Tényleg visszatér a gyökerekhez a Call of Duty

A legjobb évén van túl az Activision-Blizzard. A kiadó legfrissebb pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy 2016-ban rekordösszegű bevételre tett szert, emellett a közelgő játékairól is megtudtunk pár érdekességet.

2016 nagyszerű év volt az Activision-Blizzard történetében, a cég 6,61 milliárd dollár bevételt ért el 12 hónap alatt, ami abszolút rekordnak számít, és 42 százalékkal több 2015 teljes forgalmánál. A digitális bevételek jelentős lökést kaptak, innen 4,87 milliárd dollár folyt be, ami majdnem kétszerese az egy évvel korábbi eredménynek, és már a teljes forgalom 74 százaléka származik innen.

A letölthető tartalmak sikere részben annak tudható be, hogy a cég 5,9 milliárdért felvásárolta a stockholmi mobiljáték-fejlesztőt, a Kinget 2015 végén. A csapat a Candy Crush-sorozatért felel.

Ezzel a számmal természetesen nyereséges a vállalat, az üzemi eredmény 2,43 milliárd dollár lett. A legsikeresebb címek a Destiny, a Call of Duty és a Skylanders voltak, a cég bevételének 39 százalékát dobták össze.

Nagy pénzt szakított a Blizzard gyermeke, az Overwatch is, amely "a legsikeresebb szellemi tulajdon a cég történetében". A stúdió még egyetlen címe sem tudott összeszedni ilyen gyorsan 25 millió regisztrált felhasználót.

A Blizzard shootere mellett a World of Warcraft és a Call of Duty is sokat adott hozzá a digitális bevételekhez. Összesen 3,6 milliárd dollár folyt be ezekből a címekből, 125 százalékkal több, mint tavaly.

Mi a helyzet az új játékokkal?

  • A kiadó megerősítette, hogy még 2017-ben napvilágot lát a Destiny 2, egészen pontosan ősszel. A projektbe a Guitar Hero-, a Skylanders- és a Transformers-játékok fejlesztője, a Vicarious Visions is besegít a Bungie-nak. Annyi biztos, hogy "emlékezetes karaktereket" ismerhetünk meg benne, és "filmszerű történettel" operál majd. A pletykák már ennél is konkrétabb dolgokat állítanak, eszerint a folytatás Destiny 2: Forge of Hope címen fut, és teljesen új engine-t használ majd, amely kihasználja a PS4 Pro és a Project Scorpio képességeit is.
  • Idén nem várható nagyobb Skylanders-játék, viszont egy új mobiljáték már úton van.
  • Már a kiadó is elismerte, hogy noha a Call of Duty: Infinite Warfare "egy kiváló minőségű, innovatív játék" volt, végül alulmúlta a cég elvárásait. Sok panasz érkezett a régi rajongóktól, így az idei Call of Duty "visszatér a gyökereihez" és a "hagyományos harc" kerül a középpontba. Tehát búcsút int a sci-fi környezetnek a Sledgehammer alkotása, és nagy eséllyel a múlt háborúira koncentrál majd.
27 komment - szólj hozzá!