Dátumot kapott egy rakás FOX-film

  • Írta: Shifty
  • 2017. április 23.
  • Cooltúra
Link másolása
Igazán mozgalmas volt az elmúlt egy-két nap mozis hírfronton, a legizgalmasabb infókat mégis a FOX hozta, miután bejelentették, mikor küldik mozikba az Avatar-részeket, a Deadpool folytatását és az új X-Men-filmeket.

Három év múlva jön a következő Avatar-film

Tegnap nagyon nem bírt magával a 20th Century Fox. Először a régóta tologatott és ígérgetett Avatar-folytatások kapcsán jelezték, végre kitűzték a pontos premier időpontokat. Persze, nem ez az első alkalom, hogy a stúdió és James Cameron meghirdeti a következő évek Avatar-menetrendjét, de miután nemrég jelentette a rendező, hogy végzett a forgatókönyvekkel, augusztusban tényleg megkezdődik a négy Avatar-mozi forgatása. Ez pedig azt jelenti, hogy az IMAX-forradalmat beindító film második része 2020. december 18-án kerül mozikba. Utána 2021. december 17-én kapjuk meg a harmadik felvonást, majd jön egy nagyobb szünet, így a negyedik és ötödik rész csak 2024. december 20-án és 2025. december 19-én debütál.

Dátumot kapott a Deadpool 2 és két másik X-Men-film is

A FOX azonban nem állt meg itt, nem sokkal később más filmek pontos premierdátumát is megerősítette. A New Mutants 2018. április 13-án mutatkozik be, amit aztán 2018. június 1-jén követ a Deadpool folytatása, hogy végül 2018.november 2-án a harmadik X-Men-filmmel, a Dark Phoenixszel záródjon a felhozatal.

Ez egyébként azt is jelenti, hogy a Shane Black rendezte új The Predator csúszni fog és nem 2018. február 9-én nézhetjük meg, hanem csak 2018. augusztus 3-án, ami egyébként filmes szempontból sokkal erősebb időpont, így a változtatás azt is előrevetíti, hogy a stúdió nagyon bízik az új részben.

A New Mutantsról egyébként egyelőre annyit lehet tudni, hogy a Csillagainkban a hiba rendezője, Josh Boone rendezi. A film X-Men-mellékszál lesz és lényegében egy maroknyi fiatal, tinédzser mutáns történetét meséli el, akik már Xavier spéci iskolájába járnak. Az biztos, hogy olyan új, eddig nem ismert mutánsokkal ismerkedhetünk meg, mint a Trónok harcából ismert Maisie Williams alakította Wolfsbane, illetve a The Witch üdvöskéje, Anya Taylor-Joy által megformált Magik. James McAvoy alakítja majd Charles Xaviert, illetve Nat Wolff ölti magára Cannonball szerkóját.

A Dark Phoenix-epizódot Simon Kinberg írja és rendezi, a főszerepet pedig nem más, mint az új X-Men-filmekben már látott Sophie Turner játssza el, de Alexandra Shipp és Tye Sheridan is visszatér, mint Ciklon és Küklopsz. A film egyébként a 90-es években fog játszódni és az X-Men-füzetek legütősebb alapanyagát dolgozza fel.

Teljesen mást hoz majd a Marvel moziverumának negyedik fázisa

Ha minden a menetrend szerint halad, akkor a Marvel moziverzumának harmadik fázisa 2019-ben zárul le, méghozzá Thanos és a Bosszúállók feltételezhetően kolosszális összecsapásával. Egyelőre annyi biztos, hogy a negyedik fázisban Pókember és a Galaxis Őrzői is visszatérnek, Kevin Feige, a Marvel vezére viszont nemrég úgy nyilatkozott, teljesen mást ígér majd a negyedik fázis.

A Collidernek adott interjúban ugyanis Feige úgy nyilatkozott, hogy nagyon szerencsések, mert a színészekkel kötött szerződések miatt egészen mostanáig nem kellett túl sokat foglalkozniuk. Mint mondta, a már meglévő kontraktusok után is abban a kényelmes helyzetben voltak, hogy a Polgárháború esetében is sikerült megújítani egy-két színész szerződését, ami többek között Pókember hazatérését is megalapozta. Később azzal folytatta, hogy a harmadik fázist lezáró Infinity War közeledtével természetesen érezni fogják, hogy valaminek a lezáráséhoz érkeztek és mire eljutunk a negyedik Bosszúállókhoz, már 22 filmet tudhatnak maguk mögött. Mégis bizakodóak a jövőt illetően, mert ami utána jön, az nagyon, de nagyon más lesz. 

