26 millió eladott példánynál járhat az Xbox One

  • Írta: Shifty
  • 2017. január 18.
  • Biznisz
Link másolása
Bár a Microsoft már egy jó ideje nem hajlandó közölni, milyen eladásokat produkál az Xbox One, azért vannak olyan független elemzőcégek, akik igyekeznek mérni ezeket az adatokat. A Superdata szerint 26 milliónál jár a konzol.

A Microsoft egy ideje már nem az Xbox One eladásainak mutatóira, hanem sokkal inkább az Xbox Live felhasználói bázisára épülő számokat mutogatja.

A PlayStation 4-ről ezzel szemben karácsonykor derült ki, hogy az ünnepek alatt több mint 6,2 milliót adtak el belőle, így már több mint 53,4 millió eladott darabnál jár. Az Xbox One-ról viszont nincsenek érdemi információink, legalábbis hiteles forrásból származóak. Akadnak viszont olyan külsős elemzőcégek, mint például a Superdata is, akik különböző módszerekkel, de igyekeznek megbecsülni ezeket az adatokat.

Legutóbb épp a múlt héten több fontos részlettel is jelentkező Nintendo Switch kapcsán készítettek egy előrejelzést, amelyben a Nintendo új konzoljának esélyeit boncolgatják. Ebben az elemzésben pedig elhangzik, hogy a Switch egy olyan, jelenleg 91 milliárd dollárt érő piacra igyekszik betörni, amiből csak a konzoleladások 25 milliárd dollárral veszik ki a részüket. Ezt a versenyt jelenleg a PlayStation 4 uralja, ami a Superdata szerint olyan 55 millió eladott darabnál járhat, míg becslésük szerint az Xbox One-ból eddig 26 millió talált gazdára.

Tavaly ilyenkor a becslések szerint 19 millió darabnál járhatott az Xbox One, ami jól mutatja, hogy a Microsoft konzoljának egy teljes évre volt szüksége arra az eredményre, amit a PlayStation 4 gyakorlatilag egyetlen ünnepi időszak alatt ért el.

24.
24.
logic5
#4: Te az exklúzívokra gerjedsz? Mindegy mi, csak máson ne menjen. Az sokkal jobb politika valóban :D
22.
22.
Don Mattrick dr Phil Spencer
Nhány erős cím jót tenne, meg egy jelentős árcsökkentés, lehet veszteséges lenne üzleti szempontból, de az eladott vBoxok után befolyt játékok játék pénze visszahozná gondolom én. Az nem jó ha a ps4 ennyire elhúz ha nincs konkurencia úgy lövik be az árakat ahogy akarják. Persze az emberek ígyis nagykanállal fogják zabálni.
21.
21.
Norbiii
#11: Ez így van, de divatozásból is sokan vesznek cuccokat!
20.
20.
kastorhun
A legnagyobb lemaradását leginkább a gyengébb hardvernek köszönheti, no meg hogy nem tudnak értelmes csapatokat "beszerezni" microsofték.
19.
19.
CitromH
#14: Pont ez jutott az eszembe :)
17.
17.
Klank
Akkor így utólag Sheldon Cooper dilemmája már nem is vicces?
16.
16.
RangerFox
vgchartzon bárki megnézheti az aktuális eladásokat.
14.
14.
Heldengeist
#12: Hát, nem tudom, volt egy időszak, amikor jobban megérte PS3-at venni, mint asztali Blu-Ray lejátszót :D
13.
13.
Gykrizsi
#12: Ezt úgy általában értettem, de nagyon sok ilyen van konzoloknál is. Több embert is hallottam már, aki azért vett ilyent, vagy olyant, mert fingja nincs róla, csak ezt többen vették, biztos jobb alapon.
12.
12.
Yanez
#11: Ezt azoknak mondd, akik gyorsan beruháznak a legújabb iPhonera meg Galaxyra, aztán csak smseznek, csengetnek meg candy crushoznak rajta, amit egy 10-szer olcsóbb okostelón is ugyanúgy megtehetnének. El sem hinnéd mennyien vannak!!!

Aki viszont konzolt vesz, az játszik is rajta, mert nem kell az utcán mászkálni vele, hogy a többiek is lássák, meg a selfieken sem mutat túl jól egy ilyen masina. Aki mégis népszerűségből vesz egy konzolt és nem játszik rajta, max filmeket néz meg porolgatja, az már nem is divatmajom, hanem egy idióta.
11.
11.
Gykrizsi
#10: Tudod vannak olyanok, akiknek az a lényeg, hogy olyant vegyen, ami népszerű. Sajnos ilyen világban élünk.
10.
10.
cikazz1994
Nemrég egy másik elemző cég vagy mi 30 millióra tippelte. Most én meg azt mondom 40 millió. Tippelgetni mindenki tud. Meg amúgysem számít még ha nem is keresne jól a boxal az MS (amit kétlek) mi lesz csődbemegy a Microsoft? Persze... :D Ellenben a Sony szarban lenne ha nem menne jól a Ps. De ez érdekelje őket meg a fanboyokat. Nekünk játékosoknak oly mindegy hány milliót passzolnak el.
9.
9.
Norbiii
Ez a genercáió egyértelműen a Ps4-é, ettől még gratulálok az Xbox One-nak is.
8.
8.
PaprikaJancsi
A Ps4 eladásai szuperek, nem ? Mert attól még, hogy a PS-től le van maradva még lehet jó ez a mennyiség is.
7.
7.
Skygameboy
Számomra eléggé optimista tippnek tűnik ez a szám.
6.
6.
Gykrizsi
#5: Igen, lehet hasonlítgatni, de egyébként nem olyan rossz ez, a WiiU-ból több idő alatt sokkal kevesebbet adott el. Sőt, ez még több is én inkább 29-re tippelnék, mivel ugyan ennyit mondtak mások az ünnepi szezon elött, és olyankor elszokott menni pár millió mindenből.
5.
5.
tsulok
#3: 360-nak 3 év kellett a 25M-hoz, az XO-nak kicsit több. A PS4-hez képest nagy a lemaradás, de egyébként nem olyan vészes mint aminek látszik.
4.
4.
dcba
#3: Mert lassan a ONE csak egy olcso steam machine nem konzol. Exkluzivok mar alig vannak ra, kb csak annak eri meg aki olcson akar jatszani vagy aki rosszul van a pctol, esetleg mert regota xboxos es a baratikor ott alakult ki.
3.
3.
Heldengeist
A 360 eladásaihoz képest elég gyenge. A PS4-ből legalább már leszállították az egész generáció alatt eladott PS3-ak számának kétharmadát. A One meg a 360 eladások egyharmadát sem érte még el.
2.
2.
hoaw
Szép szám. További sok sikert kívánok az Xboxnak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...