Mafia III - jönnek a sztori DLC-k

  • Írta: Shifty
  • 2017. február 3.
  • Letöltés
Link másolása
A tavaly ősszel megjelent harmadik Mafia az elmúlt hónapokban több ízben is kapott már ingyenes frissítést, de ezek inkább csak különböző kozmetikázásokat tartalmaztak. A sztori DLC-k csak most következnek, az első márciusban jön.

A Mafia III nem éppen a sorozat legjobban sikerült darabjaként marad emlékezetes a rajongók körében, a játék mégis elég jól teljesített, így a Hangar 13 a már eddig kiadott ingyenes frissítések után három különböző, történetközpontú kiegészítéssel is megdobja majd a játékot.

Az első már március végén elérhető lesz, amit májusban, majd júliusban követ még kettő DLC. A szezonbérlet részeként elérhető csomagok jóvoltából ellátogathatunk majd New Bordeaux eddig nem ismert utcáiba, kerületeibe, illetve még több drámát és bűnözést ígérnek a csomagok, természetesen sok-sok erőszakos akcióval fűszerezve.

A Faster Baby! címre keresztelt első DLC a gyors autók és a veszélyes üldözések szerelmeseinek kedvez. Ebben Lincoln és Roxy Laveau kapják majd a főszerepet, a páros ugyanis egy korrupt seriffet igyekszik kiiktatni, miután az folyamatosan terrorizálja a helyi polgárjogi aktivistákat. 

Májusban aztán érkezik a Stones Unturned, amiben felbukkan egy kegyetlen rivális. Lincoln ezúttal a CIA ügynöke, John Donovan oldalán veszi fel a kesztyűt, a szálak ugyanis egy korábbi, még Vietnam háborús dzsungeleiben kezdődött véres ügyre vezethetőek vissza.

A harmadik, egyben utolsó DLC a Sign of the Times lesz. Ebben egy rituális gyilkosságokat elkövető szekta tartja majd terrorban New Bordeaux lakosait. Ezúttal James atya oldalán kutatjuk fel és vadásszuk le a tagokat.

