Windows 10 - megerősítették a Game Mode-ot

  • Írta: fojesz
  • 2017. január 15.
  • Hír
Link másolása
A Microsoft hivatalosan is megerősítette a Windows 10 játékosokra szabott üzemmódjának a létezését, és bár a működéséről még mindig nem árult el részleteket, az tuti, hogy nem UWP-exkluzív a fícsör.

Miután a tavasszal érkező Creators Update már tesztelhető a Windows Insider-tagok számára, és az év vége óta pletykált Game Mode fel is bukkan benne, nem igazán volt értelme titkolni, hogy játékosokra szabott üzemmóddal bővül a Windows 10. A Microsoft egy blogposztban jelentette be az újdonság készültét, igaz, a részletekbe még nem ment bele, és kipróbálni az Insider-felhasználók sem tudják egyelőre.

Az biztos, hogy a Game Mode bekapcsolásával extra teljesítményhez juthatnak a játékosok, a korábbi hírek szerint a Windows 10 ilyenkor minden szükségtelen alkalmazás és folyamat erőforrásigényét minimalizálja, értékes kakaót spórolva meg ezzel az éppen futó játék kedvéért. A microsoftos Mike Ybarra később megerősítette a Twitteren, hogy a fícsör nem UWP-exkluzív, tökéletesen használható majd a Win32-es programokkal is.

5.
5.
szinkron
A kérdés az, hogy af elhasználói felületen is változtatnak-e a game mode-ban, hogy lehessen irányítani a windows-t controllerrel, STeam nagykép módjára pl.
4.
4.
GAMEROD
Hát azért a memóriát zabálják rendesen a háttérben futó dolgok, persze ez csak azt izgatja 8GB ram van a gépében, nem 16. Ha épp megy egy Skype ami kapásból 300 megákat eszik a ram-ból, és még sorolhatnám akkor sok kicsi sokra megy alapon eléggé megeszi a rendszert. Egy GTA5 már siránkozik a memória miatt ha játék előtt nem zárogat be mindent az ember 8GB memória mellett.
3.
3.
delphijos
#2: Egyetértek. Régen rossz ha már ez kell a hardvernek hogy fussanak a játékok....
2.
2.
crytek
Felesleges szerintem ennyire erőltetni ezt. Ha csak az alap win fut meg a háttérben a szarjai az nem terheli a gépet szinte semennyire. Szóval a + erő amit nyerni lehet elenyésző = nincs értelme vele foglalkozni

Ez is csak arra jó a MS jó színbe tűnjön fel a gamerek előtt.... Erre egy megoldás van csupán minden cuccukat iádnak steam-re. Más alamizsna kutyának se kell
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...