A tinik szerint az Xbox menőbb, mint a PlayStation

A Google megbízásából készült egy felmérés, ami azt igyekezett megvizsgálni, hogy a mai tinik körében mi számít igazán menőnek. Túl nagy meglepetések azért nem születtek.

A Google megbízásából készült felmérés a Z generációra koncentrál, azon belül is a 13-17 éves korosztályra. A felmérés tulajdonképpen azokat a témákat fedi le, ami a korosztályt is érdeklil, így szó esik a közösségi médiáról, divatról, sztárokról, zenéről és persze videojátékokról.

Ez utóbbi kapcsán érdekes, hogy a 13-17 éves korosztály szerint az Xbox, mint márka, sokkal menőbb, mint a PlayStation, míg a 18-25 év közöttiek között ez megfordul. A felmérés szerint a megkérdezett tinik válaszainak összesítése szerint az Xbox a negyedik legmenőbb brand, míg a PlayStation a hetedik. Ezt a listát egyébként a YouTube vezeti, mögötte a Netflix-szel. Összességében sem a Nintendo, sem az EA Sports nem hozza lázba a fiatalokat, míg a VR, az AR, az okostelefonok, azon belül is az iOS természetesen nagyon trendi számukra.

Ami a játékokat illeti, az 1999 és 2003 között született gyerekek szerint a legjobb sorozat a The Legend of Zelda, amit a Call of Duty: Black Ops, a Grand Theft Auto, a Pokémon, a Minecraft és a Counter-Strike: Global Offensive követ.

A teljes felmérést itt találjátok meg.

84 komment - szólj hozzá!