Márciusban a Switch dominált az USA-ban

Hivatalosan is a Switch fogy időarányosan a legjobban a Nintendo-konzolok közül. Az NPD adatai szerint márciusban ez a masina volt a legkeresettebb konzol Amerikában, sikerült maga mögé utasítania a PS4-et és az Xbox One-t is.

Hozta a kötelezőt a premier hónapjában a Nintendo Switch. Az észak-amerikai piacon a kiotói gyártó üdvöskéje bizonyult a legkeresettebb konzolnak márciusban. 906 ezer egység talált gazdára, így már bizonyos, hogy a Nintendo történetének időarányosan legjobban fogyó masinájáról van szó.

Persze egy új konzol debütje miatt nem "hagyományos hónapról" van szó. Amint elül a hype, sokkal mérvadóbb képet kapunk a Switch piaci helyzetéről. Csak az összehasonlítás végett: az Xbox One-ból anno 18 nap alatt 2 millió példány kelt el, míg a PS4-nek két hét kellett a 2,1 millió eladott egységhez.

A Nintendo bejelentette, hogy a The Legend of Zelda: Breath of the Wildból 1,3 millió példány talált gazdára az USA-ban, ebből 925 ezer a Switch-verzió és 460 ezer a Wii U-s. Kicsit furcsa helyzet állt elő, lévén eszerint a játékból több ment el, mint a konzolból. A gyártó szerint ez annak köszönhető, hogy sok rajongó több példányt is vásárol a Zeldából - egy limitált kiadást a polcra tesz, és egy másikkal játszik.

Ezzel együtt a Breath of the Wild a Nintendo történetének legjobban fogyó launch címe lett, és persze a legjobban fogyó Zelda is a sorozat 30 éves történetében.

További számadatokat a cég következő pénzügyi jelentésében kapunk április 27-én.

A Microsoft és a Sony sem nyilatkozott még a márciusi eladásokról, de a becslések szerint márciusban a PS4-nek sikerült felülmúlni az Xbox One-t. Az Xbox Live mindenesetre nagyon ment: a játékosok globálisan 1,1 milliárd órát töltöttek el a szolgáltatással, ami 14 százalékkal több a tavalyi év hasonló időszakához képest.

12 komment - szólj hozzá!