Idén 64 indie játék jön Nintendo Switchre

A kiotói cég teljes vállszélességgel kiáll a független alkotások mellett, 2017-ben egy rakás indie cím érkezik az új konzolra - köztük egy rakás exkluzív. Jön a SteamWorld Dig 2, a Runner3 és a Retro City Rampage folytatása is.

Két nap múlva kerül a boltokba a Nintendo Switch - egyelőre szerény játékfelhozatallal, de ez csak kezdetben lesz így. A Nindies Showcase részeként a kiotóiak egy rakás független játékot jelentettek be a hibrid konzolra.

Ezek közé tartozik a nyáron érkező SteamWorld Dig 2 (trailer), a legfrissebb Bit.Trip-játék, a Runner3, amely őszig exkluzív cím marad; illetve a Retro City Rampage szellemi folytatása, a Shakedown Hawaii (trailer), amely elsőként Switchen lát napvilágot április folyamán.

A Wargroove egy stratégia lesz a Starbound készítőjétől, a Chucklefishtől. A játék az év végén érkezik négyfős helyi és online multival.

A Nintendo nem szívesen dobálózik konkrét megjelenési dátumokkal - egy kivétel volt csak, a Blaster Master Zero (trailer), amely Switchre és 3DS-re érkezik március 9-én.

Ami a közeljövő megjelenéseit illeti, a Pocket Rumble még ebben a hónapban napvilágot lát, a Chucklefish és a Cardboard Robot Games 2D-s verekedős címéről van szó egyébként. Áprilisban landol a lopakodásra és teleportálásra kihegyezett Mr. Shifty (trailer), és egy oldalnézetes shooter, a Graceful Explosion Machine (trailer).

Azt már tudjuk, hogy a Stardew Valley kihagyja a Wii U-t a Switch kedvéért, ráadásul ezen a konzolon debütál elsőként a multiplayer mód. Megjelenés a nyár folyamán.

Végül a Yooka-Laylee legújabb előzeteseit külön is megnézhetitek. A cím áprilisban érkezik PC-re, Xbox One-ra és PS4-re, majd valamivel később Switchre is befut.

27 komment - szólj hozzá!