PlatinumGames: szívesen portolnánk még PC-re

  • Írta: Shifty
  • 2017. április 12.
  • Hír
Link másolása
Nem kizárt, hogy nem a Bayonetta lesz az egyetlen olyan PlatinumGames-cím, amit PC-re is portolnak. A stúdió sajtóképviselője ugyanis a PCGamernek elárulta, ha a kiadó rábólint, több játék átirata is elkészülhet.

Tavaly augusztusban még úgy tűnt, talán a Vanquish lesz az, ami PC-s átiratot kap, de végül a bőrruccis Bayonetta kapta meg a régóta várt, felturbózott számítógépes változatát, amit egyébként tegnap óta már meg is lehet vásárolni a Steamen keresztül.

Ennek apropóján készített gyors interjút a PCGamer a PlatinumGames sajtóképviselőjével, aki elárulta, a PC-s piac még mindig hatalmas, így nem lehet figyelmen kívül hagyni. Később azzal folytatta, hogy tisztában vannak vele, hogy játékaik PC-re átírt változatai méretes közösséghez juthatnának el, de a döntés, hogy alkotásaik melyik platformokra jelennek meg, illetve melyik platformok élveznek prioritást, a kiadó kezében van.

A stúdió képviselője éppen ezért elmondta, ha rajtuk múlna, akkor ők szeretnék, ha minden játékuk rendelkezne PC-s változattal, de ez sajnos nem így van. Éppen ezért nem tehetnek mást, mint határozottan hisznek benne, hogy több figyelmet érdemel a PC-s piac, és csak remélni tudják, hogy a jelenlegi erőfeszítések kifizetődnek, mert így a PC-s fejlesztés is vonzóbbá válhat.

24.
24.
zozo76hun
"így ezekre optimalizálnak"

lehet hogy igy van de ez a nagy optimalizalas egyenlore meg nem latszik. vagy ez meg jovokep?
23.
23.
Perseus84
Off topic!!
Kell valakine steam kulcs a Sins of a Solar Empire: Trinityhez? Privizzetek es elkuldom van egy folos kulcsom
22.
22.
Juha
Mivel már lassan a konzolpiac is elaprózódik a nem teljes gen-váltással (ps3-4-pro, x360-1-scorpio, wiiu-switch, a régebbi konzolokra jönnie kell, ha bevételt akarnak maximalizálni), így a PC-s piac is igencsak teret nyert az utóbbi időben, ami összességében sokkal nagyobb, mint a konzolos. A játékosok többsége amd/nvidia-t használ (most kérek egy gyomorlövést ha tévednék), így ezekre optimalizálnak, majd kiadás után ráér az aprónép...

A torrentről pedig annyit, hogy "kis meglepikkel" (feleségem mondta, sry) igencsak megnőhet a vásárlók aránya, mondjuk én még a dobozos vásárlás híve vagyok.
20.
20.
zozo76hun
19.
19.
Dreadlox
#17: Vannak jó portok is PC-re a Binary Domain pl. egész jó (vannak betegségei egykét UI dologba, de azon kívül szórakoztató) de vannak horribilis portok, mint pl. a Saints Row 2 amit a szar port ellenére imádok.
17.
17.
Perseus84
Eltertetek a tematol.
A port total felesleges, ilyen gemek nem pc-re valok. A konzol portokrol koztudott hogy lenyegeben ''szart'' se ernek. Ne portoljanak hanem fejlesszenek kulon PC-n ha mar minosegi jatekot akarnak kiadni.
16.
16.
Dreadlox
#1: Nem akarom védeni a torrentezést. De akik letöltik 90% amúgy se venné meg a játékot. Mert ha nem lenne torrent akkor hagyja a francba. Doom rá a remek példa. Úgyan úgy fogy feltörés után is mint elötte. Vagy a Witcher 3. A Bayonettával én is szemezgettem steamen. De szerintem elötte kipróbálom. Valahogy sosem bízom az ilyen portokba (Dynasty warriors, DOA5, Way of the Samurai 4, stb.)
15.
15.
frankdelgado
#14: Olvastam egy elemzést, hogy a használt játékot vásárló felhasználók sokkal több kárt okoznak, mint a warezolók. Az utóbbi ugyanis nem számít potenciális vásárlónak, mert nem venné meg a játékot, sőtt a legtöbbet csak letölti és belekostól, nem is játszik vele. A használt játékot vásárló viszont hajlandó pénzt kiadni, viszont nyílván az olcsóbb megoldás felé törekszik -ami úgy gondolom, h teljesen természetes. Az MS ezt akarta eltörölni, azt mekkora hiszti lett belőle. Viszont ha ezt feldobod egy warezt támadó témában, le vagy hurrogva. Sajnos szűklátókörű a legtöbb ilyen megmondóember.
14.
14.
dcba
#1: Konzolon meg ott a hasznalt jatek piac ami ugyanolyan karos mint a torrent (sot karosabb mert torrent utan meg megveheted a jatekot, hasznalt jatek utan mar nem veszel ujat), te jol jarsz, az elado jol jar, de a kiado es a fejleszto egy fillert nem lat toled mert te egy mar eladott peldanyt veszel meg.

