Hivatalosan is elbúcsúztatta a Wii U-t a Nintendo

Tartalmas pénzügyi jelentést tett közzé a Nintendo, a cég profitja kilőtt az elmúlt negyedévben, miután megszabadult a baseballcsapatától és a Pokémonnak is rendkívül jól ment. A Wii U katasztrofális számokkal búcsúzott.
  • Írta: fojesz

Kommentek

#46
#26: +1 Hordozható és asztali konzol egyben mozgásérzékelős irányítóval. Tudom én hogy kauzár réteget akarják ezzel megszólítani, de arra nem elég a 3ds?
#45
Jó kis gép, ha tehetem veszek egyet. Sok jó játék van rá :-)
#44
#42: "Megnézném azért hogy hány exkluzív cím jött ki Ps2-re a Ps3 érkezése után..."

A ps2 mondjuk pont nem jó példa, mert arra szerintem a japánok ontották az rpg-ket, szerintem bőven a ps3 megjelenése után is. Mondjuk ezek nem belsős fejlesztések voltak, de többnyire exkuzívok.
#43
#33: Ez mondjuk alap. :)

Egyébként arról beszélek amikor érvként jön elő hogy persze mert itthon csórók az emberek , de bezzeg "nyugaton" semmi sem számít, mindent megvesznek, mert "fussa". Na ez ami baromira nem igaz.....
#42
#25: Még most is támogatva van, a Just Dance aktuális része kijött rá. A Nintendo kibaszottul más üzletpolitikát gyakorol, mint a Sony (vagy az MS), ők védekeznek, nézd csak meg a grafikonokat. Üzleti szempontból ez a legbiztonságosabb dolog. Megnézném azért hogy hány exkluzív cím jött ki Ps2-re a Ps3 érkezése után...
#41
#39: Ugyan a wii egy váratlan, véletlen és megismételhetetlen hiba ( akarom mondani siker :) a nintendó történelmében... A 3DS-el egyetemben.... Amúgy kudarc, csőd, arrogancia és inkompetencia az egész cég :)
#40
NorbiiiModerátor
#39: +1 :)
#38
NorbiiiModerátor
#36: Nyugi, mielőtt kommenteltem átfutottam a listát, láttam, de amiről beszélek azt leírtam a 37es hozzászólásba!
#37
NorbiiiModerátor
#35: Nem csak exkluzívok érdekelnek, mert rengeteg multis címmel játszottam, amik tetszettek, és nem csupán játékokról van szó, mert azok jöttek, ahogyan írtad, hanem a hozzáállásról!
Amikor kijött a PS4 (!) a Sony-nál 2013-ban azt nyilatkozták, hogy még komoly szinten támogatják a Ps3-at, hogy még több embert hozzanak át.
Most van Ps4-em, itt a Pro mit mond a Sony??? Minden játék jön simára, ami Pro-ra. Nem tudom meddig, de jön! Volt ps2-öm és ps3-am, van Wii-m és Wii U-m, a Sony konzoljainál SOHA nem éreztem, hogy le vagyok tojva, mikor jött az új konzol, a Nintendo konzoloknál meg igen, mondom ezt úgy, hogy elsősorban Nintendos vagyok.
#34
NorbiiiModerátor
#30: "Volt is támogatva évekig.Még 4 év után is jött ki játék rá."

Igen, külsős fejlesztőknek köszönhetően.....én meg csak a Nintendó hozzáállásáról beszéltem.
#33
Milyen "nyugat-kártya" ? Meg vagytok szédülve ? Nem tudtátok, tegnap este is elmentem sz@rni és közben is Magyarország erősödött !!! Rég lehagytuk a hanyatló nyugati imperialista csőcseléket, akik amúgy is belepusztultak a mirgáncs válságba!!! Éjjen Rákosi! öööm.. inkább NE ! :(((

Egyébként nálunk is iskolai kötelező tananyag lesz a switch, szóval óriási siker !!! Arról, hogy hogyan NEM szabad egy konzolt kiadni... :)))
#31
#28: Térjünk erre vissza mondjuk fél év múlva. Jelenleg én azt látom, hogy egy valóban tesztetős készüléket elavult hardverrel, nevetségesen kis tárhellyel , ehhez képest magas áron, borzasztó kevés nyitócímmel , a felhasználási lehetőségeket eröltetett élethelyzetekben bemutatva karnak eladni. Handheld-nek 2.5 óra Zelda-zás nagyon karcsú, asztalinak megy a 900p felbontás kevés. Vagyis egyiknek sem igazán jó.
Imádom amikor mindíg előjön a "nyugat kártya". Hidd el, nem okozna gondot a megvétele, csak egyszerűen nem vagyok meggyőzve. A Zelda-n meg az 1-2-Switch -en ( ami a fene se tudja milyen lesz ) mondj már nyitócímeket amik miatt érdemes a boltba rohanni.... Szerintem ( főleg hogy a WiiU-ra való fejlesztésekben nem törték magukat össze az utóbbi időben ) vérciki hogy launch-ra nem lesz kész a Mario Kart 8 remaster , és a Splatoon 2 ami az összes reklámban benne van, is csak Q3-ra jön. Nekem ez a véleményem. Mint mondtam vannak gyerekeim, meggyőzhető vagyok, nem N ellenes, csak nem így, és nem ezzel a felhozatallal. Amit Te innovatívnak mondasz, az lekesítő az elején ( mint ahogy a WiiU irányiító is az volt ) de ez a lendület szépen meg is áll. Én semmi korszakalkotót nem látok ebben, A 3DS-t is a csilliárd játék viszi előre, csak a "korszakalkotó" 3D-től már rég megdöglött volna.
#29
#26: "Ez miben más?"

Erre az szokott lenni a válasz, hogy erre jönnek Nintendo játékok. Ugyanakkor a Sega Saturn és a Dreamcast ( de akár mondhatom a WiiU-t is ) példája is mutatja hogy hiába a jó saját címek, erős 3rd party támogatás nélkül egyszerűen nem lehet eltartani egy ököszisztémát.
#28
#15: valószínűleg túlságosan magyar aggyal gondolkodsz ami nem hiba, csak egy jelenség. hatalmas piaca van a switchnek mint handhol és home stand egyben, mint másodlagos és mint alternatív konzol. A fejlett régiókban venni fogják minta cukrot, USA JAPÁN UK s-KOREA, tuti siker. friss , innovatív, fun, dual function és alegtöbb gamer még mindig nem a technikai specifikációkat nézi hanema játékélményt. pacsi.
#27
#26: ott keresgál hogy milyen picai szegmenst elégít ki. otta siker kulcsa.
Brutál siker lesz.