Xbox 360-játékok PC-n? Phil Spencer válaszol

  • Írta: fojesz
  • 2017. február 8.
  • Hír
Link másolása
Biztos felmerült már bennetek: ha már ennyire közelíti egymáshoz a Microsoft a PC-t és az Xboxot, miért pont az Xbox One visszafelé kompatibilitását hagyná ki a cég a Windows 10 fícsörlistájából? Phil Spencer is megszólalt a témában.

Habár a tavalyi E3 előtt szárnyra kaptak olyan pletykák, miszerint a Windows 10 is megörökölné az Xbox One bűvös Xbox 360-emulátorát, végül semmi ilyesmit nem jelentett be a Microsoft. A minap az Xbox-részleg vezetője, Phil Spencer szólalt meg a témában, a Twitteren világított rá, hogy mit gondol erről a cégük.

Nos, a jó hír, hogy Spencer egyáltalán nem zárta ki azt, hogy a jövőben PC-n is játszhassunk az Xbox 360-as játékainkkal, viszont a tweetje alapján nem valószínű, hogy belevágnak az emulátor portolásába. Ahogy írta, az Xbox 360-as játékok futtatása azért működhet Xbox One-on (és a Project Scorpión), mert ott fix hardverrel kellett megoldaniuk a visszafelé kompatibilitást, PC-n azonban a sok különböző konfiguráció miatt jóval több munkát igényelne az emuláció tisztességes megvalósítása.

A visszafelé kompatibilitás egyébként 2015 novembere óta része az Xbox One fícsörlistájának, a konzol már több mint 300 Xbox 360-as játékot képes futtatni. Spencer korábban azt mondta, az Xbox One-tulajok közel fele használja is a funkciót.

39.
39.
delphijos
Söpört aljának ->. supportáljanak
38.
38.
delphijos
#16: Azért abydos-nak abban igaza van, hogy most vállalják fel hogy söpört aljának minden hardver kombinációt? Mert ha "hivatalos" az emuátor, akkor kénytelenek lennének minden vacak problémával foglalkozni, haszna meg nem sok lenne. Azért nem csak teljesítmény, hanem kompatibilitási gondok is lehetnek csőstül. Nem hiszem hogy a PC-s gamerek hatalmas tömegei vetnék rá magukat a 360-as játékokra. Egyszerűen nem éri meg a szívást.
33.
33.
bagoly87
Sziasztok! Kedves 24-es hozzászólás.... Az emulátor mint olyan fontos. Hidd el nem a warez vagy hogy mi szegény PC tulajok tudjuk jétszani az adott címet. Sok programozó a kihívást keresi. Tudod PC-n létezik probléma megoldás. A PC társadalom szerintem vágyik rá titkon, hogy mindig újabb és újabb sikerélményt szerezzen. PSNow megjelenése is annak köszönhető, hogy pár nagyon tehetséges programozó leült és gőzerővel készít a PS3 emulátort. Ugyan ez igaz XBOX 360 verzióra is. Hidd el nem állnak rosszul, ennek bizonyítéka a PSNow PC-n néhány régióban és hogy Phil papa is gondolkodik. Hisz valahogy ki kell aknázni a még elérhető piacot. Pénz beszél,... a többit gondolom sejted. Hidd el sokan vagyunk úgy, hogy örülünk annak hogy konzolon játszol, de ez nem azt jelenti hogy nekünk hasonló címekkel amik "consol only" ne játszhassunk csak, mert PC-nk van. Ha eddig eljutottál az olvasaásban, akkor köszönöm, hogy elolvastad a gondolataim.
31.
31.
sloth
#29: regen viccesebb volt, ez mar csak meh...
26.
26.
sloth
#25: vagy mindjart jon seggeszki es kioktat
22.
22.
RangerFox
#19: Ahjj majd egyszer írj rám, és ha lesz időm, elmagyarázom
21.
21.
dcba
#3: Alan Wake ezer eve van PC-re, Forzabol most jott valami uj resz, a ReCore meg Day One Pcre is elerheto.

19.
19.
Heldengeist
#18: Mindig jó, amikor ilyen szépen kifejtett részletes válaszokat kap az ember. Gondolom te a 18 éveddel biztos profi vagy.
18.
18.
RangerFox
#14: Fingod nincs a programozásról....
16.
16.
Heldengeist
#15: Pontosan ez az, hogy egy középkategóriás PC ma már nyers erőben sokszorosan túlnőtt az Xbone-on is. Amit az elbír a konzoloknál szokásos optimalizációval, az már a közép és felső kategóriás PC-ken gyengébben optimailizálva izomból menne. Akkora erőkülönbségnél, ami most van az előző generációs konzolok és mostani PC-k között, a PS2 emulátorok már vidáman elzötyögtek. És egy architektúrára (az AMD jaguar processzora és a GCN 1) már most létezik emu. Rinyálni meg nem emulált játéknál is mindig rinyál valaki, hogy kevés hozzá a gépe.
15.
15.
abydos
#14: Pont ez a lényeg, egy pakk ugyanolyan PC-re mint amilyen az XOne, simán ki tudnának hozni egy emulátort. Ha már a proci eltér akár egy verzióval is, már lehet hogy borul a bili. És ugye egy PC-ben nem egy dolog van, ami változhat és gondot jelenthet

Tudod, ezért van itt ez a mondat: azonban a sok különböző konfiguráció miatt jóval több munkát igényelne az emuláció tisztességes megvalósítása.

