Két platformra szűkül a PlayStation Now

A játékstreaming-szolgáltatást hamarosan csak két platformon - PC-n és PS4-en - támogatja tovább a Sony. Ez azt jelenti, hogy PS3-on, PS Vitán és az összes okostévén megszűnik a PlayStation Now.

A hivatalos PlayStation Blogon a Sony megerősítette, hogy hamarosan véget ér a PlayStation Now támogatása PS3-on, Vitán, PlayStation TV-n, a Sony Bravia TV-ken (2013-2015-ös modellek), a Sony Blu-Ray-lejátszókon és az összes Samsung TV-n. A változások augusztus 15-től lépnek életbe, míg a 2016-os Bravia-tévéken már április 1-től.

A fizetős játékstreaming-szolgáltatást ezután csak PC-n és PlayStation 4-en vehetjük igénybe, így csak ezen a két platformon férhetünk hozzá a több száz PS3-as játékot felvonultató listához.

Ha korábban a mostani bejelentésben érintett platformokon játszottál, előfizetésedet és mentéseidet átviheted a PS4-re és PC-re, és persze az sem árt, ha az előfizetés automatikus megújítását letiltod az adott masinán.

A Sonynak most már csak két platformra kell koncentrálnia a jövőben, ami szerinte a "legjobb lépés" a szolgáltatás fejlesztése érdekében.

A PlayStation Now egyébként tavaly startolt el Windows PC-ken.

13 komment - szólj hozzá!