Az új Zelda lesz az utolsó belsős cím Wii U-n

Egy korszak véget ér március elején: a Nintendo megerősítette, hogy a The Legend of Zelda: Breath of the Wild lesz az utolsó first-party cím a kiotóiak előző konzoljára. Nem egészen négy és fél év jutott idáig a platform.

A Nintendo of America elnöke, Reggie Fils-Aime a Polygonnak erősítette meg, hogy a The Legend of Zelda: Breath of the Wild után nem lesz több first-party játék Nintendo Wii U-ra, a gyártó utána teljes vállszélességgel a Switchre koncentrál majd.

Magyarul ha új Mario-, Luigi-, Kirby- vagy Zelda-játékra vágysz, mindenképp be kell ruháznod márciusban megjelenő új konzolba. "Tényleg a Wii U életciklusának végénél vagyunk!" - tette hozzá Fils-Aime.

Az elnök szerint a Wii U-játékok később is kaphatóak lesznek a boltokban és az eShopban, az online szolgáltatások is aktívak maradnak, ahogy a Mario Kartot és a Splatoont továbbra is támogatni fogják.

Novemberben kiderült, hogy Japánban leállítják a leköszönő masina gyártását, esélyes, hogy más régiókban is hasonló döntést hoz a Nintendo. Mindenesetre a Wii U pályafutása eléggé rövidnek bizonyult: 2012 novemberében jelent meg, és nem sikerült megismételnie a Wii sikerét. Tavaly szeptemberig csak 13,36 millió egységet értékesítettek belőle.

15 komment - szólj hozzá!