Brit toplista: jó erősen nyitott a Horizon: Zero Dawn

Iszonyatosan erős rajtot vett a Horizon: Zero Dawn, így nemcsak, hogy simán beelőzte a legújabb Zelda-játékot, de minden idők legjobb premierjét produkálta az új PlayStation 4-címek között, és ezzel maga mögé utasította a No Man's Skyt.
  • Írta: Shifty

Kommentek

#34
NorbiiiModerátor
#33: Igen, sokkal több Switchet adtak el ebben az időben a startnál, mint Wii-t és Wii U-t, és sok-sok pozitívat olvastam a konzolról, jó lenne ha ez hosszabb távon is így lenne! A Zelda meg azt mondják brutálisan jó lett! Hajrá Switch! :)
#32
#29: Én is örülök a "bemutatónak" , meghozta a kedvem, bár nem tudom mikor lesz időm még erre is.
#31
YanezModerátor
#29: Nagy köszönet a tartalmas válaszért! Megtudtam belôle egy s mást ami érdekelt.
#30
A Zeldával nyomom és azt kell mondjam életem legjobb játéka! Toronymagasan. Nem tudom letenni, mindenhonnan lopom az időt ha csak egy órám is van az kihasználom kapcsolom is be a jó öreg porfogó wii u-t és alámerülök a csodába.
Semmi sem közelíti meg azt az interakciót a világgal ami ebben a játékban van.Minden sarkon valami új dolog vár a története pedig az a fajta érett mese amit igazán csak egy felnőtt ember érthet.Itt nincsenek fárasztó és körülményes politikai maszlagok mint a Witcher 3-ban amik folyamatosan kizökkentették az ember a fősodrásból és az amúgy érdekes sztoriból.
A Breath of the Wild tele van szimbólumokkal. Mélyreható és megrendítő a filozófiája az a gondolat amit át akar adni. Elképesztő! Egyszerűen életem legnagyobb élménye.Hihetetlen kaland!
Ha majd újra annyi idősek lesztek és elég érettek ahhoz hogy megint gyönyörködni akarjatok a mesékben,és azokban az örök érvényű egyetemes igazságokban melyekez az igazán jó mesék üzennek, akkor poroljátok le a jó öreg wii u-t vagy vegyetek egy switchet, bánom is én és tegyetek magatoknak egy szívességet! Meg fogjátok köszönni.
#29
#8: Nem értek egyet az előttem szólókkal, mert bár valóban merőben más a világa és a hangulata a két játéknak, de alapjában véve mind a kettő akció-RPG, és mint ilyenek összevethetőek. És ha már akció-RPG, akkor én azt mondanám, hogy míg a Witcher inkább az RPG oldalról közelítette a témát, a sok döntéssel és ezek következményével, addig a Horizon inkább az akció részére koncentrál a műfajnak, a kiforrott harcrendszerével és pörgős összecsapásokkal.

Nekem a Horizon crafting rendszere jobban tetszik mint a Witcheré, mivel nincs meg az ott tapasztalható resource egymásra épülés, szóval nincs az, hogy mondjuk egy item elkészítéséhez először el kell készítened 3 másikat, amik közül az egyikhez még 2 másik item előzetes megcraftolására is szükség van.

A fejlődés és skill rendszerben viszont egyértelműen a Witcher 3 nyer, a Horizonban ezt a részt kicsit súlytalannak érzem sok olyan skillel amik nem túl izgalmasak vagy csak nagyon ritkán, nagyon specifikus helyzetekben használhatóak.

Cserébe a harcrendszer terén a Horizon előnye torony magas, szerintem a W3-nak ez az egyik leggyengébb pontja. Nem mondom, hogy élvezhetetlen volt, de a Horizoné egyszerűen annyira pörög, hogy az valami hihetetlen. A Dark Soulsos precíz elgurulások, a csapdák, a különböző típusú fegyverek rengeteg taktikai szabadságot adnak. Ha akarod beleijszted az ellent egy robbanó csapdába, ha akarod fémlemezről fémlemezre bontod szét, ha akarod csak az értékes zsákmányt lövöd le róla, amivel gyorsan meglépsz, vagy akár az ellen valamelyik nehézfegyverzetének megkaparintása után, azzal lövöd rommá és még sorolhatnám.