És bár jelenleg a hátralévő filmekre és a harmadik fázis tökéletes lezárására koncentrálnak, Feige elárulta, vannak ötleteik, hogyan lehetne mássá tenni majd a negyedik fázist, amiben mint említettük, eddig csak Pókembernek és a Galaxis Őrzőinek van biztos helye.

Nem biztos, hogy elkészül a negyedik Star Trek-film

A J.J. Abrams jóvoltából 2009-ben újraindított Star Trek legutóbbi epizódja, a Mindenen túl teljesítménye alaposan elmaradt az azt megelőző részekétől, a Paramount mégis rábólintott a negyedik rész elkészítésére. Ezzel szemben a Spockot alakító Zachary Quinto most úgy nyilatkozott, nem biztos, hogy valaha is elkészül a folytatás.

Mint mondta, tisztában van vele, hogy Simon Pegg gőzerővel dolgozik a negyedik epizód forgatókönyvén, de Quinto szerint semmi garancia nincs rá, hogy végleges formát ölt majd a film. A színész nem részletezte, miért hiszi, hogy bajban lehet a produkció, mindenesetre azért bizakodásra ad okot, hogy miután a stúdió rábólintott, a színészek is jelezték, szívesen részt vennének egy újabb kalandban.

Mellékágat kap a Halálos iramban

A Halálos iramban nyolcadik részében alaposan felborult a család régi felállása, így nem csoda, hogy a készítők visszahozták, sőt, beépítették a társaságba Deckard Shawt, vagyis Jason Stathamet. A Universal pedig úgy látta, annyira jól működött Shaw és Luke Hobbs, vagyis Dwayne Johnson között a kémia, hogy máris berendelte az első Halálos iramban-mellékszálat, ami a párosra koncentrálna, Toretto és a család többi tagját mellőzve.

13.
13.
A Fénybenjáró
Szerintem is a Tokyo Drift volt a legjobb Halálos iramban. Az nem vette magát halálosan komolyan, mint a többi. És a hangulata is annak volt a legjobb.
12.
12.
Rakottkrumpli
#7: Kár, hogy 90%-a folytatás, biztos tök semmire alapozott kijelentés volt... megsúgom, hogy 20 szupa'hős filmből 18 nem tetszett... Nem kell jövőbe látni, csak egy kis valószínűségszámítás és tádám: nem várom egyiket sem, mert szinte biztos, hogy fox lesz nagy részük... ;)
11.
11.
S.ityu
Egy igazi jó halálos iram készült, az pedig a Tokyo drift, bár abszolút nem értem azt is minek kellett összekötni, "beépíteni" az új filmek "univerzumábaaaa" :D kimondani is nevetséges. Az új X-men film is bukta lesz köszönhetően a majdnem tini szereplőgárdának... szépen lassan véget ér a képregény őrület :D legalábbis amott a marvelnél gondoskodtak, a rakás cgi-tól fröcsögő lapos storyline-nal megáldott mesterműveivel, csak hogy a bosszúállókra is kitérjek. Talán ha nem minden filmet több részesre terveznének.
10.
10.
ilovenancythompson
Még az első deadpool-t sem láttam de ez egy funky trailer:)
9.
9.
Schwag
En nem tudom ti hogy vagytok vele de nekem mar nagyon elegem van az xman filmekkel(kiveve a logant). Az avatar jo hir azt nagyon szeretem a deadpool valami allati jo film szerintem a marvelek meg johetnek valoszinuleg megnezem mert birom oket de atlagos mozik.
8.
8.
Schwag
#7: Na igen a jovobe lato mediumok itt is jelen vannak.
7.
7.
delphijos
#2: Ez új rekord! Már trailer sem kell, már a bejelentésből tudod hogy mind szar lesz. Ez igen.
5.
5.
kopic
Avatar 2-2020...
Az oszt igen. 1 filmet hogy a francba lehet 11 evig kesziteni ?! Bar nem mintha akkora nagy szam lett volna az 1.
4.
4.
Firsttime
#3: Mit értesz misztikum és csavar alatt?
3.
3.
adamsfamily
Egyik Star Trek se volt rossz az újak közül,de a legutolsónál hiányérzetem volt,mert elmaradt az a misztikum és csavar ami az első 2 részt jellemezte.Talán a rendező váltás is közrejátszott.
2.
2.
Rakottkrumpli
"Dátumot kapott egy rakás fos film" :P és tényleg :D
1.
1.
Firsttime
Avatar-2020-ban bejelentik, hogy 3 év múlva jön a folytatás.
X-men idén nem lesz, sem deadpool :(
Star Trek remélem lesz, én csípem mindet.
Halálos iramban meg, az édes jó istenem megérett a föld a pusztulásra kategória.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...