75 millió példánynál jár a GTA V

  • Írta: fojesz
  • 2017. február 8.
  • Biznisz
Link másolása
Egészen elképesztő tempót diktál a Grand Theft Auto V, a játékból 75 millió példányt szállítottak ki a boltoknak az elmúlt év végéig. Ettől eltekintve nem sikerült túl látványosan a Take-Two legutóbbi negyedéve.

A Take-Two bevétele 15 százalékkal, 476,5 millió dollárra nőtt éves szinten a legutóbbi negyedévben, ebből a digitális forgalom 240,2 millió dollárt tett ki, ami 64 százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A növekedés ellenére az egyenleg negatív lett, a cég 29,8 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el - igaz, itt is sikerült javítani, mert 2015 végére 42,4 millió dollár mínusz jött össze.

Az egyik fő húzócím a GTA V volt, amely még mindig remekül teljesít: a legutóbbi helyzetjelentés óta 5 millió példánnyal növelte a Take-Two a leszállított példányok számát, így összesen 75 millió darabnál jár a játék. A Mafia III 5 millió példánynál állt meg, jól mutatja azonban a lelkesedés csökkenését, hogy ebből 4,5 milliót már az első héten kiküldött a kiadó az üzleteknek.

A Civilization VI 1,5 millió példányt tudhat maga mögött, ezzel a sorozat átlépte a 40 millió leszállított példányt, míg az NBA 2K17 7 milliós teljesítménye alapján úgy tűnik, hogy a játék a 2K Sports legsikeresebb címe lehet - jelen állás szerint időarányosan 10 százalékkal veri az elődjét.

17.
17.
br1Koo
#14: EMBER, MICSODAA? Az online rész a legjobb dolog a GTAV-ben. :D Persze alacsonyabb szinten még nem akkora buli, de ha már kicsit összeszeded magad anyagilag rohadt szórakoztató tud lenni.
16.
16.
kopic
#8: Hogy neked minden kommentedben szerepelnie kell a "bazmeg, geci,szar, fasz" szavaknak...

Kulturaltabban nem tudnad kifejezni magad ?
14.
14.
RangerFox
Szerintem a GTA V egy monumentális játék a játéktörténelemben. Jó sztori volt, emlékezetes szereplőkkel, abszolút lenyűgöző játszótérrel. Engem az online része egyáltalán nem kötött le, a sztori után kb. semmi értelme nem volt játszani, így 46 óra játék után eladtam. Szép volt, jó volt, maradandót alkotott, de kétségtelenül nem volt hibátlan.
13.
13.
Grabowsky30+
Én nagyon bírtam a GTA5öt, volt pár apróság ami nekem hiányzott, de alapjában véve az egyik legjobb gta lett, ha kivesszük a nosztalgia faktort! Viszont az online része szerintem nem lett valami jó. Rengeteget kell várni a játékokra, elmegy az ember kedve az egésztől mire játszótársakat talál!
12.
12.
Macifasz
#11: Hiába mondod neki, crytek minden játékot 5 de maximum 10 euroért hajlandó csak megvenni, egy leárazás vagy különféle akció keretén belül. :-D
11.
11.
hedzsooo
#9: Nos, szerintem van amelyik játékért a teljes árat sem kell sajnálni kifizetni,

Már persze ha nem a 20. random játékod az adott hónapban, hanem a várva várt, évek óta áhított, ami mellett hónapokig más játékkal nics is kedved foglalkozni, szórakozni.
10.
10.
Macifasz
Én személy szerint sosem voltam GTA fan, szinte az összes részt meguntam. Kivéve a Vice City-t, azt többször is kitoltam. Ellenben ez az új rész már PS3-on is beszippantott, majd utána a PC-s verzió csak erősítette a rajongásom. Imádom minden pillanatát, küldetését, karaktereit, a stílusát, szóval úgy összességében az egészet. :-D Sosem unatkoztam benne, volt, hogy küldetéseket se csináltam, csak elmentem golfozni, teniszezni, triatlonozni, majd a nap lezárásaként autókáztam a naplementében. :-) Hihetetlen aprólékos és olyan részletekre is odafigyeltek, amikre más játékokban nem szánnak energiát. PL. az egyik ilyen "nincs kedvem küldiket csinálni" napomon a kocsikázásom során egy autós üldözésre lettem figyelmes. Na, mondom követem őket. Kb. 1 percig ment minden a maga medrében, ám egyszer csak kilőtték a rendőrautó fényszóróit...és nem ám világítás nélkül ment tovább, lófaszt. A rendőr abbahagyta a lövöldözést pár másodpercre, elővette a zseblámpáját, és azzal világította meg az utat a rendőrautónak. Én meg csak pislogtam kifele a fejemből. :-D
9.
9.
crytek
Nagy kár ,hogy ennyire fogy. Sosem lesz így alapár csökkenés meg -85% sale. Pedig 10 euroért (szigoruan kártyapénz) venném is
8.
8.
dvs00
#7: Igen, rengeteg más negatívum, az autók végletekig leegyszerűsített irányítása, hogy egy korrekt törésmodell sincs, katasztrófális.. A játék lényege veszett ki. A levegőben irányítható autó láttán meg a fejemet fogtam bazmeg, na meg a teljes fegyver arzenál nálunk lehetett a kis késtől egészen a benzines kannáig, nah az ilyen tényleg kivisz a világból a faszomba. Ezek azok a kollektív okok, ami miatt röviddel a kampány után kibasztam a gecibe.
Ezutóbbi azonban kibaszott élvezetes volt, igazi filmszerű élményt nyújtott, szenzációs karakterekkel és humorral, drámával. De valahogy a csillogó látvány és atmoszféra alatt az egész olyan üres és felületes volt mint egy telebaszott kancsó bazmeg.
Lesz idejük át gondolni a készítőknek, hogy mit basztak el, és remélhetőleg kapunk bejelentést egy új részről ha már a single player dlc-re szartak és át is baszták a rajongóikat. Bár gyanítom az elkövetkező 4 év 2020ig az RDR körüli felhajtással telik majd, addig szinte kizárt a GTA VI, sajnos illetve előnyünkre a Rockstar egyidőbenmindig egyetlen játékukra fókuszál igazán. A
7.
7.
Norbiii
Tetszett GTA V-ben az óriási bejárható terület, tetszett grafika, hogy az emberek élték az életűket, élethűbbek voltak, tetszett a kidolgozottság, a modern köntös, a jó kocsik és még sorolhatnám.

