagy gyenge. Multiplatform címeknél viszont pont ellenkező irányba billen a mérleg mutatója - ott jó, ha 10 játék közül 2-3 kiemelkedő van, a többi vagy közepes, vagy buggal teli fos. Mondjuk multiplatformokból sokkal több is a kínálat!

Továbbá az a tény sem zárható ki, hogy exclusive esetében a készítőknek csak egy platformra kell optimalizálni, így esetleg több idő juthat a játék tökéletesítésére, kidolgozottságára meg a minőség megjelenítésére. Ellenkező esetben pedig szorít a határidő, így nem egyszer kapunk nem csak hogy egy összedobott/összehány játékot, de gyakran bugosat is. Tisztelet a kívételnek, mert azért akad!
65.
65.
kamgecam
#63: Szerintem egy Forza vagy a nemsokára megjelenő Gts(bár nem akarok jósolgatni maradjunk a forzánál) is add kormánnyal akkora élményt mint az Asseto Corsa , ami messze túl van lihegve.Akkora csodát vártam mert az összes pc-s egekig magasztalta, azt amikor ps4 pro-n játszottam vele mondom mi ez?Persze valósághű meg minden csak nincs benne tartalom.Még az ocsmány graifkát is elviseltem volna (ami gondolom pc-n egycsapásra gyönyörűvé válik...)ha lenne benne tartalom.Ja kurva nagy élmény 3 monitoron,...facepalm.

Az Elite Dangerous nem lehet rossz azt kipróbálnám. Kegyetlen jó lehet joyyal egy bazi nagy 4k-s tévén!:)
63.
63.
ADMlN
#58: Pedig meglepődnél hányszor magyarázták már el nekem, hogy a 30fps mindenre elég, akinek meg több kell az hülye.

#61: Amúgy a Recore meglepően jó lett, vagy inkább úgy mondom, hogy jobb lett mint amit a kritikák sugallnak. Persze nem teljes áron jó, de karácsonykor lehetett kapni 6K körül, annyit megér. Csak az a suk bug ne rontaná az összképet...

#60: Szerintem azok a "kiemelkedő" exkluzívok gyakran túl vannak értékelve, csak azért mert exkluzívok. Multiplatform játékokból is jönnek legalább olyan jók, néha jobbak is mint azok, de hát ha nem dicsérnék agyon az exkluzívokat akkor szegény Vér István, akinek élete egyetlen és legnagyobb eredménye, hogy vett egy konzolt nem tudná arra verni a nyálát, hogy ő mekkora király már, hogy játszhat ezzel, más meg nem. Persze mielőtt még valaki kiforgatná a szavaim, nem mondom, hogy az exkluzív játékok nem jók, én is vettem konzolt (többet is), hogy játszhassak velük, csak elég gyakran úgy beszélnek egyesek az exkluzívokról, mintha azok valami olyat adnának, amit nem exkluzív játék meg sem közelíthet, és ezt elég szűk-látókörűnek tartom.
De amúgy csak a vita kedvéért, az Elite: Dangerous 3 monitoron, HOTAS joystickkal játszva vagy a Assetto Corsa 3 monitoron, FFB kormánnyal játszva olyan élményt ad, amihez hasonlót konzolon még nem kapsz meg, és igen ezt úgy értem, hogy a konzolos portjaik sem érnek a közelébe.

#62: +1
61.
61.
McDuff
De nem lesz erős a kínálat idén se b.sszák meg! Vegyék már ki a fejüket a saját seggükből,mit verik a mellényt erre a l.fasz kínálatra? Hát ha az MS szót kicserélnénk a hírben Sony-ra,égne mint a Reichstag,így meg csak...csak egy vicc.

Persze nem tudjuk milyen állapotban volt a játék,lehet Recore állapotban volt(hupsz,az mégis megjelent),lehet nyelte a pénzt,de akkor sem akarom elhinni hogy ezek ennyire szerencsementesek lennének már hogy az istenért nem jön nekik össze még abból a kevés címből se semmi...ezért halogatom a váltást még mindig One-ra.
59.
59.
Duken
#58: A Forza bõven elég, és az egész kommentet szarkasztikusnak szántam. Persze hogy jobb lenne a több, változatosabb kínálat.
58.
58.
delphijos
Én igazán nem akarom fokozni a feszültséget, abszolút megértem ha valaki szereti a BOX-ot, és szeret rajta játszani. Azt is megértem ha pl. valakinek a kontrollere sokkal jobban bejön, Mint írtam egész biztos jól ellennék én is ha BOX-om lenne, de azért azt hogy "nem is kell több exluzív" meg "hidegen hagynak az exkluzívok" "elég a Forza" azért egy kicsit nekem izzadtságszagú. Az hogy elfogadja az ember hogy ennyi van, az oké, de ne mondja már senki hogy nem örülne többnek. Mintha én konzolosként azt mondanám hogy még direkt jó is hogy xy cím csak 30 fps-el fut nálam. Elfogadom, de azért örülnék ha nem így lenne.

Amőgy tisztelt Duken nevű kommentelőt nem is nagyon tudom komolyan venni. Egyszer ezt írja:

"A Forza bõven elég nem is kell más exkluzív Xbox One-ra"

aztán meg ezt:

"szánalmas a kinálat Xo-ra.A ps-nél legalább tudsz válogatni.Tényleg sorold már fel, milyen exek jönnek Xo-ra"

Most akkor melyik????
57.
57.
Duken
#55: Na ez az a hozzáállás ami miatt nem kapunk az Xo-ra exeket.Vakság.Az hogy téged csak 3db ex érdekel a ps exek közül attól még szánalmas a kinálat Xo-ra.A ps-nél legalább tudsz válogatni.Tényleg sorold már fel, milyen exek jönnek Xo-ra ?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...