Ezek voltak az USA legkelendőbb játékai tavaly

Az NPD Group elemzőcég kiadta a decemberre és az egész 2016-os évre vonatkozó jelentését az amerikai játékpiacról. Nem meglepő módon mindkét kategória csúcsán a Call of Duty: Infinite Warfare csücsül.

Fontos tudni, hogy az NPD egyelőre nem tudja a teljes amerikai piacot monitorozni, lévén csak a dobozos eladásokat és a digitális értékesítések egy részét vizsgálja. Ennek ellenére így is több információval szolgált az elemzőcég, mint eddig bármikor.

Ami a decembert illeti, a Call of Duty: Infinite Warfare és a Final Fantasy XV foglalta el a lista első két helyét, míg az Activision shootere a teljes évi eladásokat tekintve is elorozta az elsőséget.

A teljes játékpiac forgalma - melybe a hardverek, a szoftverek és a kiegészítők is beletartoznak - decemberben 15 százalékos csökkenést mutatott tavalyhoz képest, az eladások 3,2 milliárd dollárról 2,7 milliárdra zsugorodtak. Érdekes, hogy mindennek a legjobban a hardverek itták meg a levét, itt 1,24 milliárdról 994,6 millióra csökkentek az eladások. Az Xbox One S és a PlayStation 4 Pro megjelenése miatt nem ugrott meg a kereslet tehát, és az előző modellekből is 7 százalékkal kevesebb egység fogyott.

Decemberben a PS4 mégis lenyomta az Xbox One-t, annak ellenére, hogy 2016 második felét a Microsoft konzolja vitte - az év utolsó hónapjában 10 százalékkal többet adtak el belőle, mint 2015 hasonló időszakában.

A Nintendo nem szeret számokkal dobálózni, ennek ellenére úgy tűnik, a 3DS eladásai növekedtek tavalyhoz képest - ez az egyetlen olyan konzol, amiből több fogyott 2016-ban, mint 2015-ben. A NES Classic Mini Editionből 14 százalékkal több talált gazdára decemberben, mint egy hónappal korábban.

Végül lássuk a 2016-os évre és a decemberre vonatkozó játéktoplistát!  A csillaggal jelölt címek nem tartalmazzák a digitális értékesítések adatait.

2016 legkelendőbb játékai

 1. Call of Duty: Infinite Warfare
 2. Battlefield 1
 3. The Division
 4. NBA 2K17
 5. Madden NFL 17
 6. Grand Theft Auto V
 7. Overwatch (nincsenek benne a battle.netes eladások)
 8. Call of Duty: Black Ops III
 9. FIFA 17
 10. Final Fantasy XV


December legkelendőbb játékai

 1. Call of Duty: Infinite Warfare
 2. Final Fantasy XV
 3. Battlefield 1
 4. Madden NFL 17
 5. NBA 2K17
 6. Watch Dogs 2
 7. Grand Theft Auto V
 8. Pokemon: Sun*
 9. FIFA 17
 10. Pokemon: Moon*
14 komment - szólj hozzá!