Pontosan ezek miatt a problémák miatt, a profi amatőrök sem tudnak normális emut létrehozni. Nem azért, mert alkalmatlanok rá, hanem mert valaki úgyis rinyálni fog, hogy neki nem megy valamiért oszt ők meg találják ki, miért nem.
14.
14.
Heldengeist
#13: Az Xbone ugyanúgy emulál. Architekturálisan semmi köze a 360-hoz, a harmatgyenge hardverével mégis képes rá. Az Xbone-ban gyakorlatilag van kettő ebből meg egy ebből 8GB DDR3-mal. Manapság egy középkategóriás nem gamer laptop is tudja ezt. Ekkora erőkülönbségnél inkább az nem mindegy, hogy profik hozzák-e össze főállásban vagy amatőrök szabadidejükben hobbiprojektként.
13.
13.
crytek
#11: Ezért nem mindegy hogy egy progi valamit emullál vagy ugya hogy optimalizűlva van és fut szépen..
Ha nem így lenne már ezer éve megoldották volna az ügyesek a sufni xbox 360 emulátort ami ugye sosem lesz.
12.
12.
Heldengeist
#10: Elérhető. Hivatalosan kb 3 országban.
11.
11.
GAMEROD
A Fix hardveres duma hülyeség, meglegyen a gépigény oszt cső. Ennyi erővel játékot se adjanak ki PC-re, mert nem mindenkinek egyforma konfigja van.
10.
10.
GAMEROD
#1: Neked is szólni kéne hogy rég lehet az RDR-t PC-n tolni a Playstation Now-on ami PC-n is elérhető. XBOX 360 nem hoz lázba, kevés olyan exkluzív volt ami érdekelne. Maximum a Forza volt ilyen, de abból már van újabb és az van PC-re is.
9.
9.
Heldengeist
"mert ott fix hardverrel kellett megoldaniuk a visszafelé kompatibilitást"

Egy középkategóriás PC pedig sokszorosan erősebb még az Xbox One-nál is, nemhogy a 360-nál. Egy 6 éves i7-2600 és egy 3,5 éves R9-290 vagy GTX780 kétlem, hogy ne lenne elég az emulációhoz, ha egy ekkora cég, mint a MS nekiül. Ezeknek a hardvereknek a teljesítményét pedig az i3-ak és RX470/GTX1050 Ti kártyák verdesik.

#2: Ez vagy úgy működne, hogy a játékokat egybeépített emulátorral Windows Store-ból lehet leszedni, vagy az emut lehet onnan tölteni és dobozos játékokkal megy, vagy mindkettő.
6.
6.
user101
#2: Állom a fogadást ! :D
A GTA5 csak a publikus fiókok alapján egyébként több, mint 6,5 millió pedig ha valami akkor ez az a játék, ami nem ismeri az "akció" fogalmát ! :D

ps.: nem mondtam, hogy az első héten... :DDD
5.
5.
godach
Egyébként a hírhez, mintha úgy emlékeznék hogy PS3-hoz már van ilyen streamelős szolgáltatás. Megoldhatnák itt is.
4.
4.
godach
#3: Én pont most pótlom a GoW szériát és amennyire utáltam, annyira a kedvenceim közé vált. PC-n meg ne gondolkodj. 5ezerért most vettem 25+ játékot. Nem is akármilyeneket. Minden rendes gamernél van egy pc ;)
3.
3.
Yanez
Mivel épp gamer pc-n töröm a fejem, ez fel is tenné a pontot az i-re. Kitolnám a GeoW szériát, meg egy tonna másik játékot, ami kimaradt az életemből, pl Alan Wake, Forza. Mellesleg a ReCore megjelent PC-re? Persze más játékok miatt is vennék, pl Mass Effect széria. XO-t is megéri vennie annak, akinél kimaradt az Xbox360, de akkor mondjuk minek, ha mindez pc-n is elérhető lenne.
2.
2.
crytek
#1: Én meg fogadnék veled 10 millióba hogy ha only steam-re jönne ki a cucc akkor sem érne el még 3 milliós eladást sem.
GTA 5 se ment el steam-en ennyi példányban.
1.
1.
user101
Szólni kéne a Rockstar-nak, hogy volna itt még 10 millió potenciális vásárló aki venne RDR-t ha kapna 360-emulátort és jönne a játék Steam-re :DDD Majd ők szólnak a Microsoft apónak... :DDD
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...