A tinik szerint az Xbox menőbb, mint a PlayStation

  • Írta: Shifty
  • 2017. április 5.
  • Érdekesség
Link másolása
A Google megbízásából készült egy felmérés, ami azt igyekezett megvizsgálni, hogy a mai tinik körében mi számít igazán menőnek. Túl nagy meglepetések azért nem születtek.

A Google megbízásából készült felmérés a Z generációra koncentrál, azon belül is a 13-17 éves korosztályra. A felmérés tulajdonképpen azokat a témákat fedi le, ami a korosztályt is érdeklil, így szó esik a közösségi médiáról, divatról, sztárokról, zenéről és persze videojátékokról.

Ez utóbbi kapcsán érdekes, hogy a 13-17 éves korosztály szerint az Xbox, mint márka, sokkal menőbb, mint a PlayStation, míg a 18-25 év közöttiek között ez megfordul. A felmérés szerint a megkérdezett tinik válaszainak összesítése szerint az Xbox a negyedik legmenőbb brand, míg a PlayStation a hetedik. Ezt a listát egyébként a YouTube vezeti, mögötte a Netflix-szel. Összességében sem a Nintendo, sem az EA Sports nem hozza lázba a fiatalokat, míg a VR, az AR, az okostelefonok, azon belül is az iOS természetesen nagyon trendi számukra.

Ami a játékokat illeti, az 1999 és 2003 között született gyerekek szerint a legjobb sorozat a The Legend of Zelda, amit a Call of Duty: Black Ops, a Grand Theft Auto, a Pokémon, a Minecraft és a Counter-Strike: Global Offensive követ.

A teljes felmérést itt találjátok meg.

