Pillars of Eternity 2 - 4,4 millióval zártak a készítők

  • Írta: fojesz
  • 2017. február 27.
  • Biznisz
Link másolása
Szombaton véget ért a Pillars of Eternity 2 Fig-kampánya, méghozzá olyan sikerrel, amire régóta nem volt példa. A folytatással 4,4 millió dollárt kalapoztak össze a srácok, vagyis több pénz jött össze, mint az első részre.

Szombaton ért véget a Pillars of Eternity 2: Deadfire crowdfunding-kampánya. Az Obsidiannak 33 ezer támogató adományozott pénzt, így összesen 4,4 millió dollárt gyűjtött össze az eredetileg tervezett 1,1 millió dollár helyett. A stretch goalok javarészt teljesültek, így például saját hajója is lehet majd a játékosnak, ami egyfajta mobilbázisként szolgál majd.

A Pillars of Eternity folytatására már a Figen kalapozott az Obsidian, ez a projekt futott legjobban a platform történetében. Habár az első rész kampányának a Kickstarter adott otthont (arra 3,98 millió dollárt gyűjtöttek a srácok), a váltás nem volt váratlan, elvégre a fejlesztőcsapat már a kezdetek óta a Fig tanácsadója.

Szükség volt már egy ehhez hasonló sikerre, a videojátékos crowdfunding ugyanis jócskán veszített a lendületéből - a Kickstarteren 60 százalékkal kevesebb sikeres projekt született 2016-ban, mint az azt megelőző évben. A Pillars of Eternity 2 4,4 millió dollárja 2015 óta a legnagyobb eredmény: akkor a Shenmue III és a Bloodstained ment nagyobbat a maga 6,3, illetve 5,5 millió dollárjával.

A Pillars of Eternity 2 2018-ban jelenik meg várhatóan, egyelőre kizárólag PC-re fejlesztik.

4.
4.
Mortis
#3: ja, nagyon meg kell becsülni ezt mostanság, mert ma már az is RPG, ahol páncélt tudsz választani s szintet lépni.

Torment is végre megjelenik holnap: várok vele, mert a beígért, de kivágott dolgok aggasztanak, de amint meglesz a várhatóan teljes pozitív visszajelzés be is szerzem s szerintem játszom is vele legalább a PoE 2-ig.
3.
3.
DON GONDOCS
Teljesen megérdemli a sikert, levés említésre méltó szerepjáték készül. Ahol ténylegesen a szerepjátszáson van a hangsúly.
2.
2.
silkgoat
A FIG-es hirelveleikben eleg sok mindent igernek, mint ujdonsag, szoval nagyon-nagyon varom. Anníira felporgetett a hir, hogy ket hete ujrakezdtem az elso reszt. Azt gondolna az ember, hogy "de minek", de ugyanolyan jo eskuzsom. :D
1.
1.
hedzsooo
Zsír, akkor ez várhatólag mégnagyobbat fog ütni. Nem csak a több pénz de amiatt is h továbbra is kiadótól függetlenül készíthetik amit szeretnének, valamint gondolom lesznek újítások, fejlesztések benne majd az 1. részhes képest, a rajongók visszajelzései alapján is. Máris benne van a top 5 legvárósabb játékokban 2018-ra. :-)))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...