Denis Villeneuve rendezi az új Dűne-filmet

  • Írta: fojesz
  • 2017. február 1.
  • Cooltúra
Link másolása
A korábbi pletykák után hivatalossá vált, hogy az Érkezés és a Szárnyas fejvadász 2049 rendezője, Denis Villeneuve dirigálja majd az új Dűne-filmet is. A hírt Frank Herbert fia erősítette meg.

A Legendary még novemberben szerezte meg a Dűne jogait, és decemberben kezdték el pletykálni, hogy a Sicariót, az Érkezést és a Szárnyas fejvadász 2049-et is jegyző Denis Villeneuve rendezheti majd az új adaptációt. A hírt ma erősítette meg az eredeti regénysorozatot szerző Frank Herbert fia, Brian Herbert.

A Dűne alapján még 1984-ben készült moziadaptáció (ebből láthattok egy képkockát fent), a David Lynch rendezte filmben Kyle McLachlan, Patrick Stewart és Sting is feltűnt. Habár a film óriási bukta volt, ma már kultstátusznak örvend. A 2000-es évek elején egy minisorozatot forgattak a klasszikus alapján.

6.
6.
AlexFly
Anno Lynch is azt nyilatkozta, hogy egy filmen lehetetlen visszaadni a Dűnét, ő nem is a történethűségre törekedett, inkább a Dűne világát próbálta negjeleníteni. A minisorozatnál ez inkább fordítva sikerült...
Mindenesetre kíváncsi vagyok, mit hoznak össze; bár Brian Herbert jelenléte aggodalomra ad okot, ismerve az általa elkövetett írásokat (előzmény- és legenda-trilogia, stb.). De a remény hal meg utoljára.
Kár, hogy a Jodorowsky-féle film nem készülhetett el...
5.
5.
gildesh
#3: Szerintem ennek adaptációjára (meg úgy általában a könyvadaptációra) ma már sokkal alkalmasabb és kivitelezhetőbb egy nagy költségvetésű minisorozat, ahol sokkal kevesebb kompromisszumot kell hozni.

Egyébként a kétezres minisorozat is sokkal hűbb a könyvhöz, csak alacsony büdzsé miatt rettenetesen amatőr hatást kelt sokszor. A Lynch-verzióból viszont fontos részletek maradtak ki vagy lettek átírva, a sok belső monológ pedig vontatottá teszi. Ahogy a bölcs mondás tartja a mozgóképről: Show, don't tell!.
4.
4.
user101
Van egy sejtésem mi lesz belőle, de ha csak fele olyan rossz lesz, mint amire számítok, hát nagyon fogok örülni. A Sting-es sem volt egy könnyen emészthető darab, de nekem tetszett! Akarok még ilyet!
3.
3.
Macifasz
#2: Pont ezt akartam írni, hogy erre még egy 2 és fél-3 órás film is kevés lenne.
2.
2.
Artyom150
Hát kíváncsi leszek. Szerintem 1 film kevés hozzá.
1.
1.
Perseus84
Nah ez nagyon jo hir. Remelem kapunk egy korrekt filmet. A Dune az egyik legjobb sci-fi. Rengetek potencial van benne. El ne rontsak. Hajra!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...