80.
80.
KRAT0S
Akkor adják el csak a 13-17 éves korosztálynak,akinek mindegy mivel játszanak,megelégednek a cod-al+a gta-val.
De akkor ne sírjanak hogy mekkora fölénye van a PS-nek.!
79.
79.
delphijos
78.
78.
frankdelgado
#77: Vègül is....ha nem baj, ha elqrwvàzom ès eliszom....
77.
77.
delphijos
#76: Pedig most címkéztem meg egy befőttes üveget a neveddel, és beledobtam egy huszast. Most mi legyen?
76.
76.
frankdelgado
#75: Megnyugtatok mindenkit, tisztessèges körülmènyek között èlek ès nevelem a gyermekeimet! Van elèg èletterük. Nehogy gyűjtèst rendezzetek itt nekem..... ;)
73.
73.
Neo1989
Szerintem ez totál szubjektív. Én mind 3 nagy platformot tartom és szerintem mindegyik jó v miben.
Egyébként meg mindenki döntse el magának. Nem kell a flame.
68.
68.
frankdelgado
#67: Azé nem olyan rossz az a "doboz", csak nem illik bele egy asztal pc vel, tartozékokkal.
66.
66.
frankdelgado
#62: Itt rohadok az iskolapadban. Felnőttoktatàs. Gondolhatod milyen lehet, ha arra fanyalodok, h a gémkapocsot olvasgassam. :) Szerencsére du már megyek haza A scorpio bejelentést követő offenzíva màr kimarad. Lesz jobb dolgom.
65.
65.
frankdelgado
#56: Ezért is szeretem a gyerekeket. Az egyszerű lelkük miatt. Kisfiam: apa vegyünk nyalókàt! Hú nincs pénzem! Pici ismét: szegények vagyunk?
64.
64.
Luis
"Z" mint zombi generáció
63.
63.
sloth
Az ilyenek miatt tart ott ez az ország ahol tart :/
62.
62.
Machiavelli
Istenem... Agyérgörcsöt kapok már a sok agymosottól aki ezt túl komolyan veszi. Ez csak egy konzol. Ezen kívűl még sok más fontos dolog van ami legalább ennyi energiát és figyelmet megérdemel. Az meg hogy mi a menő, hát személy szerint én sem tudok mit kezdeni. Most egy divatcikkről beszélűnk vagy egy konzolról? Aki meg leáltalánosítja a "mai tiniket" és azt mondja, hogy nagy részük 40kilós páva gyerek az ennyi erővel azt is mondhatná, hogy minden nő kurva... Gratulálok a sok szűklátókörű, beszűkült pöcsnek. Magatokba lehet nézni, hogy x éve amikor ti voltatok tinik akkor mi volt ami felháborította az idősebb generációt....
58.
58.
Thor Vath
#51: Én is így vagyok ezzel. Van egy PC-m, ami már 6 éve is alsó-középkategóriás volt, amikor vettem, azon dolgozom, netezek, meg ilyenek. A játékra ott a box, teljesen jól elvagyok így. Próbáltam PC-n is játszani, 8-10 éves játékok alaphangon eldöcörésznek rajta, de baromi kényelmetlennek találom a billentyűzet/egér irányítást, meg az íróasztalra görnyedést az elég kicsi monitorom, meg a két öklömnyi hangszóró előtt. Inkább beterpeszkedek a nappali közepére a tv elé az 5.1-es hangfalak közé egy kontrollerrel és játszom a boxon. Nulla igényem van egy gamer PC építésére, meg baromira nem is érdekel.
55.
55.
cyberstaker
A fiatalok hülyék. Nem várhatták komolyan a szándékosan elbutított életképtelen fiatalságtól, hogy szubjektíven mérlegeljenek és esetleg értékes információkat nyerjenek ki egy ilyen alaptézis alapján hogy mi a "menőbb". Onnantól kezdve hogy valami "menő" nincs miről beszélni. Nem azt kérdezték meg tőlük hogy melyik konzol tetszik jobban, és miért, nem a játékokról kérdezték őket, ami esetleg ténylegesen konstruktív jellegű lett volna, hanem arról, hogy melyik konzol miatt nem fogják őket megverni az iskolában :D A google nagyon rátapintott a Z generáció teljes mértékben tökéletlen érdekeltségi körére, és reméljük ezen információk tudatában a végtelenségig segíti hülyíteni az emberiséget.
54.
54.
cavefish
Az csak nekem fura, hogy hogy lehet a The Legend of Zelda a legjobb sorozat, ha a Nintendo nem hozza lázba a fiatalokat?
52.
52.
kopic
#50: Maga meg gondolom a hatalmas penznek orul, amit a haverokkal szedett be, nemde ?
51.
51.
frankdelgado
#47: Értem én ezt a problémàt de:
Jàtszani szeretek, pc-t nem tudok venni, ps és egyéb meg kizàrva. A box pont megfelel, van rà elég tartalom szàmomra. Nekem a jàték néhàny naponta 1,5-2 óra lövöldözést jelent.
50.
50.
fehersam
Minden playstation tulaj ujjong örömében :D
47.
47.
Duken
#11: A baj ott kezdödik hogy a cinizmusod mellétrafált mert tényleg nincs tartalom exkluzív az ms mûanyagdobozához és nem is lesz amig a rajongó tábora kinyalja a valagát. Én többet várok az ms-tõl és remélem az Ea-n nem csak multiplatform címeket mutatnak majd. Ideje hogy odabszon az ms és befejezze a töketlenkedéstés ne csak a konkurencia hátát bámulja.
43.
43.
DON GONDOCS
Már rég kijártam a középiskolát de vicces látni a facen a régi osztálytársaim csillogó golyó fejét, akik annak idején több időt töltöttek a tükör előtt a hajvasalással és festéssel mint a nők :D
40.
40.
Norbiii
Én a való életben azzal, hogy tisztelettudó, és udvarias vagyok, és tényleg teljesen más vagyok, mint egy átlag tini, vagy akár korombeli (tisztelet a sok kivételnek) már ezzel kitűnök a többiek közül, és ha még azt is hozzávesszük, hogy nem iszom le magam totál részegre, ( mondjuk soha nem ittam, és nem is szeretnék) akkor még ennél is jobban! :D
36.
36.
Firsttime
#31: Külsőségeket nem vitatom, akkoriban az volt a divat. Még én is fel fel nevetek egy két kép láttán. Meg nem is ott fognám meg a dolgot, hogy azt látom hibának, hogy ma ugyneznek ki tényleg páran mint valami igazi köcsögök. Még ezt is le tudom nyelni, nem érdekel. Viszont amitől hányok az a semmilyen általános tudásuk, megfűszerezve tiszteletlenséggel és egy adag lustasággal. Megannyi fiatal srác (mintha énnagyon öreg lennék)fordult meg a cégnél nálunk, és borzasztó a helyzet. Nem akarnak dolgozni, nem akarnak megtanulni semmit, de legalább pimaszok mellé, meg totál idióták. Szörnyű de komolyan. Biztos van kivétel de szörnyű. És ez nem az a korosztályos szokásos duma, tíz vagy tíz évvel sem fiatalabbak akiket én most mondok. Lehet én is idegesítő voltam tíz évvel ezelőtt az öregeknek, nem tudom, de bizotos nem voltam tiszteletlen, és eléggé szégyelltem volna magam ha j-vel írom a hülyét. Pedig ezek megteszik...
22.
22.
mestermagyar
Áucs, feljött a sok 90's kids a szennyvízcsatornából egyet idefingani hogy mennyire de mennyire rettenetesek ezek a "mai gyerekek".

#14: Hencegj csak itt azzal hogy nekünk a "különcöknek" a "jobb" nő jut, meg hogy "bibibíí, a robotcsaj mellett csak sírhatnak az igaziak". Aki "különc", annak sok esetben éveken át tartó magány és szorongás az ajándéka és csak remélheti hogy lesz ereje lelki társat találnia 25 éves korára.
19.
19.
PaprikaJancsi
Nem meglepő, a tinik az iskola által sok barátot, játszótársat találnak maguknak, és ha valamiben, ebben jobb a box. Több az értelmesebb multiplayer résszel rendelkező exclusive, amik egy jóval stabilabb Xbox Live-on futnak.
A depressziós emberek száma idősebb korban egyre inkább növekszik, így játékok terén is nagyobb rájuk az igény, amit a Sony meg is látott, és ki is használt; HeavyRain, Beyond, Last of Us...stb. Ami pedig nem ilyen hangvételű, azt próbálják egy kicsit afelé sodorni, mint például a legújabb God of War játék, ami az előző részekhez képest (a kis betekintőnek köszönhetően) jóval komorabb.
Vagyis valószínűleg, ha a korcsoport egy idősebb tartományt célozna meg, valószínűleg a PlayStation lenne a nyerő, számukra az lenne a menőbb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...