Másfél millió kópiánál jár a Persona 5

  • Írta: zoenn
  • 2017. április 8.
  • Biznisz
Link másolása
Az Atlus szerepjátéka meglepően sikeres lett, máris 1,5 millió egységet szállítottak le belőle a boltoknak világszerte, pedig csak négy napja jelent meg Észak-Amerikában és Európában. Rétegjátéktól ez igen szép eredmény.

A rajongók nagyon sokat vártak a Persona 5-re, amiből világszerte 1,5 millió kópiát szállítottak ki a boltoknak. Még nem a ténylegesen eladott példányokról van szó, az Atlus mindenesetre bizakodhat: elődjénél már így is sikeresebb az RPG.

A játék április 4-én jelent meg Európában és Észak-Amerikában PS3-ra és PS4-re, hét hónappal a japán premier után. A 2008-as Persona 4-ből 110 ezer kópia talált gazdára Amerikában és 400 ezer Japánban az első évben. Az európai számokról nincsenek konkrétumok, de itt is hasonló lehetett a helyzet, mint a tengerentúlon. A folytatás többszörösen túlszárnyalta az elődjét.

A kritikák is rendre pozitívak, így az Atlus bonthatja a pezsgőt.

38.
38.
Tidus
#37: Felvétel a szótárba=örülők, hogy vannak
Köszi böngésző !
37.
37.
Tidus
Én azt sajnálom,hogy a konzolosoknál is rétegjátéknak számít a jrpg műfaj...régen a 2000-es évekbe egyik legmeghatározóbb műfaj volt(igaz kisebb volt a piac,kevesebb casual-al és kevesebb pc-ről átvándorolt emberrel).
Mindazonáltal Felvétel a szótárba vannak címek amik nagyon szép eladásokat produkálnak és nyugaton azért kezd újra szép eladásokat produkálni ez a műfaj.
Magyarországon akkor se volt kellendő amikor mainstream-nek számított és sose fog.....nem írom le a sablon ízlésvilágunkat ,amit már sokszor puffogtattak,de sajnos igaz...
35.
35.
drizzt10
Másfél millió az első héten egy erős hónap után azért nem kevés az ff15 meg a leghíresebb JRPG sorozat tagja tehát nem áll annyira messze tőle. Hameg már itt tartunk a Bloodborne is meg a Ds sorozat is JRPG mégis hatalmas kultusza lett nyugaton. Megkéne érteni hogy a JRPG nem körökre osztott harcrendszert jelent hanem japán rpg-t.
34.
34.
Gykrizsi
#31: Azért a FF15 elég messze van a hagyományos jrpg-től, a P5 másfél milliójából 1/3 Japánban vették meg, és a Tales sorozat még csak nem is érdemleges itt felhozni, arról semmit nem tudni.
33.
33.
Mortis
#31: sok a weeaboo nyugaton, ezt nem lehet tagadni. egy normális AAA játéknál 6 millió röhejes szám s bukásnak minősül: japán kiadók legtöbb projektje még mindig elsődlegesen belföldre készül, azok kapnak manapság egyre többször lokalizációt; az meg hogy valami eleve a nyugatnak készüljön, ritka mint a fehér holló: hirtelen csak a Silent Hill Downpour jut eszembe, aminek a fejlesztéséhez nem is volt nagyon köze japán embernek, csak a kiadó volt sárga. pedig a SH széria mindig is jó volt benne, hogy az elborult japán horrort tálalja a tipikus amerikai kisváros környezetében: de szellemiségében mindig is ízig vérig japcsi volt.

én se bírom a japán szórakoztatóipar bevett dolgait: számomra értelmetlen, feleslegesen perverz vicceskedés, a történetvezetésük rohadt hektikus, karakterek dizájnja a praktikustól a legtávolabb van; ha nincs egy aprócska realizmus a játékban, akkor nem tudok azonosulni a karakterekkel s nem tudnak érdekelni a történések.
19.
19.
kamgecam
Hihetetlen élvezetes játék. Kb folyamatossan vigyorgok mióta, meg miközben játszom. 30 órát már belenyomtam.
11.
11.
TrishtanAG
"Rétegjátéktól ez igen szép eredmény. "
Azért az valahol szomorú, hogy manapság a J-RPG-k egyik legjobbja rétegjátéknak számít...
10.
10.
ADMlN
Én előrendeltem, de csak jövőhét keddre ígérték leghamarabb. :(
6.
6.
KRAT0S
#1: Meg kell rendelni,jövőhétre lesz majdnem mindenhol.
4.
4.
Duken
#1: Én ps storon elõrendeltem.Megjelenés óta nyomom vele és még csak az elsõ bossnál tartok.Letehetetlen game.
3.
3.
drizzt10
Elmondanád hogy mi abba a kivetnivaló, hogy nem lát az ember mindenhol spoilert?
2.
2.
Fletley
Öhm vagy nem, várjuk ki a végét a streamelés körüli botránynak aztán meglátjuk mi lesz a personával. Atlus nagyon kicsesszetett magával ,hogy softban-t tett a játékra
1.
1.
drizzt10
Közben itthon sehol sem lehet kapni :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...