Frissítve: Kivezetik a NES Classic Editiont

  • Írta: zoenn
  • 2017. április 18.
  • Gyászhír
Link másolása
Csupán hat hónappal a megjelenés után a Nintendo úgy döntött, kivonja a forgalomból a NES Classic Editiont Észak-Amerikában. A minikonzol saját sikerének áldozata, a készletek feltöltése rendre akadozott.

Mindössze fél évet élt a NES Classic Edition, és a februári szóbeszédek után már bizonyossá vált, hogy a Nintendo kivonja az amerikai piacról a masinát, így a gyártása is befejeződik. A minikonzol 30 előre telepített klasszikus játékkal együtt érkezett, amit sajnos nem lehetett bővíteni - de ezzel együtt mi imádtuk.

A gép már a megjelenés óta komoly súlyos ellátási problémákkal küzdött, a készletek gyorsan elfogytak, az új szállítmányok pedig késtek. A Nintendo tisztában volt ezzel, és most elnézést kért. A cég bejelentése szerint a NES Classic Editionnel sosem terveztek hosszú távra, és a sikerre való tekintettel így is többet gyártottak belőle, mint eredetileg szerettek volna.

Áprilisban még az észak-amerikai régiók megkapják az utolsó szállítmányokat, de aztán vége a dalnak. Nagy rá az esély, hogy Európában is hasonló lesz a helyzet, így ha NES Classic Edition vásárlásán töröd a fejedet, ne várj vele!

Update! A Nintendo megerősítette, hogy a konzolt Európában és Japánban is kivezetik a piacról.

Az eBayen eközben megjelentek a nyerészkedők: akár 325 dollárért is gazdára találhat a NES Mini, ami az eredetinél hatszor magasabb ár. Csekkoljátok ti is a horribilis árcédulákat!

30.
30.
kergabi83
#29: Ja, miután eltapsoltak az értékükből kb 85%-ot! Szép munka. Kell a Nintendo a piacra, én még most is azt mondom hogy tudnak ezek ha akarnak, de ne legyen már minden mozdulatuk lépten nyomon világszenzáció azért... :D
Én máig nem értem, hogy miért engedték meg azt a sok veszteséges évet...
29.
29.
adye
#28: Szűkítsd az elmúlt egy évre, és igen, az pontosan az.
28.
28.
kergabi83
#25: És ezt te egy stabilan emelkedő grafikonnak látod? :D
27.
27.
Codehook1337
#26: Igen. Akartam is venni egyet mediaba volt is nalunk 25ert. Azszem igy kimarad...
26.
26.
Norbiii
Jól emlékszem, hogy itthon pár hónappal ezelőtt 20 ezer körül volt az ára, most meg 35 ezer??? Berosálok...
25.
25.
adye
#24: Pontosan tudom mit akarok mondani, köszönöm de nem kell helyettem megfogalmaznod semmit.

Amit írtam a cikk vonatkozásában egyértelmű, hogy a Mini NES bejelentése/megjelnése óta eltelt időszakra vonatkozik, az nem 10 éve volt.

Feketén-fehéren látható, hogy hogyan teljesít a cég az értéktőzsdén:
http://www.marketwatch.com/investing/stock/ntdoy
24.
24.
kergabi83
#22: Akarod mondani, a stabilan lefelé ívelő részvényárfolyamhoz. Ezek a szakbarbárok sikeresen elérték, hogy a Ninti részvénye az elmúlt tíz évben 60(!) százalèkot esett. (Pofára)
21.
21.
Gamelord
Valaki eltudná magyarázni, hogy mi a problémája az embereknek, azon kívül hogy ész nélkül irogatnak? Aki akarta megvette, vagy megveszi. Ezt nem úgy adták ki , hogy még lesz hozzá x-y játék, és ezt mindenki tudta előre. Itthon is bőven kapható. Tehát mi a gond?
18.
18.
Norbiii
#13: Mindennel játszom, ami tetszik, de igen, elsősorban Nintendo párti vagyok.
17.
17.
ilovenancythompson
egyetértek azzal hogy anintendonál túl sok anime pornót néznek mostanában a menedzsmentben..
16.
16.
Codehook1337
En vennek egyet mindenkeppen. Valaki tudna segiteni, hogy kell feltorni hogy 300 jatek legyen rajta. Magyar utmutatot nem talalok sehol.
15.
15.
DON GONDOCS
Oda megy ahová való XD majd követi a switch.
14.
14.
Yanez
#13: Nope. Én inkább videójáték fan vagyok. Nem platform fan.
13.
13.
zozo76hun
#8: es ha jol emlekszem te eleve egy nintendo fan vagy (vagy yanez az?). namost ha egy nintendot szereto gamer is felismeri ezt, azt mar nem lehet elfogultsaggal vadolni...
12.
12.
dcba
#10: "Á, hagyjuk a francba az egészet, legalább páran meggazdagodnak majd belőle az eBay-en."

Ennel jobban le sem lehetett volna irni!
11.
11.
Rakottkrumpli
Szerintem a nintendot azok a lamantinok vezetik, akik a family guy-t írják...
10.
10.
SzDavid99
"Van egy konzolunk, amit fillérekért legyárthatunk és több tízezerét rohannak érte a népek a boltokba. Viszont annyian vannak, hogy már nem tudjuk őket kiszolgálni. Mi legyen? Duplázzuk meg a gyártást esetleg?

"Á, hagyjuk a francba az egészet, legalább páran meggazdagodnak majd belőle az eBay-en."
9.
9.
vmiki88
Ugyan, ne legyetek túl durvák a Nintendoval, valószínűleg rengeteg szellemileg visszamaradott embert vettek fel mostanság oda.
8.
8.
Norbiii
Nálam betett, amit a Wii U-val csináltak, amikor még meg sem jelent a Switch, és ez is gyors volt, bár itt egy nosztalgia konzolról van szó.

Kafa lehet úgy Switchet venni, hogy tudja az ember, hogyha jön egy új konzol, a Nintendo azonnal le is mond a régiről...
7.
7.
dcba
#6: Pontosan, valamire nagy a kereslet es keves munkaval jonne be belole penz, akkor gyorsan abba kell hagyni, mert ez igy nem allapot.

Amugy is a Nintendonak valami perverz oromet tud okozni, h ha a termekei ritkak, mert akkor azon mindenki sok penzt tud keresni, kiveve a Nintendo akinek semmi haszna nincs abbol, h egy 24 ezer ftos NES-t eladnak majd mondjuk 300 dollarert 1 ev mulva, mert annyira ritka lesz.
6.
6.
Thor Vath
Ööö... tehát ha nagy a kereslet, megszüntetjük a gyártást. Aha.
5.
5.
Derivel
A Nintendo egyszer hoz egy jó döntést, de aztán ezt is visszavonja...
4.
4.
Rezsidémon
Most kell venni, mert hirtelen felszalad az ára
3.
3.
dcba
Tehat nagy a kereslet a gepre, mindenki esznelkul veszi, erre mit csinalunk, persze kivonjuk a forgalombol!

Amugy en par nappal ezelott Budapesten a nyugati pu-i Westend Media Marktban lattam egyet 24 ezerert, ha vkinek kell erdemes lehet megnezni hatha meg ott van
2.
2.
Még egy ilyen idióta céget nehéz lenne csinálni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...