Még a PlayStation sem tudta megmenteni a Sonyt

  • Írta: zoenn
  • 2017. február 3.
  • Biznisz
Link másolása
A Sony közzétette a legutóbbi negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését. Hiába megy jól a PlayStation-részleg, ettől még több mint a felére csökkent a japán cég üzemi eredménye egy év alatt. Komoly változásokra van szükség.

A december 31-én véget ért három hónapos időszak alatt 54,3 százalékkal esett vissza a Sony üzemi eredménye az egy évvel ezelőtti negyedévhez képest; akkor még 1,8 milliárd dolláros üzemi eredménnyel zárt a cég, de most 796 millió jött össze. A japán vállalat 20,6 milliárd dollárnak megfelelő jen bevételt ért el, ami 7 százalékos csökkenés 2015 hasonló időszakához képest. A nettó profitja elképesztő mértékben, 84 százalékkal 174,6 millió dollárra zuhant.

Pedig a minket érdeklő Game & Network Services továbbra is remek eredményeket mutat. Az eladások 5,2 százalékkal, 5,325 milliárd dollárra növekedtek az elmúlt negyedében. Profitja így 24,5 százalékkal nőtt, köszönhetően annak, hogy 2016 utolsó negyedévében 15 százalékkal több konzolt adott el a Sony, mint 2015 végén - hála a PS4 Slim és a PS4 Pro bemutatkozásának.

Ez 9,7 millió leszállított konzolt jelent a vizsgált negyedévben, így a masina 57,1 millió egységnél járhat világszerte. A teljes pénzügyi évben egyébként 20 millió gépen adnának túl.

A Sony pénzügyi igazgatója, Kenichiro Yoshida elárulta, hogy az erősebb Pro-modellből "egy kicsivel több" talált gazdára, mint a PS4 Slimből. A PlayStation VR a "várakozásoknak megfelelően" teljesít eddig, bár pontos számokat még nem közölt a gyártó.

Ha érdekelnek a további részletek a Sony vesszőfutásáról, olvasd el a HWSW cikkét is!

31.
31.
amd33
#14: Jah meg mond már el mi az a led teknológia mert olyan nincs max led megvilágításos lcd szóval ugyan az a folyadékkristályos szar csak más a megvilágítás.Mozgóképre nem a legalkalmasabb teknológia fix megvilágítás ezáltal gyenge fekete , tényleges kontraszt alacsony ,mozgásmegjelenítés gyenge.Az oled más tészta de ott meg csak az lg gyárt panelt ott a hátrány a mozgásmegjelenítés de a fekete és a kontraszt brutális jobb mint a plazmáké volt .
A smart szarakodásukkal meg a marketingel kaszáltak ennyi...
30.
30.
amd33
#14: Samsung egy vicc, egy óriási marketing cég és ennyi és mindenki veszi mint a cukrot ebben jók ennyi.A termékei viszont nem igen minőséget tükrözik iszonyat mennyi samsungot szervizelünk főleg tv + telefon.
27.
27.
Pain
#26: Jó az így. Az EK sorának a pontos megnevezése üzemi (üzleti) tevékenység eredménye.
26.
26.
Cooper Channel
"üzemi eredménye" helyett szerintem üzleti eredményt kellene írni. Az üzemi eredmény az, hogy milyen jó a gyártás, kevés a selejt stb.
23.
23.
Tokodboy
El kell felejteni a mobil és TV üzletágat.
22.
22.
Duken
Picit dramainak érzem a focímet.Kiváló clickbait article!:)
21.
21.
p3ti
Brutálisan elkeserítőek a számok. Már nem azért,de ekkora eséseknél simán csődgyanús helyzetbe sodorja magát a cég. Pár évvel ezelőtt az volt a Sony legnagyobb hibája hogy feleslegesen gyárt és fordít túlzottan sok pénzt olyan technológiákba amire senkinek sincsen szüksége. Örülök hogy legalább a konzol szekere hasít - de egy ekkora cégnek ez nem lesz elég. Én nekem most van a 3. SONY TV-m és nagyon megvagyok elégedve vele. Karácsonyra pedig szerváltam egy PRO -t,na meg a soundbarom is Sony..szóval én hozzájárultam az anyagi helyzetükhöz az utóbbi 1 évben :)
20.
20.
GAMEROD
Ezekért is mondom hogy a Sony-nak már csak a Playstation-al van esélye. Nemrég a JVC volt a tévék királya, azt is úgy legyűrték a koreaiak évekkel ezelőtt hogy még írmagja se maradt. És a Samsung amúgy mindenben, építészet, hajózás, számítástechnika, szórakoztató elektronika, háztartási elektronika, kommunikáció, adattárolás, chipgyártás, kijelzőgyártás, vegyészet minden téren az elsők között van. Az autózást átadták a Renault-nak, a Samsung SM7-ből lett a Fluence. Százlábú cég.
18.
18.
Stranger
#12: De mondjuk egy LG, Samsung legalább gyárt alkatrészeket, kidolgoz új technológiákat. A Sony egyre inkább csak összelegózza a többi gyártó elemeit, jobb esetben lekoppintja.
17.
17.
ADMlN
#12: A Sony-nál az IKEA-s kerti székem is innovatívabb...
Lássuk be, az elmúlt években nem csináltak mást, csak más gyártók ötleteit ültették a saját készülékeikbe. Ehhez képest a Samsung azért rengeteg dolgot először hozott a piacra.
15.
15.
GAMEROD
#12: CES 2017: 35 innovációs díjat nyert a Samsung
14.
14.
GAMEROD
10 emberből 4-nek Samsung van, 2-nek LG a maradék pedig egyéb. A Sony-nak rengeteg rossz döntése volt, olyan dolgokat dobtak piacra az elmúlt 10 évben amire semmi szükség nem volt. A Samsung akkor is megállna a lábán ha csak tévéket gyártana, de szinte mindent gyárt és többnyire saját maguk által készített alkatrészekből. A LED technológia és a Smart tv is a Samsung műve és a tévézésben elérhető legtöbb újdonság mind az övék. Telefonoknál is hasonló a helyzet, 3G, 4G stb... kifejlesztése.
10.
10.
Raizen25
Csak a playstation a többit el kell engedni :D
Na jó nem ,nem akarom,h milliók(emberek) kerüljenek az utcára
8.
8.
Angelwing
szegény Sony, remélem azért éhen nem halnak! XD :) :) :)
4.
4.
GAMEROD
Sony-t egyértelműen a Playstation tartja életben, a többi termékén túlnőtt a konkurencia minden árban és tudásban tehát tekintetben.
3.
3.
arcadia
Csúcs tv-ik még nagyon jók csak sajnos az áruk is csúcs..:)
2.
2.
Grabowsky30+
Sony belekényelmesedett a korábbi sikereibe és a koreaiak átléptek rajtuk! A telefonjaik eddig nem voltak valami nagy számok, sok probléma is volt velük állítólag, de amiket mostanában láttam azok már egész jók. 15-20éve a Sony kimagasló minőségű és technológiájú termékeket gyártott aztán akár csak a Nokia nem reagáltak időben a piacra és a Samsung később pedig az LG is lehagyta őket pl a tévék terén! Ráadásul az árversenyt is igencsak elvesztették az indokolatlanul túlárazott termékeikkel! De én most sem látom, hogy valami nagy dobással szeretnének visszakerülni a köztudatba műszaki cikkek terén, talán csak a PSVR ami végre valami ami bátor és kilóg a sorból! Fényképezők tényleg jók, de itt sem piacvezetők!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...