Vadonatúj játékon dolgozik Peter Molyneux

Egy jó ideje teljesen háttérbe vonult a mindig nagyokat mondó Peter Molyneux, de most úgy tűnik, megint valami egészen különlegesen dolgozik. Legújabb játékáról a Glixel nevű magazinnak adott interjúban mesélt.

Peter Molyneux évekkel ezelőtt megfogadta, addig nem mesél új játékairól, amíg azok nem készülnek el. Persze aki ismeri a dizájnert, tudja, hogy a Fable-sorozat atyja mindig is szerette nagyotmondó nyilatkozatokkal felpörgetni a játékai iránti érdeklődést, hogy aztán ígéretei többségéből végül semmi se valósuljon meg.

Molyneux azonban nem fordított hátat a játékfejlesztésnek, sőt, jelenleg is egy vadonatúj projekten ügyködik. Erről a Glixel nevű magazinnak adott interjúban mesélt el egy-két érdekességet, többek között azt, hogy a múltban készített eddigi munkáihoz képest a Legacy kódnéven futó új projekt teljesen más lesz.

Később azzal folytatta, hogy a Populoushoz hasonló módszert próbált ki a fejlesztés kezdetén, így amikor eszébe jutott egy ötlet, fogta magát és megvalósította azt, hogy megnézze, működik-e a koncepció. Állítása szerint egy órányi munka után már a működő prototípussal játszott. Azt viszont egyelőre nem tudja megerősíteni, milyen zsánert képvisel majd a Legacy, mert mint mondta, nagyon büszke rá, hogy különböző stílusokat sikerült összegyúrnia, így egyelőre nehéz belőni, melyik a meghatározóbb.

Arra a kérdésre, hogy milyen platformokra készül a Legacy, Molyneux nem tudott egyértelmű választ adni. Elmondása szerint semmi sincs még eldöntve, és bár a jelenlegi verzió egyelőre csak PC-n fut, nem elképzelhetetlen, hogy mobilos változatot is kapunk. Valószínűleg egyébként ez a kérdés egy ideig nem is kerül megválaszolásra, mert mint mondta, a platformok esetében aggódni kell az interfész és a különböző beviteli módszerek miatt, és jelenleg csak azzal van elfoglalva, hogy egérrel tökéletesen működjön az élmény.

7 komment - szólj hozzá!