Tanulékony intelligencia a Blitzkrieg 3-ban

  • Írta: zoenn
  • 2017. február 24.
  • Videó
Link másolása
A jelenleg korai hozzáférésű státuszban leledző második világháborús stratégia fejlesztői elkészítették az egyik legambiciózusabb mesterséges intelligenciát a Blitzkrieg 3-ban. A Boris névre keresztel M.I. igazán profi ellenfél lesz.

Noha az orosz Nival csapata 2015-re ígérte a Blitzkrieg 3 megjelenését, az RTS még mindig korai hozzáférésű státuszban van a Steamen. Viszont folyamatosan bővül és javul, a srácok a minap bejelentették, hogy elkészítették minden idők egyik legjobb mesterséges intelligenciáját, amire már régóta fájt a témában jártas mérnökök és cégek (Deep Mind, IBM) foga.

Az úgynevezett "neurális hálózati M.I." roppant tanulékony. A játékban Boris néven fut a gépi intelligencia, amely kiválóan reprodukálja egy top játékos szintjét, miközben nem használ semmilyen rejtett információt (csalást) az ellenfélről. Bizonyára ismerős, hogy korábbi játékokban azt éreztük, hogy a gép tudja, hogy mit csinálunk és hol vagyunk - nos, a Blitzkrieg 3-ban nem így lesz.

Az M.I. folyamatosan deríti fel a térképet és terelgeti egységeit, valamint, ha a helyzet úgy kívánja, megváltoztatja a taktikát.

Például Boris ejtőernyősökkel támadott meg egy tankot, de amikor erősítésként újabb páncélosok jöttek, a csapatot azonnal fedezékbe küldte egy közeli épületbe, ahonnét tüzérségi támogatást kért - csekkold a részletekért a fenti videót!

Az új mesterséges intelligencia a játék márciusi frissítésével lesz lesz elérhető a nagyközönség számára.

6.
6.
Lorthirash
#5: bár a 2. rész is elég jó
5.
5.
Lorthirash
#4: Persze én itt most nem az Ai-ra gondolok hanem a multiplayer részére.
4.
4.
Lorthirash
Szerintem a Company of Heroes Tales of Valor a legjobb még mindig :)
3.
3.
Rakottkrumpli
tps/fps-ekbe kellene már valami fejlődés mesterséges intelligencia szintjén. tízen éve semmit nem javultak a játékok ezen a téren. Talán utoljára a fear 1-ben láttam értékelhető MI-t. Pedig az sem ma volt, de sokkal jobbat azóta sem nagyon mutattak fel...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...