Amerikában is zajos siker a Switch

A Nintendo amerikai főnöke, Reggie Fils-Aime a New York Timesnak hintette el, hogy a Switchből két nap alatt több egység talált gazdára a régióban, mint bármely más Nintendo-konzolból a múltban. Igen, még a Wii-t is sikerült felülmúlni.

Pénteken és szombaton az új hibridkonzolból több egység talált gazdára Amerikában, mint bármely más Nintendo-konzolból a megjelenést követő két napon - tudtuk meg Reggie Fils-Aime nyilatkozatából.

A Switch után a második legnagyobb rajtot a Wii produkálta a régióban, amiből később 100 millió darabot értékesítettek, és ezzel minden idők második legsikeresebb asztali konzolja lett. Persze az új masina még messze van ettől, de kétségtelenül ígéretes debütön van túl.

Az Egyesült Királyságban már 80 ezer gépet értékesítettek, ami mintegy kétszerese a Wii U első heti eladásainak. A Nintendo tehát sokkal jobb munkát végzett marketing terén, mint 2012-ben.

Fils-Aime szerint a The Legend of Zelda: Breath of the Wild minden más önálló nyitócímet maga mögé utasított a cég történetében. Csak a Wii Sports sikere tűnik behozhatatlannak, de a sportjátékot anno a Wii-vel egybecsomagolva kínálták.

Az már szinte mellékes, hogy Pro Controller szinte minden nagyobb áruházban hiánycikk.

78 komment - szólj hozzá!