Story szempontból a dolog már nagyon szubjektívvé válik. Én személy szerint a Witcher világának döntési szabadságát és a formálható történetét nagyon szerettem, de a Horizon fixebb története is nagyon érdekes és izgalmas. Az a fajta story, ami miatt "csak még egy küldetés" alapon hosszú órákra ottragad az ember, mert annyira kíváncsi, hogy mi jön most.
#27
#13: Hát a minecraft Xbox edition biztos nincs gépre XD azért is írtam hogy jól tartja magát és az utóbbi 2 cím is boxon kelendőbb, még mindig és gyanítom hogy a toplista is ezt veszi alapul.
#26
YanezModerátor
#24: Én most speciel azért azt hoztam fel, mert soha nem szerettem az rpg-ket, de a W3 volt, amelyiket utoljára kipróbáltam. Viszont neked is elmondom, hogy abszolút nem azért említettem meg, hogy összehasonlítsam a két játékot, hanem mert tudni szeretném mennyire rpg-s a Horizon, pl a W3-hoz képest. Én kizárólag annak örülnék, ha semmenyire sem hajazna a Witcher-re!

Valaki említette, hogy a kraftolás meg hasonlók a TR szintjén mozognak, annak nagyon örülnék. Viszont Zoli0507 mást mond. Szóval még várok a biztos vélemény(ek)re.
#25
#24: Èn meg mindig "megmosolygim" mikor a gamerek fogalmakon, fps szàmokon ès mindenfèle szarsàgon akadnak fenn ami a mindennapokban ès ùgy az èletben kurvàra szart sem szàmìt vagy èr. Őszintèn ki nem szarja le hogy a witcher rpg vagy sem? Jàtèk. Hàt jàtszunk. :D Piece.
#24
Mindig megmosolygim mikor a witchert hozzak fel, mint RPG-t. Es ehhez kellene merni az RPG-ket. :D
Hat ha a witcherhez kellene hasonlitani, mint RPG, akkor semennyire sem RPG a legtobb jatek, amit RPG-nek csufolnak, az elen a Witcherrel. :D
#23
#22: Igazàn nincs mit. Szerdàn veszem, de mivel pro-val együtt es este 8előtt nem hiszem hazaèrnèk, csütörtök vagy pèntek este fogok tudni ìrni, dolgoznom is kell szòval attòl függ mennyi szabadidőm lesz estènkènt. De legeslegkèsőbb szombaton dèlre 100 hogy irok neked
#22
YanezModerátor
#21: Oksa, akkor majd privibe várom, vagy ha lesz aktuális teszt/hír, akkor oda. Köszi!!!
#21
#19: Ez nem az èn vèlemènyem; -munkatàrsam màr jàtszik vele. A craftolàs ès gyűjtögetès olyan mint a W3-ban. Mèg csak 5òràt jàtszott vele, mondtam neki ne mondjon rèszleteket mert èn jövőhèten veszem. Tudja hogy nagyon szeretem a Witchert,, azt mondta ha azt imàdom akkor ezt is fogom.

De ha kibìrod akkor jövőhèten mondok neked vèlemènyt, ès nem "kàrörvendőt" vagy ironikusat. Hanem teljesen normàlisat, igazat.
#19
YanezModerátor
#18: Öööm... ki akarja itt hasonlítgatni őket egymáshoz???
#16
#8: Ahhoz képest semennyire,nagyon jól átlátható az egész,talán a Rise of The TR-hez hasonlítanám,csak itt sokkal több mindent csinálhatsz,és fejleszthetsz.Nem bonyolult.