Több új játék is készül a Valve-nál

  • Írta: fojesz
  • 2017. január 18.
  • Hír
Link másolása
A Valve atyaúristene, Gabe Newell a Redditen tartott kérdezz-feleleket, ahol megerősítette, hogy több új játékon is dolgoznak, amelyek alatt a Source 2 motor duruzsol. A mester a Half-Life-univerzum visszahozását sem zárta ki.

Gabe Newelltől az éjszaka folyamán a Redditen lehetett kérdezni, és nem meglepő módon a legtöbben arról érdeklődtek, hogy milyen tervei vannak a Valve-nak a jövőre nézve.

Newell megerősítette, hogy több bejelentés előtt álló játékuk is készül, ezek a Source 2 motort használják majd: mint mondta, ez az első számú fejlesztői környezetük, és szeretnék, ha előbb-utóbb a Valve-nál mindenki ezzel dolgozna. Hosszabb távon az a tervük, hogy szélesebb közönség számára is hozzáférhetővé tennék az engine-t, méghozzá ingyen.

Habár a Valve-ot rengeteg kritika éri, amiért lényegében felhagyott a játékfejlesztéssel, az talán biztató lehet, hogy Newell szerint egy teljes értékű single player játékon is dolgoznak, valamint nincs kizárva, hogy a későbbiekben visszatérnek a Half-Life és a Portal univerzumához "egy új címmel". Részleteket nem tudtunk meg, az idevágó kérdéseket, egy-egy egyszerű "igennel" lépte át a mester, de reménykedjünk, hogy a szintén Portal-alapú The Labnél azért masszívabb projekt van kilátásban.

A Valve VR-os tervei kapcsán sem derültek ki konkrétumok, Newell annyit erősített meg, hogy szívesen fejlesztenének teljes értékű játékot a Vive-ra.

Épp a napokban cikkeztünk arról, hogy egy Valve-os hírforrás szerint már nem érdemes várni a Half-Life 3-ra - vajon a most fejlesztés alatt álló projektek kárpótolnak majd?

13.
13.
markoci555
elhintik hogy lehetséges, nehogy kialudjon a tűz, de van egy olyan érzésem hogy hl nem lesz, de portal-t azért dobhatnának
12.
12.
user101
Én teljes mértékben megértem őket. Volt 3-4 címük, amik baromi jól sültek el és legendává váltak. Aztán jött a Steam ami szintén olyat pukkant, hogy azóta mindenki kicsit Szelep akar lenni... :) Azok az idők viszont elmúltak. Azt gondolom, hogy 3D forradalom leghálásabb időszaka volt talán a 2000-2004-es időszak, akkor még viszonylag könnyen lehetett maradandót alkotni, kellő tehetséggel, optimális ráfordítással.

Mára viszont olyan szinten hülyült el a játékos-társadalom és fáradt bele az egészbe, hogy nagyon nehéz és iszonyatos munkával lehet csak kiemelkedőt alkotni. Az emberek sem úgy állnak hozzá, mindenki kicsit olyan fásult. Egy Witcher szintű szabad világos HL3 szerintem nem feltétlen működne jól, a Far Cry-okat is rengetegen szidják, pedig nagyon jól össze vannak rakva. Hagyományos / klasszikus FPS-nek meg ma már kevés amit ki tudnának hozni belőle. Alapvetően a világ, a felépített sablonok kötik meg a kezüket. Nem vagyon benne biztos, hogy folytatni kéne. Vagy akarnék játszani egy 2004-es ráncfelvarrott mechanikára épülő, végül kicsit csalódáskeltő harmadik résszel...
11.
11.
Extol
Ez a Gaben kissé rendbe szedhetné magát, mert így beleillik a Steam téli leárazásokhoz készült meme képekbe ahol télapónak ábrázolták
10.
10.
Matt8888
Meg kell hagyni azért ügyesen időzítik ezt a hyppe dolgot.
9.
9.
shatterhand
8.
8.
kopic
Én ezeknek már semmit nem hiszek el, szóval húzzanak a fszba a dagadt állattal az élen.
7.
7.
felegyi
#6: Half-life univerzum visszahozása nem a HL3-at jelenti, hanem egy a franchise-on belüli címet... pl. Half-life szerepjáték vagy stratégia vagy FPS csak nem Gordonnal az élen.
6.
6.
almaspite
"A mester a Half-Life-univerzum visszahozását sem zárta ki."
"Nem érdemes várni a Half-Life 3"
Valve most trollkodik velünk?
5.
5.
Chrysh
Rettentően unalmas már a Valve impotens hozzáállása a játékfejlesztéshez. Minden alkalommal felugrik egy ilyen pletyka és aztán sosincs belőle semmi sem.
4.
4.
dcba
Miert kell a kamu? Egyszeruen mondanak ki, h nincs eszuk agaba sem fejleszteni, miert kell hulyiteni a nepet?
2.
2.
Gykrizsi
Kiváncsi lennék, mikor látunk ebből valamit is. Szerintem soha, tipikus kitérő válasz.
1.
1.
leviske
"szeretnék, ha előbb-utóbb a Valve-nál mindenki ezzel dolgozna"

Magyarán érkezik majd lassan a CS:GO alá is a Source 2?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...