Amit hiányoltam: kevés helyre lehetett bemenni, ezen a téren a San Andreashoz képest nekem kevesebbet nyújtott (S.A. casino, biliárd, kondi, randi, és a király lóverseny) ami pedig számomra nagyon fontos lett volna, de nagyon nem tetszett az V-ben, azok pedig az ütések voltak, ha valakit megütöttem az ötben, egyből összeesett, és sokszor egyből meg is halt, ellenben amikor a San Andreasban odamentem valakihez bepancsolni egyet, ha jól emlékszem az állva maradt és visszaütött, megkergetett és lehetett benne ökörködni, de mint írtam a GTA V-ben nekem a legtöbbször egyből kifeküd egy ember, amikor megütöttem.
Összességében azt mondom, hogy anno jobban bejött a San Andreas, mint most a GTA V....Ettől még nem tartom rossz játéknak, sőt...
6.
6.
cannondale
#4: Polcon.Ráérsz.
GTA V Online!
5.
5.
br1Koo
#3: Én az ilyen véleményeket, hogy az SA volt a legjobb mindig annak tudom be, hogy 11-12 éve jelent meg a játék. Stílusában teljesen újat tudott felmutatni, és mi is fiatalabbak voltunk (sokunk tinédzserek), így az tűnik a legjobbnak természetesen. Véleményem szerint a GTA V a legjobb döntések ötvözete, amit csak kiadhattak a IV után. Óriási pálya, ami elképesztő változatos, újítás a karakterkezelés terén, érdekes sztori, érdekes mellékszereplők, mocsok jól elgondolt és kidolgozott online rész, még a GTA-k stílusához mérten is borzasztó erős és humoros társadalomkritika.. na meg a rohadt jól eltalált rádiócsatornák. A IV-et meg azért imádtam, mert elképesztő életszerű volt a fizika, az npc-k, meg maga az egész város. Hiába volt elhordva a sárgaföldig a kicsi terület miatt, sokszor csak kergetőztem az ipartelepen egy járőrkocsival, mert annyira le tudott kötni a játék kidolgozottsága. Természetesen én is szanaszét játszottam az SA-t, de be kell látni hogy az újak nem elrontva vannak, hanem csúcsrapörgetve, ami számomra annyit tesz hogy jobbak is, gyakorlatilag minden tekintetben.
4.
4.
oticasi
3.
3.
Yanez
#1: Látod nem vagyunk egyformák. Én is imádtam a SA-t, de az rengeteg tartalom számomra már túl fölösleges volt. Majdnem egy Sims klón lett belőle. Randizgatás, gyúrás, futás, stb - az oké, hogy ezek csak opciók, és nem volt muszáj foglalkozni velük, de attól is frászt kapok, amikor valaki ezeket összeadja, és emiatt nevezi tartalmasnak a játékot. Tartalmas a rengeteg érdekes mellékküldetésektől és egyéb hasznos tennivalóktól lesz egy játék, no meg a hosszú sztoritól. Ez pedig az 5-ben is ugyanúgy jelen van, bár azt meg kell hagyni, hogy a mellékküldik nemigen káprázóak.

Amúgy meg Norbiii, lehet nem tudod, de míg te az egyjátékos módokat hasonlítod össze, és aszerint látod melyik jobb vagy rosszabb, addig a GTAV több, mint 50%-ának a népszerűségét a multi része teszi ki. Tehát, még ha rá is vágjuk, hogy a SA valóban jobb volt (szerintem sokkal korszakalkotóbb volt a maga idejében, mint az 5), de nem volt multija. Ha pedig a jövőben egy olyan GTA jön ki, amiben nem lesz kampány, csak multi, meglásd, még sikeresebb lesz, mint az 5!
2.
2.
shatterhand
A palya es a technikai resze pazar. A sztorin bealudtam ketszer is.
2k mikor csinal nflt ujra????
1.
1.
Norbiii
Nem mondom, hogy rossz játék, de engem nem fogott annyira meg, mint anno a San Andreas. Kb 1 év alatt toltam ki, annyira nem kötött le. Véleményem szerint itt leginkább a grafikára és a külső bejárható területekre fektették a hangsúlyt, de sok esetben jóval kevesebb tartalmat kaptunk, mint a S.A.-ban, ez pedig nekem nagyon hiányzott!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...