Alulmúlja a várakozásokat a Super Mario Run

A Nintendo elnöke szerint a Super Mario Runból származó bevétel alacsonyabb volt a vártnál. Mint ismert, csak az első négy szint ingyenes, a többi világért 10 dollárt kell fizetnünk. Erre nagyon kevés játékos szánta el magát.

A Nikkei ázsiai kiadásának adott interjújában a Nintendo elnöke, Tatsumi Kimishima elismerte, hogy a Super Mario Run nem hozza a várt számokat, de kitartanak a mobiljátékaik mellett továbbra is. Remélhetőleg azért áttervezik az üzleti modellt, mert ebben a formában nem sok játékos pénztárcája nyílt meg.

A Super Mario Run megjelenését hatalmas várakozás előzte meg, mivel a kiotóiak egyik legfontosabb játékhőse költözött egy eddig ismeretlen platformra. Noha a játék ingyenesen letölthető, három pálya és egy bossharc után mindenképpen fizetnünk kell 10 dollárt a teljes tartalomért.

A játék január végén lépte át a 78 millió letöltést, de csak a játékosok 5 százaléka ruházott be a teljes verzióba. Az anyag ezen a héten landolt Androidon, míg a tavaly év végén debütált iOS-es változat is megkapta a 2.0.0-s frissítést.

A Nikkei cikkéből kiderült, hogy csak a Super Mario Run bevételei gyengék, a cég másik mobilos címe, a Fire Emblem Heroes rendkívül sikeres, igaz, ez tradicionálisabb free-to-play modellt használ. Ennek ellenére Kimishima inkább a Super Mario Run pay-to-play modelljét preferálja.

A Nintendo két-három mobiljátékot tervez évente, a következő cím az Animal Crossing lesz.

25 komment - szólj hozzá!