HWSW: Átdolgozza játékajánlóját a Steam

  • Írta: Shifty
  • 2017. április 5.
  • Hír
Link másolása
Felfedezők ássák elő az algoritmusok által elsüllyesztett jó játékokat, így nem vesznek el az igazi gyöngyszemek sem. Így a jövőben nagyobb eséllyel futsz bele olyan anyagokba, amelyek egyébként elkerülték volna a figyelmedet.

Sokfrontos harcot folytat a Valve-féle Steam játékdisztribúciós platform a minőségi játékok felszínre hozásáért. A probléma adott: a platformon ma már sok ezer cím között bőséggel találhatóak lehúzós, értéktelen darabok, miközben rengeteg felfedezetlen kincs is bekerül a rendszerbe. Ideális esetben a komplex ajánlóalgoritmusok képesek az előbbieket elsüllyeszteni, utóbbiakat pedig felszínre hozni - ez azonban emberi segítség nélkül nagyon nagyon nehéz.

A legnagyobb gondot az jelenti, hogy a rendszer nem tudja megállapítani, hogy egy játékkal azért játszanak kevesen, mert gyenge minőségű, vagy azért, mert egyszerűen nem került be (még) a népszerű címek közé. Visszajelzés hiányában pedig az ajánlómotor nem tudja feldobni a címet az érdeklődők számára, amely így hosszú időre (vagy örökre) bennragadhat az obskúrus, elfeledett címek között.

Ha érdekelnek a további részletek, olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

4.
4.
Extol
Annyiszor át lett már dolgozva és minden alkalommal egy kicsit pocsékabb lett. Legjobb, ha a vásárló konkrétan tudja mi kell neki, és figyeli az akciókat
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...