Xbox 360-játékok PC-n? Phil Spencer válaszol

Biztos felmerült már bennetek: ha már ennyire közelíti egymáshoz a Microsoft a PC-t és az Xboxot, miért pont az Xbox One visszafelé kompatibilitását hagyná ki a cég a Windows 10 fícsörlistájából? Phil Spencer is megszólalt a témában.

Habár a tavalyi E3 előtt szárnyra kaptak olyan pletykák, miszerint a Windows 10 is megörökölné az Xbox One bűvös Xbox 360-emulátorát, végül semmi ilyesmit nem jelentett be a Microsoft. A minap az Xbox-részleg vezetője, Phil Spencer szólalt meg a témában, a Twitteren világított rá, hogy mit gondol erről a cégük.

Nos, a jó hír, hogy Spencer egyáltalán nem zárta ki azt, hogy a jövőben PC-n is játszhassunk az Xbox 360-as játékainkkal, viszont a tweetje alapján nem valószínű, hogy belevágnak az emulátor portolásába. Ahogy írta, az Xbox 360-as játékok futtatása azért működhet Xbox One-on (és a Project Scorpión), mert ott fix hardverrel kellett megoldaniuk a visszafelé kompatibilitást, PC-n azonban a sok különböző konfiguráció miatt jóval több munkát igényelne az emuláció tisztességes megvalósítása.

A visszafelé kompatibilitás egyébként 2015 novembere óta része az Xbox One fícsörlistájának, a konzol már több mint 300 Xbox 360-as játékot képes futtatni. Spencer korábban azt mondta, az Xbox One-tulajok közel fele használja is a funkciót.

40 komment - szólj hozzá!