PlatinumGames: szívesen portolnánk még PC-re

Nem kizárt, hogy nem a Bayonetta lesz az egyetlen olyan PlatinumGames-cím, amit PC-re is portolnak. A stúdió sajtóképviselője ugyanis a PCGamernek elárulta, ha a kiadó rábólint, több játék átirata is elkészülhet.

Tavaly augusztusban még úgy tűnt, talán a Vanquish lesz az, ami PC-s átiratot kap, de végül a bőrruccis Bayonetta kapta meg a régóta várt, felturbózott számítógépes változatát, amit egyébként tegnap óta már meg is lehet vásárolni a Steamen keresztül.

Ennek apropóján készített gyors interjút a PCGamer a PlatinumGames sajtóképviselőjével, aki elárulta, a PC-s piac még mindig hatalmas, így nem lehet figyelmen kívül hagyni. Később azzal folytatta, hogy tisztában vannak vele, hogy játékaik PC-re átírt változatai méretes közösséghez juthatnának el, de a döntés, hogy alkotásaik melyik platformokra jelennek meg, illetve melyik platformok élveznek prioritást, a kiadó kezében van.

A stúdió képviselője éppen ezért elmondta, ha rajtuk múlna, akkor ők szeretnék, ha minden játékuk rendelkezne PC-s változattal, de ez sajnos nem így van. Éppen ezért nem tehetnek mást, mint határozottan hisznek benne, hogy több figyelmet érdemel a PC-s piac, és csak remélni tudják, hogy a jelenlegi erőfeszítések kifizetődnek, mert így a PC-s fejlesztés is vonzóbbá válhat.

24 komment - szólj hozzá!