Az új Zelda lesz az utolsó belsős cím Wii U-n

  • Írta: zoenn
  • 2017. január 20.
  • Gyászhír
Link másolása
Egy korszak véget ér március elején: a Nintendo megerősítette, hogy a The Legend of Zelda: Breath of the Wild lesz az utolsó first-party cím a kiotóiak előző konzoljára. Nem egészen négy és fél év jutott idáig a platform.

A Nintendo of America elnöke, Reggie Fils-Aime a Polygonnak erősítette meg, hogy a The Legend of Zelda: Breath of the Wild után nem lesz több first-party játék Nintendo Wii U-ra, a gyártó utána teljes vállszélességgel a Switchre koncentrál majd.

Magyarul ha új Mario-, Luigi-, Kirby- vagy Zelda-játékra vágysz, mindenképp be kell ruháznod márciusban megjelenő új konzolba. "Tényleg a Wii U életciklusának végénél vagyunk!" - tette hozzá Fils-Aime.

Az elnök szerint a Wii U-játékok később is kaphatóak lesznek a boltokban és az eShopban, az online szolgáltatások is aktívak maradnak, ahogy a Mario Kartot és a Splatoont továbbra is támogatni fogják.

Novemberben kiderült, hogy Japánban leállítják a leköszönő masina gyártását, esélyes, hogy más régiókban is hasonló döntést hoz a Nintendo. Mindenesetre a Wii U pályafutása eléggé rövidnek bizonyult: 2012 novemberében jelent meg, és nem sikerült megismételnie a Wii sikerét. Tavaly szeptemberig csak 13,36 millió egységet értékesítettek belőle.

15.
15.
zozo76hun
#13: "Pont ezért nem is veszek többé Sony kézikonzolt! "

hat szerintem mar nem is tudsz, mert nem lesz. ha a vitat igy leszarja a sajat gyartoja akkor mit varnal egy kovetkezo sony kezikonzoltol?
14.
14.
Don Mattrick dr Phil Spencer
#10: Igen csak Msnél van visszafelé kompatibilitás, Sonynál egy előfizetéses szolgáltatás a ps3 játékokra a Nintendo meg meh.
13.
13.
Yanez
#12: Még szép, hogy nincs elfelejtve! Pont ezért nem is veszek többé Sony kézikonzolt! Nem is értem miért aggatod rám azt, amit nem mondtam. A kézikonzol az asztalihoz képest tényleg csak egy kézikonzol, ergo kevesebb, de megvannak a maga kis előnyei.
12.
12.
PaprikaJancsi
#10: Furcsa ez a pofán köpi kifejezés, azért mert egy adott játék nem csak a felhasználó platformjára jön ki, azzal őt pofán köpik ? Biztos nagyon undorító féreg húzás.

,,A Vita pedig egy kézikonzol" Jaaaa, akkor minden el van felejtve, glóriát neki!!!
11.
11.
Norbiii
#6: Most az asztali játékkonzolokra gondoltam. Ps2-vel még hosszú éveket játszottam mikor már volt Ps3, Ps3-ra is jöttek jó játékok, mikor jött a Ps4, sőt, még most is jönnek azért, és itt a Pro, és a Sony azt mondja, hogy minden játék jön Ps4-re, ami Pro-ra is. Ellenben a Nintendo mit csinál? Wii több, mint 100 millió, jön a Wii U és egyből lemondanak róla. Itt a Wii U jön a Switch és egyből leveszik a kezüket....ez nem szimpatikus, és ezt egy nagy Nintendostól hallottad! :)
10.
10.
Yanez
#9: A Vita pedig egy kézikonzol. A Nintendo az MS-el együtt köpi pofán a rajongóit, bár utóbbinál még van egy joker, az Xbox Scorpio. Mellesleg a játékkínálatra gondolok, amely egyiknél elvérzik multiplatform címekben, a másiknál exclusive kínálatban. A Sony eddig csak ott bukott nagyot, hogy nem a kezdetektől adott ki egy PS4 Pro erejű konzolt. Most gondoljunk bele, csak 100 dolcsival többe került volna!
9.
9.
brad
#8: Csakhogy a Sonynál a Vita kivételével minden konzol sikeres lett.
8.
8.
PaprikaJancsi
#6: Ezen én is jót röhögtem, a Sony tipikusan az a cég, ahol ha valami nem annyira sikeres, magasról le van szarva.
7.
7.
Juha
Az a baj, hogy ezzel a hozzáállással szembesülve a switch-re se nagyon fog fejleszteni senki nagyobb, 2-3 évig készülő játékokat, mivel mire elkészülne már senkit nem érdekel a platform. Inkább maradtak volna kussban, most gyakorlatilag aki konzolvásárlást tervezett, az kihúzza a listáról a wiiu-t, + akinek meg volt az igencsak elgondolkozik, hogy érdemes-e switchet venni.. Szerintem.

OFF: az alcím utolsó mondatából lemaradt egy "alatt".
6.
6.
dcba
#2: "Szerencsére a Sony másképp gondolkodik ezen a téren, Ps konzolokkal sosem jártam így..."

PS Vita?
5.
5.
Hunszi
#4: Minimális látványbeli különbségtől eltekintve tökéletesen ugyanaz lesz Switchen és Wii U-n is, a videók is erről árulkodnak és a Nintendo is ezt nyilatkozta.
4.
4.
aordog
#2: Sajnálatos, de van egy pár játék, amit nekem még pótolni kell.
Pl.: Hamarosan nekikezdhetek a Lego City Undercovernek ès tudom, hogy idén jön mindenre, de szerintem itt a WiiU verzio a legjobb.
Igen, a Sony az más...ezért is lesz az idén egy PS4-em.
A hírhez: kiváncsi leszek a Zelda WiiU verziós kiadására...illetve a WiiU nekem addig lesz meg, amíg bírja élettel! Remélem jó pár èvet még velem lesz. Ès persze ha lesz PS4..akkor utána valamikor egy Switch.
3.
3.
Norbiii
A Zelda sosem érdekelt, aztán lehet ráveszem magam majd egy Zeldára.
Szívből kívánom, hogy legyen sikeres a Switch!
2.
2.
Norbiii
Nagyon sajnálom! :( Ugyanúgy elhanyagolták a Wii-t, amikor jött a Wii U pedig a Wii sikeres volt. Most ismét megcsinálják, hog jön egy új és azonnal leveszik a kezüket a "régiről". Szerencsére a Sony másképp gondolkodik ezen a téren, Ps konzolokkal sosem jártam így...
1.
1.
zozo76hun
a nagy kerdes hogy a switch mennyi ido alatt jut majd ide. hosszu, sikeres vagy rovid es buko...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...