Hány letölthető játék fér el a Switch tárhelyén?

  • Írta: fojesz
  • 2017. február 20.
  • Hír
Link másolása
Az attól függ természetesen. Jobb esetben több is, rossz esetben pedig egy sem: a Dragon Quest Heroes két részét például esélyünk sem lesz feltelepíteni, ha nem toldjuk meg a Switch belső memóriáját.

A Nintendo japán weboldaláról derült ki, hogy a Switch bizonyos játékai mekkora területet falnak fel a konzol belső tárhelyéből, amennyiben letölthető formában vásároljuk meg őket.

A lista korántsem teljes, és nyilván játéktól függ, hogy hány gigabájttal kell számolnunk, de azért nagyjából lehet látni, hogy mire számíthatunk:

  • The Legend of Zelda: Breath of the Wild - 13,4 GB
  • Mario Kart 8 Deluxe - 7 GB
  • Snipperclips: Cut it Out, Together! - 1,6 GB
  • Disgaea 5 - 5,92 GB
  • Puyo Puyo Tetris - 1,09 GB
  • I Am Setsuna - 1,4 GB
  • Dragon Quest Heroes I·II - 32 GB
  • Nobunaga’s Ambition - 5 GB


A legérdekesebb a Dragon Quest Heroes-csomag esete, amely 32 GB-ot nyom, a Nintendo Switch ugyanis csak 25,9 GB szabad helyet biztosít a tulajdonosa számára. (Papíron 32 GB-os a belső tárhely, de ez bruttó érték, amiből le kell vonni a konzol operációs rendszerét és az előretelepített alkalmazásokat.) A Nintendo weboldalán erre fel is hívják a figyelmet, a Square Enix játékával (illetve játékaival) csak akkor játszhatunk majd, ha microSD-kártyával bővítjük a Switch tárhelyét.

Fontos megjegyezni azonban, hogy csak akkor kell a Switch szűkös tárhelyére hagyatkoznunk, hogyha letölthető játékot vásárolunk, a dobozos példányokat ugyanis nem kell telepíteni. Ahogy azt már nálunk is láthattátok, a Switch-játékok viszonylag pici, a PSP-játékokéra hajazó tokban érkeznek, egy friss kép tanúsága szerint azonban még ez a doboz is bőven nagy a tartalmához képest:

55.
55.
Death-Wanderer
Jo összegezzük....
Nem lesz rajta böngésző
Nem lesz rajta bizonyos app
Nem lesz rà bizonyos support
Nem lesz rà jopàr ex game.
Nem lesz nagy tàrhelye.
Dràga lesz..


Ahham..... No comment maradok a Wii u nàl.....
49.
49.
Gykrizsi
#47: Nem igazán értek hozzá, de egyszerűen nem hiszem el, hogy ennyi plusz lenen az a dokkoló.
47.
47.
csiki_92
https://gamepod.hu/hir/nintendo_switch_ilyen_a_gep_belulrol.html

Ez egy elég friss infó arról, milyen erős is lehet a Switch. Ezek az infók szerint Skippernek annyiban igaza van, hogy a dokkolt teljesítmény nagyjából olyan messze van az XBOX One-tól, mint a One a PS4-től. Ámde ő korábban azt írta, hogy XBOX közeli hardver a kézben, ami egyszerűen nem igaz, mert kézbe véve a Switch mindössze 375 GFLOPS-s, míg az XBOX 1,33 TFLOPS (nagyjából 3,5-szerese).
40.
40.
zozo76hun
#38: ja de utana nem nezne. bevizionalja, aztan ugy is marad az agyaban... :)
38.
38.
zozo76hun
#6: ""Xbox one közeli vas kézben"

