Ezek voltak az USA legkelendőbb játékai tavaly

  • Írta: zoenn
  • 2017. január 20.
  • Toplista
Link másolása
Az NPD Group elemzőcég kiadta a decemberre és az egész 2016-os évre vonatkozó jelentését az amerikai játékpiacról. Nem meglepő módon mindkét kategória csúcsán a Call of Duty: Infinite Warfare csücsül.

Fontos tudni, hogy az NPD egyelőre nem tudja a teljes amerikai piacot monitorozni, lévén csak a dobozos eladásokat és a digitális értékesítések egy részét vizsgálja. Ennek ellenére így is több információval szolgált az elemzőcég, mint eddig bármikor.

Ami a decembert illeti, a Call of Duty: Infinite Warfare és a Final Fantasy XV foglalta el a lista első két helyét, míg az Activision shootere a teljes évi eladásokat tekintve is elorozta az elsőséget.

A teljes játékpiac forgalma - melybe a hardverek, a szoftverek és a kiegészítők is beletartoznak - decemberben 15 százalékos csökkenést mutatott tavalyhoz képest, az eladások 3,2 milliárd dollárról 2,7 milliárdra zsugorodtak. Érdekes, hogy mindennek a legjobban a hardverek itták meg a levét, itt 1,24 milliárdról 994,6 millióra csökkentek az eladások. Az Xbox One S és a PlayStation 4 Pro megjelenése miatt nem ugrott meg a kereslet tehát, és az előző modellekből is 7 százalékkal kevesebb egység fogyott.

Decemberben a PS4 mégis lenyomta az Xbox One-t, annak ellenére, hogy 2016 második felét a Microsoft konzolja vitte - az év utolsó hónapjában 10 százalékkal többet adtak el belőle, mint 2015 hasonló időszakában.

A Nintendo nem szeret számokkal dobálózni, ennek ellenére úgy tűnik, a 3DS eladásai növekedtek tavalyhoz képest - ez az egyetlen olyan konzol, amiből több fogyott 2016-ban, mint 2015-ben. A NES Classic Mini Editionből 14 százalékkal több talált gazdára decemberben, mint egy hónappal korábban.

Végül lássuk a 2016-os évre és a decemberre vonatkozó játéktoplistát!  A csillaggal jelölt címek nem tartalmazzák a digitális értékesítések adatait.

2016 legkelendőbb játékai

  1. Call of Duty: Infinite Warfare
  2. Battlefield 1
  3. The Division
  4. NBA 2K17
  5. Madden NFL 17
  6. Grand Theft Auto V
  7. Overwatch (nincsenek benne a battle.netes eladások)
  8. Call of Duty: Black Ops III
  9. FIFA 17
  10. Final Fantasy XV


December legkelendőbb játékai

  1. Call of Duty: Infinite Warfare
  2. Final Fantasy XV
  3. Battlefield 1
  4. Madden NFL 17
  5. NBA 2K17
  6. Watch Dogs 2
  7. Grand Theft Auto V
  8. Pokemon: Sun*
  9. FIFA 17
  10. Pokemon: Moon*
14.
14.
imchristailor
#12: Majd egyszer leirhatnad milyen a sotet oldalon elni.
13.
13.
#1: Eddig szummát tekintve több fogyott belőle, mint a COD-ból, még akkor is, hogy ha az USA-ban egy paraszthajszállal az utóbbi vezet.
12.
12.
Beniciodeltoro
#6: Ezzel pont azt erősíted meg hogy mennyi sötét paraszt él náluk :)
Már lesz kire fogni ? :)))
Nem a csúnya Trump vett x milliót ebből a foshból :)
10.
10.
shatterhand
#3: Van egy gyoker podcastes banda. Ritkan de ha megemlitik a codot automatikusan dobjak a "szar!..hehe"-t. Meg a " jo, de melyik cod nem szar?hehe". Es ezt mindig "gombnyomasra" elsutik mint "poen". Eszre se veszik hogy mikor meg vmi jo peldat keresnek mindig a codot emlitik: "ja mondjuk az tenyleg jo volt benne", " ja azt ott tok jol megoldottak",stb,stb

Leget mondani hogy szar, de stabil 7-8pontos a jatek aminek az osszes multija porog evekig. Szoval nem veszel zsakbamacskat. Ha nem vagy foldhozragadt es nem zavar myen az aktualis resz vilaga akkor ez siman jo jatek. Ez van. Minden mas csak eroltetett bemagyarazas.
9.
9.
Bisur1996
Teljesen felesleges jó és tartalmas RPG-et fejleszteni az USA-nak.
7.
7.
Don Mattrick dr Phil Spencer
#5: Te szörnyű kisebbségi komplexusban szenvedsz :D
6.
6.
Yanez
#5: Érdekes, hogy míg nem Trump volt az elnök, addig is a CoD vezette a listákat. Persze gondolom most legalább már lesz kire fogni, és persze nem csak ezt. Hát sajnos így működnek az emberek.
5.
5.
Beniciodeltoro
Nagyon kellett ez a COD eladási mutató (már megint), valaki nagyon pengethet nektek.
Mondjuk ahol Trump az elnök, ott ez a hír megállja a helyét, belakják a seggfejek.
4.
4.
almaspite
#3: Bele kell törődni cod nével egy csomag wc papírt is el lehet adni. Legalábbis energia italt. ;)
3.
3.
elgeri
Nem akarom elhinni ezeket az eredményeket!

Szerintem valahogy megmanipulálják a COD eladási számokat. És aztán a sok birka vásárlóban bíznak, hogy ha meglátják, hogy mindenki AZT veszi, akkor neki is KELL egyet vennie.
1.
1.
user101
A Battlefield már megint jól megmutatta! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...