12.
12.
Macifasz
Nálam az összkép vegyesebb nem is lehetne. Hiszen kapunk egy remek hangulattal és atmoszférával bíró játékot, aminek ugyan kb. annyi köze van a Mafia érzéshez, mint a Black Flagnak az Assassin's Creedhez (félreértés ne essék, imádom a Black Flaget, mert egy piszok jó kalózos kaland, de Assasin's Creednek majdhogynem nulla), ám az összkép még is működik. Ok, hogy a területfoglaló, amolyan lojalitás féle mellékküldetések önismétlődőek és egy kaptafára készülnek, de maguk a főküldetések egytől-egyik rohadt jók. Alig emlékszem olyanra, ami nem tetszett volna közülük, remekül összerakták a srácok. Plusz emellett a karakterek is rendben vannak. Ugyan nem lett telitalálat mindegyik, de Donovan pl. hatalmas arc, imádtam minden mozzanatát és gesztusát. :-D Vitot nagyon jó volt viszont látni, nem beszélve egy másik karakterről aki visszatért, még ha nem is mondták ki, hogy ő az, de...mindenki tudja aki játszott vele, hogy ő volt az. ;-) Emellett a zene is adta, a hossz is rendben volt (35.7 óra lett nekem a vége), csak hát minden éremnek két oldala van.
A másik oldala a technikai rész, ami bizony méltán érdemli ki a kritikán aluli jelzőt. Az az állapot, amiben kiadták, nos...Arkham Knighti magasságokba emelkedett. Össze-vissza ugráló teljesítmény, helyenként gyönyörű, máskor viszont ocsmány külcsín, fényesen villódzó textúrák és karakterek, bugok tömkelege és a játéktörténelem talán legocsmányabb eső effektje. Én ilyen igénytelen esőt játékban még nem láttam esküszöm. :-D Jó, ezt lehet szőrszálhasogatásnak is nevezni, de hé...ha valami ocsmány, azt nem fogom szépíteni. :-D Összességében tehát ordított a játékról, hogy a mostanában divatos, félkész állapotban került a piacra, ami miatt viszont nem tudom csak a készítő gárdát, azaz a Hangar 13-at hibáztatni. Valszeg a pénzes kiadó sürgette őket, hogy még a 2016-os évben meg kell jelennie, és ez sajnos rányomta a bélyegét a végtermékre. Az a Hangar 13 mellett szól, hogy folyamatosan foltozgatják mind grafikai, tartalmi és játékmeneti frontokon, pedig simán szarhatnának rá mondván, ez már így is úgy is bukás anyagi és kritikai szempontból is. Mondjuk akkora klasszikus akkor sem lehetett volna, ha normális állapotban adják ki, de annál amit kapott, jóval pozitív vízhangot vont volna maga után, az 100%. És én minden zavaró és idegesítő hibája ellenére azért élveztem és nem bántam meg, hogy pénzt áldoztam rá. Ráadásul a Deluxe Editionre, ami tartalmazza a Season Pass-t, szóval örülök, hogy végre megjelenési időpontokat kaptak a DLC-k. :-) Tudom, ritka állatfaj vagyok ezen a téren, de ez van. :-D
10.
10.
Cooper Channel
Na asszem itt csak én vagyok helikopter :D De legyen egy ilyen vélemény is:
Nekem tetszik a 3, elvagyok vele. Az elején nagyon gáz volt, most egész jó, kellemes a sztory is. Igen vannak bugok, vannak hiányosságok. Lehetne jobb, sok evidens dolgot kihagytak belőle, de engem szórakoztat. Már már hozza a 2. színvonalát. Aki meg az 1 folytatását vagy színvonalát várta az nem tudom hol él. Valószinüleg egy leárazásnál majd beszerzem a DLC-ket is.
9.
9.
KőbányaKispest
Hál istennek engem nem tudnak megkábitani az ilyenekkel. Valahogy mindig érzem (vagy megvárom), mire szabad költeni, vagy mire nem. Nagyon sokszor észre lehet venni azokat a jeleket, amikor tudom azt, hogy na ezért egy fillért se.

Ebben az esetben is megkiméltem a tárcám. DLC-stül ott rohadtat meg, ahol van.
7.
7.
GAMEROD
Nem értem hogy gondolták hogy egy ennyire kellemetlen grafikával el lehet adni játékot. Negyed annyit nem tud mint az első Mafia. A DLC-k sem érdekelnek 3 órám van benne 16 ezer forintért és ennyi is marad.
6.
6.
Azeroth87
Játéktörténelem legnagyobb csalódása nálam az alapjáték...
5.
5.
SwordFish
4.
4.
dcba
#3: Kb annyira volt Mafia 3, mint anno a fortelmes DNA film Ragadozo 3. Max a neveben. Sztem is ez a jatek egyszeruen ertekelhetetlen, nem is tudom hova tettem a fejem amikor megvettem.

Arra mar ki sem terek, h a fortelem undorito grafika melle miert kell a jatekhoz egy bika gep, h egyatalan tartani lehessen a 60 fpst.
3.
3.
DarkLord
Miért volt olyan játék, hogy Mafia 3? Most komolyan végigjátszottam, de semmire nem emlékszem belőle és ezt 100%-ig komolyan mondom, annyira unalmas és semmi volt a játék, hogy ilyent nagyon nehéz kiadni is. Én most azt az oldalát nem is nézem, hogy volt vele gond rendesen csak a sztorit és a játék mechanikára írtam a semmi jelzőt.
2.
2.
user101
Játszhatatlannak nem mondanám, bár az tény és való, hogy rengetek megakasztó és ostoba bug van benne.... 15-20 körül viszont szerintem egynek elmegy... Legalább megtanuljuk értékelni utána a minőségi játékokat... :D
1.
1.
godach
Azt hiszem, ezen a játékon már ez sem segít :/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...