Amerikai toplista: a For Honor vitte a februárt

  • Írta: fojesz
  • 2017. március 19.
  • Toplista
Link másolása
Nem sikerült jól az amerikai játékpiac februárja, az NPD Group jelentése szerint minden fontosabb szegmens zuhanórepülésbe váltott. A konzolok között a PS4, míg a játékoknál a For Honor győzött.

Alaposan visszaesett az amerikai játékpiac teljesítménye, amely februárban 724 millió dolláros forgalmat tudott produkálni - ez 21 százalékos csökkenés éves szinten.

A hardvereladások még mindig lejtmenetben vannak, a 30 százalékos mínusszal 204 millió dollárosra zsugorodott ez a szegmens. Az NPD szerint az eladások tényleges visszaesése, illetve az átlagos eladási ár csökkenése is hozzájárult ehhez, márciusban azonban már jobb lehet a helyzet a Nintendo Switch premierje miatt. Habár a hónap legkeresettebb konzolja a PS4 volt, a Nintendo így sem panaszkodhat, mert a 3DS-nek továbbra is elég jól megy - januárhoz képest 77 százalékkal több példány talált belőle gazdára.

A kiegészítők 21, a konzolos játékok 14, míg a PC-s játékok forgalma 26 százalékot esett vissza, ez rendre 151, 344, illetve 25 millió dolláros bevételt jelent. A játékeladási toplistát a For Honor vezeti:

  1. For Honor
  2. Resident Evil 7
  3. Grand Theft Auto V
  4. NBA 2K17
  5. Call of Duty: Infinite Warfare
  6. Rainbow Six: Siege
  7. Madden NFL 17
  8. Battlefield 1
  9. Nioh
  10. Overwatch


(A Nioh esetében nem számoltak a digitális eladásokkal, míg az Overwatch-nál a Battle.net-vásárlások maradtak ki.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...