nem semmi gyerek az biztos. mar egy korabbi switch topikban ugyanezt irta hogy alig erosebb hardware-ben az xbox. es ami a poen hogy ezt o maga el is hiszi! ezek szerint ami one-n elfut azt lazan hoznia kene a switch-nek is. kepzeljetek el egy battlefield 1-et hogy vinne... :)
32.
32.
Mufika
#31: azt amit* reggel van...
27.
27.
oticasi
25.
25.
ADMlN
Én nem fogom megvenni a Switch-t, pedig fontosnak tartom, hogy a platformok ne korlátozzanak a játékok élvezetében. És nem azért nem fogom mert gyenge vagy mert nem jönnek rá a cross-platform címek. Azért nem fogom megvenni, mert gusztustalannak tartom a Nintendo viselkedését. Anno megvetem a Wii U-t - annyiért amennyiért RENDES konzolt is adtak volna - mert mondom érdekes koncepció, meghát mégis Nintendo, csak nem hagynak cserben... Erre jön a Switch, ami még nem is lett volna gond, mert a nagy N mindenhol lenyilatkozta, hogy a Switch-csel nem tervezik leváltani se a Wii U-t, se a 3DS-t. De aztán csak kibújt a szög a zsákból, hogy igazából a véletlenül pont a Switch megjelenésével egy napra eső Zelda játék lesz az utolsó cím amit kiadnak U-ra... Köszi, Nintendo.
Ezután már alig várom, hogy a 3DS-t is kukázzák, merthát abból is van kettő itthon.
22.
22.
kergabi83
#21: http://m.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/1972432_-wii-u-nintendo.html

Ezt nézd meg, az agyam eldobtam. Boltokban vagy hírből sincs, vagy csak megjelenési áron. Bezzeg XO volt már 175€-ért is kirakva.
19.
19.
delphijos
#18: Még most is láttam konzol boltban WiiU-t 100e-ért. Akkor az is megéri, mert tarja az árát? Az N játékok árai meg azért magasak, mert náluk ismeretlen fogalom az árcsökkentés. Az hogy vannak rajongók aki pénzt adnak valami ritkaságért ami nehezen beszerezhető, az más kérdés. Próbáld eladni a Wii Sports-ot, az mindenkinek megvolt, és a kutyának sem kell.
14.
14.
kopic
#9: Az n fanoknal rosszabb nem igazan van. Vakok teljesen (minden jo nekik) es ha a nintendo egy kupac xart tenne elejuk akkor azt is gondolkodas nelkul megennek.
13.
13.
ollie92
#6: Végre valakinek leesett, hogy a Switchet máris halálra ítélték.
Harmat gyenge HW, viszonylag magas ár, ha pedig minden kieget beszerzel akkor még akár a 400USD is nyaldossa. Na meg ott van, hogy egy csomó AAA cím nem fog megjelenni rá. Jó lehet a kiadók kiadnak majd valalmi switch változatot, de az csak olyan is lesz...
12.
12.
kopic
9.
9.
delphijos
#6: Nézd, lehet arra gondolt hogy a kezében fogva a Switch-et, odaáll egy BOX mellé. Akkor a közelében van végül is.... :D

Amúgy én tényleg befejeztem ezt a vitat velük, mert az érvek szerintük trollkodás, és minden negatívumot tulajdonképpen pozitivumnak állítják be. Ezzel nehéz vitába szállni.
8.
8.
Yanez
#6: Így van. Egy XO pedig csak $250 dolcsi, egy ex játékkal egybecsomagolva!!!

Skipper: Hiába handheldezik itt le páran a Switch-et, az N hivatalosan is kijelentette, hogy asztali a konzol, a hordozhatóság pedig csak egy opció. Hibridről szó sem volt!

Van Wii-m, de lényegtelen, mert azt a tényt, hogy 2 és fél éve a digitális játékok híve vagyok, sehol sem fűztem a Nintendóhoz. Kizárólag a Switch esetében érdekelt volna a dolog.
3.
3.
FlexSteel
Szomorú. Nagyon szomorú
2.
2.
DON GONDOCS
#1: +1 igazad van a digitális piac egyre nagyobb teret hódít. És ha megnézzük az itt felsorolt játékokat kompexitásukat tekintve érthető hogy nem foglal nagy tárhelyet. De ott a dragon quest 2 és mi lesz még később. Persze értem én hogy nem kell egyszerre sok játéknak fent lenni a konzolon csak amivel játszol, de na ha megunod és játszanál mással akor már törölhetsz is valamit vagy veszed a játékot kártyán.
1.
1.
Yanez
Mivel én már 2 és fél éve a digitális tartalom híve vagyok, így számomra ez nagy negatívum. A Dragon Quest Heroes I·II pl rá sem férne. Persze ott a megoldás, lehet kártyát venni, ám akkor sem értem, hogy ilyen hardvert, ilyen ár mellett, miért nem lehetett adni legalább 250GB tárhellyel?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...