Ja es mielott kitalalod PCn kozel 700 jatekom van es 6 eve egyetlen katekot sem toltottem le illegalisan.

Azert mert Magyarorszagon azt latod, h a baratkaid letoltogetik a jatekokat, nem azt jelenti, h a vilag osszes tajan is ez megy. Fejlettebb nyugati orszagokban nem gond egy 40 fontos Mass Effectet Day One megvenni, tapasztalatbol mondom neked ;)
13.
13.
frankdelgado
#12: Vagy védje meg a terméket. A jelenlegi konzoloknàl màr igény sem merül fel erre, mert mindenkinek bejönnek az online szolgàltatàsok. Egyébként volt a cikkbe szó a torrentről?
12.
12.
frankdelgado
#4: Gondolom az ismerősödnek nem mernél igy beszólogatni a torrent miatt, mert lehet h taknyon tenyerelne.Bàtor dolog ez. A kiadó tegye érdekeltté a felhasznàlót h vegye meg a jàtékokat.
8.
8.
Firsttime
#1: Elsősorban azt kell lefektetni, hogy ez fejlettebb országokban nem jellemző. Sőt ha jól tudom, vannak helyek, ahol már szolgáltató szinten tesznek az ellen , hogy te torrentezni tudj. De. Ezeken ahelyeken az embereknek van alternativajuk. Meg pénzük. Nem fognak bíbelődni torrentent zenével, mondjuk ott a spotify, sorozatra mé a netflix, meg minden érted. Szóval még mindig Megéri pc re is portolni, mert a nagyobb címekből pcn is elgurul ám jópár százezer, vagy milliós tétel.
7.
7.
Machiavelli
#1: A torrentezést úgy sem lehet elkerülni. Tetszik vagy sem. Különben is, a zenét amit hallgattok azt mind meg veszitek, meg a filmeket/sorozatokat is ugye? Ez nem az jelenti, hogy én egyet értek vele, de sajnos ez kikerülhetetlen dolog.
6.
6.
zsocc-nrg
Olyan sok mindent nem tudnának portolni mivel a legtöbb játékuk van PC-re, a Vanquish portjáról meg amúgy is pletykáltak szóval valószínűleg az lesz a következő. A többi játékuk a Nintendo közreműködésével jelent meg úgyhogy esélytelen, Bayonetta 2 max akkor ha valahogy a játék feletti teljes irányítást visszaszerzik...
5.
5.
crytek
Portolna még ja de mit? Van a Vanquish azt kifujt a többi ótvar szar kutyának se kéne.
4.
4.
zozo76hun
#3: csak arrol jutott eszembe hogy a ismerosom (bitang gepe van, 1080 legdragabb valtozata, 32gb ram ssd, leggyorsabb i7 asszem meg amit akartok, szal epp megvehette volna) letorentezte a mass effect andromeda-t. pedig az nemreg jelent meg.
1.
1.
zozo76hun
mehetnek ezek is torrentre. csodalkozom hogy a kiadoknak megeri PC-re kiadni jatekokat annak ismereteben hogy szinte mind a torrenten vegzi. bar igaz, lehet igyis van eleg bevetel belole. tehat meg igyis megeri hogy sok PC-s gamer inkabb letorrentezi.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...